Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Stazhuvannya_psikhologiv.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
157.18 Кб
Скачать

4. Методичні поради щодо виконання програми стажування.

4.1. Стажування передбачає ознайомлення слухачів шляхом залучення їх до роботи з особовим складом, охорони громадського порядку, профілактики правопорушень та розкриття злочинів.

4.2. Проведення стажування спрямовано на формування необхідних професійних знань, умінь та навичок слухачів на ґрунті здійснення психодіагностичної, прогностичної, профорієнтаційної, консультаційної, просвітницької та дослідницької роботи.

4.3. Під час проходження стажування слухачі повинні набути практичні навички застосування основних методів та засобів практичної психології у правоохоронній діяльності, досвід застосування методів психодіагностики, оптимізації соціально-психологічного клімату та психопрофілактичної роботи.

4.4. Стажування слухачів за спеціальністю «Психологія» факультету підготовки спеціалістів-правознавців навчально-наукового інституту заочного навчання Національної академії внутрішніх справ» забезпечується кафедрою юридичної психології НАВС.

4.5. У ході проведення стажування її керівники всебічно вивчають ділові, моральні й особисті якості слухачів, з метою визначення доцільності їх використання у практичній роботі; здатність майбутнього спеціаліста виконувати функціональні повноваження на відповідній посаді.

4.6. Організацію, проведення стажування і контроль за його проходженням здійснюють ННІЗН НАВС та кафедра юридичної психології НАВС, а також органи і підрозділи внутрішніх справ, в яких слухачі проходять стажування.

4.7. Відповідальність за організацію і проведення стажування, а також безпосередній контроль за ним покладається на начальника факультету підготовки спеціалістів-правознавців ННІЗН НАВС, відповідальних осіб органів і підрозділів внутрішніх справ, а навчально-методичне забезпечення, керівництво та контроль за виконанням програми стажування покладається на кафедру юридичної психології НАВС.

4.8. На факультет підготовки спеціалістів-правознавців ННІЗН НАВС покладається інформування базових органів та підрозділів внутрішніх справ про термін проведення стажування й кількісний склад стажистів.

4.9. З метою здійснення контролю за проходженням стажування слухачами наказом НАВС призначаються керівники стажування з числа досвідчених науково-педагогічних працівників кафедри юридичної психології НАВС.

5. Підведення підсумків стажування

5.1. Після закінчення стажування слухачі подають керівникові стажування від кафедри юридичної психології НАВС такі документи:

5.1.1. Індивідуальний план стажування.

5.1.2. Щоденник стажування.

5.1.3. Характеристику-відгук.

5.1.4. Звіт про виконання програми стажування.

5.2. Звіт за результатами стажування захищається слухачами на диференційованому заліку. Наказом ректора НАВС для прийняття заліку призначається комісія з числа науково-педагогічних працівників кафедри юридичної психології та керівництва факультету, із залученням представників керівництва служби психологічного забезпечення МВС України з питань організації психопрофілактичної роботи та підрозділів внутрішніх справ України.

5.3. Результати стажування оцінюються комісією на підставі звітних матеріалів, наданих слухачем, а також даних, відображених у характеристиках, звітах слухачів та висновках керівників стажування.

5.4. Загальні підсумки стажування і заходи щодо його подальшого вдосконалення обговорюються на засіданні кафедри, нарадах органів та підрозділів внутрішніх справ, та подаються до Управління інспекції з особового складу та психологічного забезпечення Департаменту кадрового забезпечення МВС України.

5.5. У період проходження стажування слухач повинен щоденно вести облік виконаної роботи.

5.6. Результати виконання завдань програми слухачі відображають у щоденнику, який ведуть впродовж всього терміну стажування. У щоденнику стажисти також фіксують свої спостереження, зауваження, різні міркування щодо проходження стажування. Ведення щоденника постійно перевіряється керівником стажування, про що робиться відповідна відмітка у щоденнику.

5.7. За тиждень до закінчення стажування слухачі починають оформлення звіту (додаток З). У процесі проходження стажування й складання звіту слухачі повинні критично підійти до матеріалів, зібраних в органах і підрозділах внутрішніх справ. Зібраний фактичний матеріал із його аналізом та інші виконані роботи, передбачені програмою стажування і зафіксовані в щоденнику, використовуються для складання звіту.

5.8. Звіт повинен бути написаний або надрукований чітко, акуратно на аркушах формату А4, завірений гербовою печаткою і підписом керівника органу внутрішніх справ.

5.9. До звіту додаються матеріали, в яких відображені копії документів, складених у ході стажування, довідки, плани тощо.

5.10. Матеріали стажування збираються в папку, на яку наклеюється етикетка розміром 105*150 мм із зазначенням найменування навчального закладу, змісту матеріалу, номера навчальної групи, прізвища та ініціалів слухача.

5.11. Матеріали стажування здаються по прибуттю слухача з місця стажування до навчального закладу на кафедру юридичної психології НАВС для перевірки і наступного захисту.

5.12. Захист результатів стажування здійснюється в НАВС впродовж перших 10 днів. Результати проходження стажування оцінюються комісією з урахуванням попереднього вивчення звітних матеріалів, висновків керівників органів та підрозділів внутрішніх справ, в яких проводилось стажування, доповідей слухачів та їх відповідей на поставлені запитання.

5.13. До складу комісії захисту стажування включаються керівники та досвідчені працівники служби психологічного забезпечення МВС України з питань організації психопрофілактичної роботи та підрозділів внутрішніх справ України, а також науково-педагогічні працівники кафедри юридичної психології НАВС.

5.14. Результати захисту стажування відображаються в атестаціях слухачів та фіксуються в особових справах випускників.

5.15. Слухачі, які отримали незадовільні оцінки за результатами захисту стажування, до складання державних екзаменів та до захисту дипломних робіт не допускаються як такі, що не виконали всі вимоги навчального плану.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]