Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
орган. туризму.doc
Скачиваний:
16
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
596.48 Кб
Скачать

План виконання курсової роботи вступ……………………………………………………………………………5

РОЗДІЛ 1. АНАЛІЗ ОСНОВНИХ ПОКАЗНИКІВ СОЦІАЛЬНО-ЕКОНОМІЧНОГО РОЗВИТКУ НІМЕЧЧИНИ

    1. Загальна інформація про Німеччину……………………………………..8

    2. Природно-ресурсний, соціально-економічний та рекреаційно-туристський потенціал Німеччини………………………………………10

    3. Аналіз основних статистичних даних в галузі туризму Німеччини….13

РОЗДІЛ 2 РЕКРЕАЦІЙНО-ТУРИСТСЬКИЙ ПОТЕНЦІАЛ ТА ВИДИ ТУРИЗМУ ПОШИРЕНІ В НІМЕЧЧИНІ

2.1. Характеристика найвідоміших туристських об’єктів Німеччини……….16

2.2. Види та типи туризму розвинуті в Німеччині……………………………25

    1. Рівень розвитку туристської інфраструктури Німеччини……………….27

Розділ з аналіз міжнародних зв’язків в галузі туризму україни і німеччини

3.1. Аналіз діяльності український туристських підприємств, що працюють на туристському ринку Німеччини…………………………………………….31

3.2. Характеристика турів, що пропонується українським туристам в Нмеччині………………………………………………………………………...32

3.3. Перспективи співробітництва України з Німеччиною………………….33

ВИСНОВКИ…………………………………………………………………….40

СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ……………………………………44

Вступ

Міжнародний туризм є відносно молодою галуззю в світі, хоча свої корені бере з давніх часів. Сучасного вигляду туристична галузь набувала в 1937 р., коли цим питанням почали цікавитись міжнародні організації.

Туризм – галузь національного господарства, яка належить невиробничій сфері, і займається задоволенням потреб споживача стосовно відвідування нових місць, відпочинку, та ознайомлення з історичними та природними пам’ятками. Дана сфера займається відновленням самопочуття, набуття нової пізнавальної інформації тощо.

У багатьох державах світу туризм розвивається як система, що дає всі можливості для ознайомлення з історією, культурою, звичаями, духовними і релігійними цінностями даної країни і її народу, і дає прибуток у державну скарбницю. Не говорячи вже про те, що ця система обслуговує дуже багато фізичних і юридичних осіб, так чи інакше пов'язаних із наданням туристичних послуг. Туристична індустрія у розвинених країнах є важливим джерелом підвищення добробуту держави, і самого населення.

Значення туристичного бізнесу постійно зростає. Це пов’язано з тим, що туризм набирає все більшого значення для міжнародних зв’язків, є стимулом для пожвавлення економічного стану країн і окремих регіонів.

Міжнародний туризм є постійним джерелом для поповнення валютних надходжень до державного бюджету. Туризм виступає стабілізатором налагодження та укріплення стосунків між країнами, дійовим фактором підвищення престижу країни в міжнародному співтоваристві, та ділових колах.

Надання туристичних послуг є вигідним для держави з точки зору використання рекреаційних ресурсів. Таким чином, іноземний турист платить за туристичні послуги, при цьому не вивозячи рекреаційні ресурси за межі країни. Країна отримує прибутки зберігаючи свої природні та культурно-історичні цінності.

На міжнародному туристичному ринку на сучасному етапі існує жорстка конкуренція. Великі туристичні підприємства намагаються розповсюджувати свій вплив, яскравим прикладом чого є просування свого капіталу на іноземні ринки. Тим самим вони здійснюють позитивний вплив на розвиток туристичної галузі, допомагаючи країнам, що розвиваються зайняти стійке положення на міжнародному ринку туристичних послуг.

Стосовно туристичної галузі в Німеччині слід сказати наступне: розвинена економіка та інфраструктура галузі обслуговування сприяє тому, щоб інтенсивно розвивалась галузь туризму. Окрім економічних засад в Німеччині існує цілий ряд краєзнавчих, історичних та географічних передумов, які створюють сприятливі умови для розвитку туризму. Німеччина – країна, яка межує з багатьма розвиненими європейськими країнами, що сприяє транзитному туризму. Окрім цього Німеччина багата на історичні пам’ятки, які так чи інакше можуть цікавити туристів з інших держав.

Актуальність теми.

Курсова робота зосереджена на Німеччині та її туристичній цінності. Територіальне поєднання природних та історико-культурних рекреаційних ресурсів країни дозволяє у перспективі сформувати регіональні туристично-рекреаційні системи з високорозвинутою інфраструктурою, рекреаційно-оздоровчими та туристичними комплексами загальноєвропейського значення, кожна з яких може базуватися на місцевих рекреаційних ресурсах. Стримувальний ефект на розвиток галузі справляє відсутність інвестицій для оновлення і розвитку матеріально-технічної бази туризму, туристичної інфраструктури за європейськими стандартами.

Мета дослідження: вивчення сучасного туризму на прикладі Німеччини, складових і принципів, що формують сучасний міжнародний рекреаційно-туристичний комплекс, а також вплив навколишніх факторів на його розвиток.

Для досягнення мети дослідження, були поставлені наступні завдання у курсовій роботі:

- зробити оцінку попиту на даний вид подорожей і портрет потенційного клієнта туру;

- оцінити пропозицію на ринку туристичних послуг в даному напрямку;

- розробити інформаційне забезпечення програми туру;

- розглянути умови в’їзду та можливі варіанти доставки туристів в країну;

- оцінити території, що використовуються в турі;

- дати характеристику форми туру та розробити схему маршруту туру;

- розробити пакет послуг, що надаватимуться в турі;

- розробити програму туру до Італії;

- дати характеристику організаційно-технічного забезпечення туру;

- надати економічне обґрунтування проекту туру до Італії;

Об’єкт дослідження: Об’єктом дослідження є туристичні можливості Німеччини.

Предмет дослідження стан рекреаційно-туристичного комплексу Німеччини на сучасному етапі міжнародного туристського бізнесу.

РОЗДІЛ 1. АНАЛІЗ ОСНОВНИХ ПОКАЗНИКІВ СОЦІАЛЬНО-ЕКОНОМІЧНОГО РОЗВИТКУ НІМЕЧЧИНИ