Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
tipova_programa_stazhuvannya_Slidchi.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
475.14 Кб
Скачать

4. Методичні поради щодо набуття курсантами навичок під час стажування.

З метою набуття курсантами (студентами) професійних вмінь та навичок під час стажування рекомендується ознайомитися з:

- загальною характеристикою території, що обслуговується районним (міським) відділом, її особливостями;

- станом оперативної обстановки на території району (міста).

Керуючись програмою стажування, курсант (студент) складає індивідуальний план (затверджує у начальника кафедри), веде щоденник який затверджує в безпосереднього керівника стажування.

У розділі щоденика "Інформація про хід виконаної роботи" у хронологічному порядку зазначається:

  1. особисто виконана робота;

  2. досвід роботи працівників слідчого підрозділу органу внутрішніх справ;

  3. статистичні дані, цікаві з точки зору вивчення предмета;

  4. висновки та пропозиції щодо покращання діяльності слідчих підрозділів органів внутрішніх справ.

У кінці стажування курсант (студент) готує звіт про виконання програми стажування обсягом до 10 сторінок, у якому зазначає:

  1. назву підрозділу внутрішніх справ, у якому вона проводилась, його стислу характеристику.

  2. підсумки виконання програми стажування та індивідуального плану роботи (що конкретно зроблено; що вивчено, узагальнено; відпрацьовано практично тощо).

  3. пропозиції щодо вдосконалення навчального процесу та поліпшення організації і проведення стажування в органах (підрозділах) внутрішніх справ.

  4. труднощі та недоліки, що мали місце під час проходження стажування.

До звіту додаються матеріали, що були підготовлені курсантом (студентом) протягом проходження практики та макет кримінального провадження.

5. Підведення підсумків стажування.

Після закінчення стажування курсанти (студенти) подають до вищого навчального закладу такі документи:

  • індивідуальний план стажування;

  • щоденник стажування;

  • характеристику-відгук;

  • звіт про виконання програми стажування.

Результати проходження стажування оцінюються комісіями ВНЗ з урахуванням попереднього вивчення звітних матеріалів, висновків керівників слідчих управлінь (відділів), у яких проводилося стажування, доповідей курсантів та їх відповідей на поставлені запитання за наступними критеріями:

оцінка “відмінно” – відповідний висновок керівника слідчого управління (відділу), в якому проводилося стажування, правильно оформлені звітні матеріали, змістовна доповідь курсанта (студента) та повна відповідь на поставлені запитання;

оцінка “добре”– відповідний висновок керівника слідчого управління (відділу), в якому проводилося стажування, недоліки в оформленні звітних матеріалів, змістовна доповідь курсанта (студента) та повна відповідь на поставлені запитання;

оцінка “задовільно” - відповідний висновок керівника слідчого управління (відділу), в якому проводилося стажування, суттєві недоліки в оформленні звітних матеріалів, змістовна доповідь курсанта (студента), але неповна відповідь на поставлені запитання;

оцінка “незадовільно” - відповідний негативний висновок керівника слідчого управління (відділу), в якому проводилося стажування, відсутність звітних матеріалів, доповідь курсанта (студента) та відповіді на поставлені запитання неповні.

До складу комісії за окремою домовленістю включаються представники ГСУ МВС України, слідчих управлінь (відділів) ГУМВС, УМВС та безпосередні керівники стажування, науково-педагогічні працівники профільних кафедр вищого навчального закладу.

Результати захисту стажування також відображаються в атестаціях курсантів та фіксуються в особових справах.

Захист результатів стажування здійснюється у вищих навчальних закладах протягом перших десяти днів після прибуття курсантів (студентів) до ВНЗ.

Загальні підсумки стажування і заходи щодо її подальшого вдосконалення обговорюються на оперативних нарадах в слідчому управлінні (відділу), на засіданнях вчених рад вищих навчальних закладів, інститутів і профільних кафедр, загальних зборах курсантів.

Курсанти (студенти), які отримали незадовільні оцінки за результатами захисту стажування, до складання державних екзаменів та захисту дипломних проектів (робіт) не допускаються як такі, що не виконали всі вимоги навчального плану.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]