Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
MetIKTukr2.doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
06.06.2015
Размер:
1.02 Mб
Скачать

3. Автоматичний запуск додатків

3.1. Включіть персональний комп'ютер і дочекайтеся закінчення завантаження операційної системи (якщо в цьому є потреба).

3.2. Запустіть програму Проводник.

3.3. На лівій панелі Проводника розшукайте теку C:\…\stud\Главное меню\Программы\Автозгрузка. Відкрийте її, і на правій панелі роздивіться ярлики додатків, що завантажуються автоматично. Запам’ятайте місце розташування теки ...\Автозагрузка на лівій панелі.

3.4. На правій панелі розшукайте значок програми Блокнот. У разі потреби використовуйте смуги прокручування. Якщо є ускладнення з розшуком об'єкта, включіть режим сортування об'єктів за іменем (Вид/Упорядочить значки/по имени).

3.5. Методом спеціального перетаскування (при натиснутій правій кнопці миші) перетягніть значок додатка Блокнот із правої панелі Проводника на ліву панель. Експериментальним шляхом переконаєтеся в тому, що прокручування вмісту лівої панелі відбувається автоматично, коли значок, що перетаскується, підводиться до краю панелі. Не відпускайте кнопку миші.

3.6. Розшукавши значок папки автозавантаження, наведіть на нього значок, що перетаскується. Про точність наведення свідчить факт зміни кольру напису, приєднаного до значка. Виконавши наведення, відпустіть кнопку миші й в меню спеціального перетаскування, що відкриється виберіть пункт Создать ярлик.

3.7. Відкрийте теку автозавантаження. Переконаєтеся в тому, що в ній з'явився ярлик програми Блокнот.

3.8. Завершіть роботу з операційною системою і вимкніть комп'ютер.

3.9. Включіть комп'ютер, дочекайтеся закінчення завантаження операційної системи і переконаєтеся в тому, що відбувся автоматичний запуск програми Блокнот.

3.10. Будь-яким способом відкрийте вікно теки Автозагрузка і видаліть ярлик Блокнот.

4. Редагування властивостей типів файлів

4.1. Клацніть правою кнопкою миші на значку Мой компьютер. Переконаєтеся в тому, що в контекстному меню присутні пункти Открыть і Проводник. Перевірте дію обох пунктів. Переконаєтеся в тому, що в першому випадку відкривається вікно папки, а в другому — вікно Проводника, у якому права панель майже тотожня вікну теки.

4.2. Переконаєтеся в тому, що в контекстному меню пункт Открыть виділений напівжирним шрифтом, і зіставте це з тим фактом, що саме ця дія виконується за замовчуванням (при подвійному щиглику на значку Мой компьютер). Мета цього завдання — змінити цю дію.

4.3. Відкрийте діалогове вікно Свойства папки (Пуск/Настройка/Свойства папки).

4.4. Відкрийте вкладку Типы файлов.

4.5. Прокрутіть список Зарегистрированные типы файлов і знайдіть у ньому об'єкт Папка.

4.6. Клацніть на командній кнопці Изменить — відкриється діалогове вікно Изменение свойств типов файлов.

4.7. Переконаєтеся в тому, що в списку Действия описані дві дії, що виконуються з теками Открыть і Открыть в Проводнике. Переконаєтеся в тому, що дія Открыть вважається обраною за замовчуванням і виділена напівжирним шрифтом.

4.8. Виділіть дію Открыть в Проводнике і клацніть на кнопці По умолчанию.

4.9. Закрийте діалогові вікна

4.10. На робочому столі двічі клацніть на значку Мой компьютер і переконаєтеся в тому, що вікно Мой компьютер відкривається не у вікні теки, а в Проводнике. Якщо на Рабочем столі є значки (ярлики) інших папок, переконаєтеся в тому, що зміна властивостей тек торкнулося і їх.

4.11. Повторивши дії пунктів 4.3-4.9, відновіть вихідне настроювання властивостей папок.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]