Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
орган. туризму.doc
Скачиваний:
16
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
596.48 Кб
Скачать

Розділ з. Аналіз міжнародних зв’язків в галузі туризму україни і досліджуваної країни

3.1. Аналіз діяльності український туристських підприємств, що працюють на туристському ринку Німеччини

Загальна туристська інформація і спеціальна інформація по окремих регіонах країни розсилається безкоштовно туристськими агентствами Німеччини. Стандартний пакет включає п’ять карт (Німеччини, автомобільних доріг, мотелів і кемпінгів, молодіжних готелів, готелів). У нього також входять путівник по визначних пам’ятках кожного міста і села, календар подій на поточний рік, каталог готелів і ресторанів, загальна туристська інформація по країні (туристський сервіс, телефони, пошта, банки, оренда квартир і ін.).

Багато хто з наших співвітчизників українців мріють про хорошу роботу у Федеративній Республіці Німеччина. Причина дуже проста і нехитра - всі чули про гідні зарплати, високому рівні життя в даній європейській країні і непоганих соціальні гарантії для німецьких працівників.

На практиці ж пошук роботи в ФРН для тих, хто не живе безпосередньо в країні, звичайно можливий, але непростий. Здебільшого на все високооплачувані вакансії претендують як німецькі громадяни, так і громадяни інших країн Євросоюзу та сусідніх держав. Природно, якщо претендент доведе свою кваліфікацію і професіоналізм, буде неважливо звідки він - з Німеччини або з Україною.

Так обов'язковою умовою для претендентів, які планують працевлаштуватися в Німеччині, є володіння німецькою мовою. Однак є ряд вакансій, здобувачам яких цілком достатньо знати лише англійська мова.

Робота в Німеччині для українців.

У Німеччині в даний час спостерігається гостра нестача лікарів. Потреба клінік і лікарень багатьох німецьких земель в медичних іноземних фахівцях обумовлена, перш за все, тим, що лікарі з Німеччини масово виїжджають за кордон у пошуках великих заробітних плат. У ФРН потрібні хірурги, стоматологи, терапевти, інші медичні працівники, а також і випускники медичних вузів.

З іншого боку, працевлаштуватися в Німеччині юристам, які отримали в Україну освіту, практично нереально. Пов'язано це з тим, що законодавство Німеччини та України кардинально відрізняється, тому єдиною можливістю для таких фахівців є отримання доп. освіти в Німеччині.

Робота в ФРН для студентів-іноземців.

Після закінчення вузу іноземні студенти отримують один рік на пошук в Німеччині роботи. Якщо протягом цього терміну був знайдений роботодавець, який не проти укласти з іноземцем контракт, можна поміняти студентську візу на робочу, щоб залишитися в Німеччині. Навчальна віза також дає право працювати в країні, щоправда, лише обмежена кількість годин.

Саме завдяки цьому, студенти ще під час навчання можуть отримати безцінний досвід, який, природно, не буде зайвим, якщо кінцевою метою є подальше працевлаштування у Німеччині.

3.2. Характеристика турів, що пропонується українським туристам в Німеччину

Тури в Німеччину – це подорожі в країну де є все, щоб відпочинок в цій країні запам'ятався вам надовго: прекрасні готелі, дивовижні екскурсії. А замки Німеччини в районі міста Фюссена – це легенди німецького середньовіччя, що прокинулися, і справжні романтичні декорації, органічно доповнюючі засніжені альпійські вершини. Туризм в Німеччині - детальна інформація про визначні місця Німеччини.

Відпочинок в Німеччині – приваблює туристів колоритною долиною Рейну з масою середньовічних замків і монастирів, стародавньою культурою Баварії, живописним Шварцвальдом і спокійним Балтійським побережжям. Німеччина - це відпочинок, для душі і тіла який може здивувати вас своєю різноманітністю. Тури в Німеччину завжди цікаві і захоплюючі. Німеччина і туризм - це поняття, які багато років, застосовуючись разом, викликають масу позитивних відчуттів як у людей, які вже побували в цій прекрасній країні, так і у тих, хто тільки жадає туди потрапити.

Українські туристи можуть придбати різноманітні тури:

- авіа тури, тури вихідного дня, автобусні тури, тури до свят, індивідуальні чи групові.

Можна виділити наступні основні чинники, які привертають туристів в країну:

1. Висока концентрація історичних і культурних визначних пам'яток.

2. Спрощений візовий режим (можливість широкого спектру комплексних турів).

3. Високий рівень сервісу.