Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
моя курсова.docx
Скачиваний:
79
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
281.07 Кб
Скачать

Висновок

Провівши дослідження у рамках даної курсової роботи, можна зробити наступні висновки та узагальнення:

Готель „Україна” знаходиться в центрі Києва, поряд з майданом Незалежності. Розташування готелю привабливе не тільки з естетичного, а й з практичного боку. Адреса готелю: м. Київ, 01001, вул. Інститутська, 4. Призначення готелю – задовольняти вимоги туристів, ділових людей, груп туристів до комфортного проживання. Готель належить за рівнем комфортності до категорії „чотири зірки”. Готель „Україна” має такі категорії номерів:

• Номери люкс.

• Номери напівлюкс.

• Номери покращеної комфортності.

• Номери стандартної комфортності.

Місткість готелю – 371 місць. Поверховість готелю – 16 поверхів. У складі готелю „Україна” передбачені наступні групи приміщень і служб: житлова, приймально-вестибюльна, підприємств харчування, культурно-дозвільна, фізкультурно-оздоровча, медичного обслуговування, побутового обслуговування, підприємств торгівлі, ділової діяльності, адміністрації й служб експлуатації, приміщень обслуговування, вбудовано-прибудованих підприємств і установ. Житлова група приміщень готелів готелю „Україна” функціонально відділена й має ізольовані виходи. Житлові кімнати проектовані зі східною й західною орієнтацією. Всі номери готелю мають природне освітлення з освітленістю житлових приміщень. Основними структурними підрозділами готелю “Україна” є:

• служба прийому і розміщення;

• адміністративно-управлінський апарат;

• інженерна (технічна) служби;

• ресторан.

Архітектурно-планувальне рішення житлових поверхів залежить від архітектури самої будівлі, від конфігурації будівлі, поверховості і об’ємно-планувального рішення житлових поверхів. Готель збудований наприкінці 60-х років 20 ст. – в епоху боротьби з „архітектурними надлишками”, тому має дещо спрощене оформлення головного фасаду. Житлова частина в готелі „Україна - основна за значенням у просторовому плануванні. На житлових поверхах готелю „Україна” розміщаються номери, приміщення для чергового персоналу, що обслуговує номери, загальні горизонтальні комунікації, драбинково-ліфтові холи. Основними технологічними складовими експлуатації приміщень житлового поверху є технологічні процеси, що включають технологічні цикли, технологічні операції та технологічні елементи. Як і в сучасних готелях, яким є і досліджуваний нами готель „Україна”, усі технологічні процеси поділяють на основні, допоміжні та обслуговуючі. Основний технологічний процес відповідає основній функції готелю „Україна”: даний готель надає місце проживання. Основною службою при наданні місця проживання належить саме службі прийому і розміщення. Допоміжні технологічні процеси забезпечують умови, необхідні для здійснення основних процесів: контроль за технологічним і естетичним станом устаткування і помешкань, їхнє обслуговування і ремонт. Обслуговуючі технологічні процеси пов’язані з санітарним наглядом, прибиранням, технологічними процесами приготування їжі, прасування, хімчистка, перукарня, автостоянки, харчування та ін. Вони здійснюються в готелі „Україна” власними службами. Ознайомившись з технологічними процесами і операціями готелю „Україна”, можна дійти висновку, що ці послуги у даному готелю організовані чудово, вони дуже різноманітні і здатні задовольнити будь-які виниклі проблеми у клієнтів готелю. Для поліпшення технологічних процесів готельних послуг в даному готелі необхідно їх автоматизувати. Також готелю „Україна” можна рекомендувати запровадити найновішу сучасну систему управління готелем - OPERA Enterprise Solution від корпорації Micros-Fidelio. OPERA Enterprise Solution - принципово нове, що не має аналогів на ринку рішення для готелів від світового лідера у виробництві автоматизованих систем управління.