Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Prog_prakt_2gb_2013_z_pech_z_stor.doc
Скачиваний:
67
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
371.71 Кб
Скачать

Пам’ятка курсанту, який проходить практику в територіальному органі (підрозділі) внутрішніх справ

Вам необхідно:

  • Дотримуватися режиму робочого дня, дисципліни, законності і правил поведінки.

  • Дотримуватися заходів особистої безпеки.

  • Виконувати програму практики, визначену у індивідуальному плані проходження практики.

  • Дотримуватися правил ознайомлення із службовою документацією, визначеною програмою практики.

  • Користуватись технічними, криміналістичними засобами та зв’язку, здійснювати транспортні витрати тільки за згодою безпосереднього керівника.

  • Знати порядок застосування заходів фізичного впливу, спеціальних засобів і вогнепальної зброї у випадках передбачених Законом України «Про міліцію», в т.ч.:

Умови і межі застосування заходів фізичного впливу, спеціальних засобів і вогнепальної зброї (стаття 12 Закону України „Про міліцію")

Застосування сили, спеціальних засобів і вогнепальної зброї повинно передувати попередженням про намір їх використання якщо дозволяють обставини: Без попередження фізична сила, спеціальні засоби і зброя можуть застосовуватись, якщо виникла безпосередня загроза житію або здоров'ю громадян чи працівників міліції.

Забороняється застосовувати заходи фізичного впливу, спеціальні засоби і вогнепальну зброю до жінок з явними ознаками вагітності, осіб. похилого віку або з вираженими ознаками інвалідності та .малолітніх крім випадків вчинення ними групового нападу, що загрожує життю і здоров'ю людей, працівників міліції або збройного нападу чи збройного опору.

У разі неможливості уникнути застосування сили вона не повинна перевищувати міри, необхідної для виконання покладених на міліцію Обов'язків і має зводити до мінімуму можливості завдання шкоди здоров'ю правопорушників та інших громадян.

При завданні шкоди міліція забезпечує подання необхідної допомоги потерпілим у найкоротший строк.

Про застосування фізичної сили, спеціальних засобів примусу працівник міліції рапортом доводить до відома безпосереднього начальника.

Про поранення або смерть, що сталися внаслідок застосування фізичного впливу і спеціальних засобів а також про всі випадки застосування зброї, працівник міліції зобов'язаний негайно і письмово повідомити своєму начальникові для оповіщення прокурора. Використанню спеціальних засобів за винятком необхідності відбиття раптового нападу на працівника міліції та звільнення заручників, має передувати попередження про намір їх застосування.

Попередження може бути зроблено голосно а при значній відстані або зверненні до великої групи людей через гучномовні установки, підсилювачі мови, і в кожному випадку бажано рідною мовою осіб, проти яких ці засоби застосовуватимуться та українською і російською мовами не менше як два рази з наданням часу, достатнього для припинення правопорушення.

Перевищення повноважень по застосуванню сили, в тому числі спеціальних" засобів і зброї, тягне за собою відповідальність, встановлену законом.

Застосування засобів впливу (стаття 13 Закону України „Про міліцію")

Працівники міліції мають право застосовувати заходи фізичного впливу, в тому числі прийоми рукопашного бою, для припинення правопорушення, подолання протидії законним вимогам міліції, якщо інші способи не забезпечили виконання покладених на неї обов'язків.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]