Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МОЙ ДИПЛОМ.docx
Скачиваний:
12
Добавлен:
06.02.2016
Размер:
414.73 Кб
Скачать

7.2 Заходи щодо техніки безпеки і безпеки праці

Заходи щодо охорони праці і техніки безпеки виконані відповідно до вимог нормативно - інструктивних директивних документів, вказівок Держміськтехнагляду, Сніпов з урахуванням «Загальних правил безпеки для підприємств і організацій металургійної промисловості», «Правил безпеки в сталеплавильному виробництві», «Правил пристрою і безпечної експлуатації вантажопідйомних кранів».

Конвертер є складний енерготехнологічний агрегат. Для забезпечення безпечної і безаварійної роботи необхідне неухильне дотримання вимог, викладених в наступних розділах:

- загальні положення;

- заходи безпеки при підготовці конвертера до роботи;

- заходи безпеки при роботі конвертера;

- техніка безпеки при обслуговуванні продувальних пристроїв.

Всі технологічні операції проводяться відповідно до "Правил безпеки в сталеплавильному виробництві", "Загальними правилами по техніці безпеки для підприємств і організацій металургійної промисловості", а також інструкціями, що діють в цеху: технологічними, виробничий – технічними, по охороні праці і техніці безпеки для сталеварів і підручних сталеварів.

Безпечна експлуатація конвертера забезпечується виконанням вимог вищезгаданих правил і інструкцій.

Персонал конвертерного відділення повинен пройти атестацію по правилах техніки безпеки при експлуатації електротехнічних установок промислових підприємств і по правилах пожежної безпеки і вибухонебезпеки.

До обслуговування конвертера допускається тільки персонал, що пройшов навчання за відповідною програмою і пройшов атестацію.

Персонал, обслуговуючий електроустаткування, повинен пройти атестацію по правилах техніки безпеки при експлуатації електротехнічних установок промислових підприємств і по правилах безпеки і вибухонебезпеки.

До обслуговування гідросистем конвертера допускається тільки персонал, що пройшов спеціальну підготовку і що склав іспити по правилах Держміськтехнагляду.

Обслуговуючий персонал, що користується ручним інструментом, повинен знати і дотримувати вимоги, передбачені правилами безпеки для слюсарів по монтажу і ремонту устаткування.

Всі роботи з підготовки конвертера до роботи проводяться при відключених роз’єднувачах. Всі роботи на вузлах і агрегатах ведуться відповідно до вимог биркової системи.

Конвертер і допоміжне устаткування повинні відповідати наступним вимогам:

- робочі майданчики і отвори для обслуговування окремих частин установки повинні мати огорожі;

- всі металеві елементи устаткування конвертера, що доступні для дотику і можуть опинитися при роботі під напругою, повинні бути заземлені;

- не допускається наявність течі масла на вузлах, укомплектованих гідросистемами.

При підготовці конвертера до роботи необхідно ретельно оглянути, а потім перевірити в роботі все устаткування і переконатися в його справному стані.

Не допускається експлуатація конвертера за наявності несправностей.

Під час роботи конвертера забороняється:

- заходити за огорожу конвертера;

- проводити виплавку металу за наявності течі води з водоохолоджуваних елементів конвертера;

- знаходження людей на відмітці 0 м ближче за 2 метри від сталевозу під час випуску металу;

- використовувати непросушені пробовідбірники, термопари матеріали і феросплави з вологістю більш –5%;

- проведення неузгоджених з майстром (або сталеваром) операцій по обслуговуванню конвертера і ремонту окремих вузлів.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]