Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
MetIKTukr2.doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
06.06.2015
Размер:
1.02 Mб
Скачать

Контрольні запитання і завдання

  1. Що являє собою настроювання властивостей миші?

  2. Що таке чутливість миші?

  3. Які властивості миші потребують настроювання?

  4. У чому полягає настроювання оформлення Рабочего стола?

  5. Діалогове вікно Свойства: Экран.

  6. Які вам відомі варіанти пошуку фонових зображень?

  7. Ск зробити так, щоб при вмиканні комп’ютера виконувався автоматичний запуск додатків?

  8. Як отримати доступ до панелі управління?

  9. Як вибрати і встановити заставку робочого столу?

  10. Діалогове вікно Свойства папки.

  11. В чому полягає редагування властивостей типів файлів?

Звіт повинен містити:

1. Діалогові вікна використані при виконанні завдань.

2. Висновки за завданням 1 з згаданими вище ескізами.

3. Висновок за п.2.4.

4. Дані про форму збереження фонових малюнків.

5. Висновки за завданням 2.

6. Висновки за завданням 3.

7. Висновки за завданням 4.

8. Загальні висновки за результатами виконання роботи.

Лабораторна робота-WIN5-1

Вивчення стандартних додатків windows

Мета роботи: 1. Навчитися виконувати введення і редагування текстів у редакторі Блокнот, освоїти кілька прийомів виділення і переміщення фрагментів тексту через буфер обміну.

2. Навчитися створювати найпростіші примітиви (еліпс, лінія), установити, як впливає регістрова клавіша SHIFT на роботу інструментів малювання, навчитися вводити текстові дані і компонувати малюнок з об'єктів.

3. Навчитися виконувати форматування тексту за допомогою текстового процесора WordPad, навчитися по-різному оформляти заголовки й абзаци основного тексту, а також вбудовувати графічні об'єкти з зовнішнього джерела.

4. Вивчити додаток Калькулятор, навчитися виконувати обчислення в цьому додатку.

До початку виконання завдань бажано ознайомитись з матеріалами: [1] - с.с. 166-178; [3] – 266-270, 272, 273, 276, 277; [4] – 291, 292.

  1. Прийоми роботи з текстовим редактором Блокнот

1.1. Запустіть текстовий редактор Блокнот (Пуск/Программы/Стандартные/ Блокнот). Вивчіть інтерфейс додатка.

1.2. Переконаєтеся, що включено українську розкладку клавіатури. У противному випадку клацніть на покажчику мови на панелі індикації і виберіть в меню, що відкриється пункт Украинский(при відсутності покажчика використовуйте комбінацію клавіш CTRL+SHIFT).

1.3. Введіть з клавіатури слово Конденсатор (при введенні заголовної літери утримуйте натиснутою клавішу SHIFT) і натисніть клавішу ENTER.

1.4. Далі введіть з клавіатури терміни Резистор, Котушка індуктивності, Перемикач, Амперметр і Вольтметр, натискаючи після введення кожного терміна клавішу ENTER.

1.5. Розставте в документі терміни за алфавітом, виділяючи рядки і переміщаючи їх через буфер обміну. Двічі клацніть на слові Амперметр і переконаєтеся, що воно при цьому виділяється (у програмі Блокнот цей спосіб служить для виділення окремих слів). Натисніть комбінацію клавіш SHIFT+→, щоб включити у виділений фрагмент невидимий символ кінця рядка — курсор при цьому переміститься в початок наступного рядка.

1.6. Дайте команду Правка/Вырезать, щоб забрати виділений фрагмент у буфер обміну. Переконаєтеся, що він дійсно видаляється з документа.

1.7. Натисніть комбінацію клавіш CTRL+HOME, щоб установити курсор у початок документа. Дайте команду Правка/Вставить, щоб вставити фрагмент із буфера обміну.

1.8. Установіть покажчик миші на початок слова Вольтметр. Натисніть ліву кнопку миші і, не відпускаючи їїї, виділіть це слово методом протягування.

1.9. Натисніть комбінацію клавіш CTRL+X, перемістіть текстовий курсор у початок другого рядка тексту і вставте новий фрагмент із буфера обміну (CTRL+V).

1.10. Установіть текстовий курсор у початок рядка, що містить слово Котушка індуктивності. Двічі натисніть комбінацію SHIFT+CTRL+→ і переконаєтеся, що при кожному натисканні виділений фрагмент розширюється, охоплюючи наступне слово. Натисніть комбінацію клавіш SHIFT+ →. Ми виділили потрібний фрагмент за допомогою клавіатурних команд.

1.11. Натисніть комбінацію клавіш SHIFT+DELETE, перемістіть текстовий курсор у початок третього рядка тексту і вставте новий фрагмент із буфера обміну за допомогою комбінації клавіш SHIFT+INSERT.

1.12. Використовуючи описані прийоми, завершіть формування списку введених термінів за абеткою.

1.13. Отримайте у викладача свій варіант завдання і повторіть п.п. 1.3-1.12. Збережіть створений документ під ім’ям <Прізвище>list.txt.(Тут і далі зберігати усі файли під своїми індивідуальними іменами до яких входить прізвище власника).

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]