Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Stazhuvannya_psikhologiv.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
157.18 Кб
Скачать

2. Організація, проведення і керівництво стажуванням

2.1. На керівників стажування від кафедри юридичної психології НАВС покладається:

2.1.1. Ознайомлення з індивідуальними планами стажування, перевірка ведення щоденників і надання вказівок про внесення в них змін й доповнень.

2.1.2. Контроль за виконанням слухачем програми та індивідуальних планів стажування.

2.1.3. Інструктування безпосередніх керівників стажування з питань керівництва роботою стажистів.

2.1.4. Вжиття заходів з усунення недоліків в організації і проведенні стажування.

2.1.5. Вивчення та систематизація досвіду роботи випускників інституту, які проходять службу в даному підрозділі.

2.2. Керівник стажування від кафедри юридичної психології НАВС має право:

2.2.1. Здійснювати контроль за організацією та проходженням стажування слухачами в органах і підрозділах внутрішніх справ, отримувати витяги з наказів про його організацію.

2.2.2. Виявляти недоліки в організації стажування та вносити пропозиції керівництву органу внутрішніх справ щодо їх усунення.

2.2.3. Вивчати умови організації та проведення стажування слухачів, бути присутнім при проведенні інструктажів та доведення до їх відома заходів безпеки, спостерігати виконання ними практичних дій.

2.2.4. Брати участь слухачами.

2.2.5. Отримувати інформацію у відповідних органах внутрішніх справ про роботу молодих фахівців у регіоні.

2.3. Керівники органів внутрішніх справ, в яких проходять стажування слухачі, зобов’язані:

2.3.1. Визначати конкретні підрозділи служби психологічного забезпечення для слухачів, які прибувають на стажування, та створювати належні умови для його проведення.

2.3.2. Здійснювати підбір та призначати наказом безпосередніх керівників стажування з числа найбільш підготовлених працівників, які мають відповідний кваліфікаційний рівень і достатній практичний досвід (не менше 3 років в службі психологічного забезпечення), високі ділові та моральні якості. Цим же наказом слухачами закріплюються за керівниками стажування, але не більше двох слухачів за одним керівником. Копію наказу в триденний термін направити до НАВС.

2.3.3. Організовувати своєчасне оформлення і видачу слухачам на період стажування документів (вкладишів до посвідчення їх особи (додаток Б) на право їх перебування на території підрозділів.

2.3.4. Здійснювати постійний контроль за організацією проведення стажування, узагальнення та аналіз результатів, розробкою рекомендацій щодо його вдосконалення; підводити підсумки стажування з відображенням його результатів у підсумкових матеріалах, копії яких направляти до НАВС.

2.4. Керівники органів внутрішніх справ, в яких проходять стажування слухачі, мають право:

2.4.1. Вносити пропозиції керівництву НАВС щодо заохочення стажистів.

2.4.2. Вносити пропозиції керівництву НАВС щодо накладення дисциплінарних стягнень на стажистів у встановленому дисциплінарним статутом порядку.

2.4.3. Особисто перевіряти, вивчати та знайомитись зі змістом заходів психологічного супроводження, проведення яких доручається стажистам.

2.5. Керівники структурних підрозділів служби психологічного забезпечення, в яких слухачі проходять стажування, зобов’язані:

2.5.1. Вжити заходів щодо забезпечення належних умов праці та побуту слухачів під час проходження стажування, забезпечити створення належних умов для виконання програм, індивідуальних планів стажування в повному обсязі та контроль за їх реалізацією.

2.5.2. Представити стажистів особовому складу органу, підрозділу, роз’яснити їх правовий статус, роль і місце безпосередніх керівників стажування та інших працівників підрозділу під час виконання слухачами своїх обов’язків.

2.5.3. Проводити інструктажі зі стажистами, ознайомлювати з оперативною обстановкою, завданнями і функціями органу, підрозділу внутрішніх справ, його структурою, внутрішнім розпорядком, правилами техніки безпеки з прийняттям заліку з цих питань.

2.5.4. Проводити виховну роботу зі стажистами.

2.5.5. Забезпечити стажистів робочими місцями, типовими формами документів, надавати їм допомогу в успішному виконанні завдань стажування.

2.5.6. Складати та затверджувати характеристики на стажистів (додаток Ж).

2.6. Безпосередні керівники стажування від підрозділу служби психологічного забезпечення МВС України з питань організації психопрофілактичної роботи:

2.6.1. Ознайомити слухача з оперативно-службовою обстановкою на території обслуговування органу чи підрозділу, характером та особливостями роботи стажистів.

2.6.2. Здійснювати щоденний облік та оцінку роботи стажистів, контроль за виконанням індивідуальних планів стажування, внутрішнього розпорядку та веденням щоденників.

2.6.3. Брати участь у складанні характеристик на слухача, погоджувати їх з керівництвом органу чи підрозділу (не пізніше ніж за три дні до закінчення стажування). У характеристиці мають знайти відображення обсяг і якість виконання програми та індивідуального плану; рівень підготовленості стажистів до виконання службових обов’язків і вміння реалізувати набуті знання в роботі; особисті морально-вольові якості, дисциплінованість, старанність; загальний культурний і професійний рівень; підсумкова оцінка за стажування.

Затверджені керівником структурного підрозділу служби психологічного забезпечення МВС України з питань організації психопрофілактичної роботи та підрозділів внутрішніх справ характеристики в подальшому додаються до особових справ слухача.

2.7. Під час проходження стажування слухачі зобов’язані:

2.7.1. Своєчасно прибути для проходження стажування до відповідного органу внутрішніх справ, вивчити програму і керуватися планом стажування.

2.7.2. Після прибуття на місце проходження стажування представитись начальникові органу внутрішніх справ і доповісти про завдання, програму стажування.

2.7.3. Ознайомитись з внутрішнім розпорядком в органі та особовим складом.

2.7.4. На основі програми стажування скласти особистий індивідуальний план роботи на весь період проходження стажування і подати його на затвердження керівнику структурного підрозділу служби психологічного забезпечення, в якому проходитиме стажування.

2.7.5. Ретельно та якісно виконувати програму стажування і сумлінно виконувати службові доручення; бути бездоганним у своїй поведінці та взірцем високої дисциплінованості та зразкового зовнішнього вигляду, дорожити честю слухача-психолога.

2.7.6. Чітко дотримуватись та бездоганно виконувати вимоги нормативно-правових актів служби психологічного забезпечення МВС України з питань організації психопрофілактичної роботи та підрозділів внутрішніх справ України.

2.7.7. Вивчити типові функціональні обов’язки та посадові повноваження працівників службі психологічного забезпечення МВС України з питань організації психопрофілактичної роботи та підрозділів внутрішніх справ України.

2.7.8. Виконувати передбачені програмою стажування завдання у повному обсязі в установлені строки.

2.7.9. Суворо дотримуватись режиму робочого дня, встановленого за місцем проходження стажування та норм Дисциплінарного статуту.

2.7.10. Проявляти організованість, ініціативу, брати активну участь у громадському житті колективу, відвідувати заняття зі службової підготовки, тощо.

2.7.11. Вести щоденник, регулярно звітувати безпосередньому керівникові стажування про виконану роботу.

2.7.12. Перед закінченням стажування скласти звіт за встановленою формою (додаток З).

2.8. Під час проходження стажування слухачі мають право:

2.8.1. Знайомитись зі службовими документами в обсязі завдань, визначених програмою стажування та індивідуальними планами.

2.8.2. Підписувати від свого імені складені за дорученням безпосереднього керівника стажування документи (довідки, висновки, аналітичні огляди, психологічні характеристики).

2.8.3. Користуватися технічними та іншими засобами, наявними у відповідному підрозділі.

2.8.4. Вносити пропозиції керівництву щодо вдосконалення організації і проведення стажування, а також діяльності органу, підрозділу внутрішніх справ.

2.8.5. Повідомляти керівництво НАВС про випадки порушень вимог чинного законодавства України, нормативно-правових актів МВС України та МОН України з боку керівництва ОВС за місцем проходження стажування.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]