Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Metodichnka_kursova_OGG_2009.doc
Скачиваний:
35
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
172.03 Кб
Скачать

Іv. Загальні вимоги до структури та змісту курсової роботи

4.1. Зміст курсової роботи визначається її темою і відображається у плані (розроблений план погоджується із керівником).

План має містити:

  • вступна частина;

  • основна частина має містити три розділи, а розділи 2-3 параграфи;

  • висновки та пропозиції;

  • список літератури;

  • додатки.

Орієнтовний варіант плану курсової роботи наведено у додатку 3 методичних рекомендацій.

4.2. Вимоги до написання тексту курсової роботи:

  • чіткість побудови та конкретність викладання;

  • логічно-послідовне викладання матеріалу;

  • доказовість аргументації та доказовість висновків;

  • наочність.

Головним завданням вступної частини (вступу) є обґрунтування актуальності теми курсової роботи та практична доцільність.

Найбільш оптимальним є вступ, в якому обґрунтовується актуальність теми, її наукове та практичне значення; аргументується вибір предмету (об’єкту) дослідження; окреслюються його хронологічні, географічні та інші рамки; дається аналітичний огляд літератури, коротка характеристика джерел, які мають відношення до теми; визначається мета та конкретні завдання дослідження; окреслюється структура курсової роботи.

Основна частина має містити три розділи:

  • теоретичне обґрунтування проблеми дослідження;

  • дослідження процесів організації послуг за об’єктом „А”;

  • удосконалення організації надання послуг гостинності.

В основній частині викладається зміст дослідження за розділами курсової роботи, що вміщує питання, пов’язані з організаційними процесами, що аналізуються за обраним підприємством. Кожний розділ повинен закінчуватися короткими узагальненнями та висновками. Деталізований план кожного з розділів виконання курсової роботи додається (додаток 3).

У першому розділі основної частини подається посилання на діючі закони, постанови, укази та інші офіційно-розпорядчі документи, використовується нормативна та довідкова база за досліджуваною проблемою, обґрунтовується доцільність нормативно-правових документів.

Другий розділ основної частини містить характеристику об’єкту дослідження, діагностування виробничої діяльності суб’єкту господарювання, ґрунтовний аналіз фактичного матеріалу.

Кожний параграф основного розділу супроводжується висновками, які дозволяють визначити зміст організаційної діяльності, заходи вдосконалення, чинники позитивної дії. Організаційні заходи щодо вдосконалення мають відповідати темі дослідження.

Висновки завершують курсову роботу. У стислій формі викладаються основні положення, а також рекомендації та пропозиції наукового та практичного характеру, щодо подальшого вдосконалення проаналізованих організаційних систем. Висновки повинні бути короткими, конкретними і супроводжуватись оцінкою господарчої, наукової або соціальної значимістю підсумків роботи.

Список використаної літератури складається лише з тих джерел, що були використаними у процесі виконання курсової роботи. Систематична співпраця студента і наукового керівника забезпечується консультаціями, які проводяться за графіком. Систематичні консультації допомагають студенту у виборі методів дослідження, упорядкуванні змісту, контролі дотримання вимог до оформлення, своєчасному усунені відхилень.