Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Копия МЕТОДИКА ДР бакалавра.doc
Скачиваний:
14
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
425.98 Кб
Скачать

2.1.Мета й завдання дипломної роботи

2.1.1. Розробка й захист дипломної роботи бакалавра(ДРБ) є завершальним ета­пом у підготовці фахівця, з метою демонстрації рівня теоретичної й практичної підготовки механі­ка, що повинен бути не нижче викладених вимог згідно Міжнародної конвенції про підготовку і дипломування моряків та несення вахти та Кодексу з підготовки і дипломування моряків та несення вахти з Манільськими поправками 2010 року.

2.1.2. Виконання дипломної роботи має ґрунтуватися на знанні суд­нової енергетичної установки, набутих практичних навичках і зібраних матеріалах під час роботи у складі екіпажів суден, а також з використан­ням навчальної, науково-технічної й довідкової літератури, нормативної документації, інформаційних матеріалів тощо.

2.1.3. Завдання на дипломну роботу видає керівник дипломної ро­боти, з огляду на досвід і побажання студента, а також визначає склад необхідних консультацій, регулярно контролює, керує й оцінює якість виконаної роботи, підтверджує завершення роботи над ДРБ шля­хом рекомендації до захисту.

2.1.4. Зміст дипломної роботи (предмет дослідження) повинен охоп­лювати питання, пов'язані з вирішенням завдань стандартного й ситуа­тивного характеру на рівні експлуатації одного з елементів СЕУ: головний двигун (ГД), допоміжний механізм (насос, теплообмінний апарат, рульовий пристрій) або система, що обслуговує ГД, шляхом керування основним процесом (об'єктом дослідження), що відбувається в цьому елементі СЕУ. Об'єкт дослідження формулюється керівником ДРБ з урахуванням схильностей та інтересів студента, а також наукової школи кафедри, на якій буде виконуватися робота Для вирішення цього завдання студент використовує матеріали плавальної практики, самостійно вибирає двигун, механізм, систему або її елемент-прототип тощо.

2.2. Строки й обсяг розробки дрб

2.2.1. ДРБ виконується протягом 8-го семестру.

2.2.2. Завдання на ДРБ видається студентові па першому тижні занять 8-го семестру. Завдання видається випускаючою кафедрою й оформлю­ється відповідно до форми, наведеної в Додатках А, Б. Керівниками ДРБ призначають співробітників кафедри СЕУ, ДМ суден та їх експлуатації.

2.2.3. Керівник ДРБ протягом 8-го семестру допомагає студентові у зборі матеріалів і даних, необхідних для виконання ДРБ.

2.2.4. У перші два тижні 8-го семестру керівник дипломного проекту може відкоригувати обсяг і зміст ДРБ на підставі повноти зібраних мате­ріалів і за результатами особистої бесіди зі студентом.

2.2.5. На виконання дипломної роботи передбачено у загальному обсязі 270 годин, що відповідає 7,5 кредитів ЄКТС.

2.2.6. Студенти, які по закінченні 8-го семестру не представили матеріа­ли за темою ДРБ і не виконали обсяг роботи, запланований в індивідуаль­ному завданні на ДРБ, не пройшли попередній захист на кафедрі, відраховують­ся з академії.

2.2.7. Обсяг і зміст ДРБ установлюється керівником роботи і погоджується із завідувачем кафедри на якій виконується робота.

2.2.8. Рекомендується виконувати дипломну роботу у вигляді:

- рукопису (включаючи ілюстрації; додатки та ін.) на 50 - 70 сторі­нках формату А4;

- графічної частини, що складає з 4-5 аркушів формату А1, або 5-10 аркушів схем, креслень, діаграм тощо для презентації.