Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Документ Microsoft Word.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
05.02.2016
Размер:
96.26 Кб
Скачать

Обов’язки завідувача кафедри

1. Забезпечення неухильного дотримання Положення про проведення практики студентів затвердженого вченою радою КНТЕУ від 29.06.2011року.

  1. Організація розроблення програм практики.

  2. Призначення відповідальних осіб за організацію проходження практики.

  3. Визначення баз практики на підставі оформлених узгоджених паспортів з метою ефективного їх використання, узгодження чисельності студентів, які направляються на практику, складання заявки та подання її до навчального відділу для укладання договорів, - за два місяці до початку практики.

  4. Розподіл студентів за базами практики і подання інформації до деканату факультету для закріплення наказом директора, не пізніше місяця до початку практики.

  5. Здійснення контролю відповідності програм практики базі підприємств за вказаними напрямами підготовки та спеціальностями.

  6. В обов’язковому порядку подання даних до навчального відділу щодо призначення відповідального по кафедрі за організацію та проведення практики (до 01 вересня поточного року) та забезпечення по можливості його виїзду на бази практики за декілька днів до початку, для перевірки готовності до прийому студентів і ознайомлення керівників організацій, підприємств, установ з документацією щодо проведення практики.

  7. Розроблення тематики індивідуальних завдань на період проведення практики та дотримання оформлення та структури даного завдання (Додаток 1,2).

  8. Проведення зборів студентів з питань практики за участю керівників практики.

  9. Забезпечення студентів документами і матеріалами для виконання програми практики.

  10. Здійснення загального керівництва і контролю за проведенням практики.

  11. Забезпечення проведення виїзних захистів звітів з практики.

  12. Організація інформування студентів про систему звітності з практики.

  13. Організація обговорення результатів практик на засіданнях кафедр.

  14. Подання до деканатів, навчального відділу (керівнику практики) звітів про результати проведення практики з пропозиціями щодо їх удосконалення.

Обов’язки викладачів-керівників практики від кафедри

  1. Забезпечення неухильного дотримання Положення про проведення практики студентів затвердженого вченою радою КНТЕУ від 29.06.2011року.

  2. Узагальнення інформації та формування подання декану факультету щодо розподілу студентів за базами практики.

  3. Здійснення перевірки готовності бази практики для прийому студентів за 10 днів до початку практики.

  4. Контроль за своєчасним прибуттям студентів до місць практики, виконання програми практики та дотримання термінів її проведення.

  5. Здійснення перевірки проходження практики студентами, відповідно до їх розподілу за базами, не менше одного разу протягом перебігу практики.

  6. Розроблення тематики індивідуальних завдань, із дотриманням оформлення та структури даного завдання (Додаток 1,2), що враховує теми науково-дослідних, курсових і дипломних робіт.

  7. Узгодження з керівником практики від організації, підприємств індивідуальних завдань з урахуванням особливостей місця практики та графіку її проходження.

  8. Участь у розподілі студентів за місцями практики.

  9. Проводення інструктажу зі студентами:

- п .2.5.3. – організовує вивчення студентами правил і норм з охорони праці та безпеки життєдіяльності. – Положення № 2 від 12.01.2012р. «Про організацію роботи праці в інституті»;

- з охорони праці під час виробничої практики і трудового навчання – п. 2.5.4.1. – Положення № 2 від 12.01.2012р. «Про організацію роботи праці в інституті»;

- п. 2.5.4.2. – з безпеки життєдіяльності. – Положення № 2 від 12.01.2012р. «Про організацію роботи праці в інституті».

  1. Оформлення документів для проходження практики (щоденник, направлення, паспорт) відповідно до розподілу студентів за місцем проходження практики.

  2. Надання допомоги студентам при складанні календарного графіка проходження практики та методичної допомоги під час виконання ними індивідуальних завдань і збору матеріалів до дипломного проекту.

  3. Проведення консультацій щодо обробки зібраного матеріалу (виконання щоденних практичних робіт з дотриманням календарного плану, розділів з практики згідно методичних вказівок) та його використання для звіту про практику, а також у дипломних роботах, - згідно із навчальним розкладом.

  4. Інформування студентів про порядок подання звітів про практику та їх захисту.

  5. Прийом захисту звітів студентів про практику у складі комісії, оцінювання результатів практики студентів.

15. Забезпечення (по суботах) консультування студентів та перевірки розділів звіту з

практики на підставі методичних рекомендацій та календарного графіку

проходження практики.

  1. Забезпечення наявності на кафедрах звітності згідно графіку виконання

календарного плану проходження практики (Додаток 3).

Начальник навчального відділу Н.Я. Яковишина

Завідувач виробничої практики О.М. Мельник

Додаток 1