Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
kursova.docx
Скачиваний:
5
Добавлен:
09.02.2016
Размер:
94.13 Кб
Скачать

Висновки до розділу

  1. У студентів заочної форми навчання переважають інтереси, що пов’язані з комунікативною сферою. На високому рівні (понад 90%) знаходиться інтерес до спілкування з друзями, родиною, протилежною статтю та викладачем. На трохи нижчому рівні (85%) знаходиться спілкування з природою. На другому місті у студентів-психологів заочної форми навчання є інтереси, що пов’язані з розвагами. На високому рівні (понад 90%) – інтерес до музики, кінематографу, радіо, телебачення та одягу. На дещо нижчому рівні (65%) – читання художньої літератури. На найнижчому рівні (лише 25%) – байдикування. На третьому місці студенти-психологи заочної форми навчання мають інтереси, які пов’язані з важкими, активними видами діяльності. Трохи виділяються на загальному фоні інтереси у живопису, малюванні та в інших видах творчої діяльності (40 та 45%). Всі інші інтереси знаходяться на дуже низькому рівні (від 0 до 35%): навчання, спорт, домашня праця, бізнес, технічна творчість, виготовлення речей своїми руками («Хендмейд» від англ. «Handmade»), походи, екскурсії, краєзнавство, самовиховання, колектив групи.

  2. У студентів-психологів стаціонарної форми навчання еа першому місці знаходяться інтереси, які пов’язані з важкими, активними видами діяльності. На високому рівні (понад 85%) тут знаходяться наступні інтереси: домашня праця, живопис, малювання та ін. види творчості, а також «хєндмейд», походи, екскурсії та краєзнавство. Всі інші мають середній та низький рівні: спорт, навчання, бізнес, самовиховання, колектив групи, серед яких самовиховання виділяється найбільше (75%). На другому місці у студентів стаціонарного відділення ті інтереси, що пов’язані зі спілкуванням. На найбільшому рівня серед інших інтересів цієї групи знаходяться спілкування з викладачами та друзями (40 та 45%), що значно нижче, ніж у студентів заочної форми навчання. Спілкування з протилежною статтю, з природою та родиною студентів стаціонарного відділення, на відміну від студентів заочного, цікавлять ще менше (35, 30, 35%). На третьому місті, хоча й незначним відривом, посідають інтереси до розваг. Серед них домінуючими є інтерес до музики та інтерес до читання художньої літератури (45 та 40%). Кіно та телебачення цікавлять цих студентів на однаковому рівні (30 та 30%). Найменше уваги вони приділяють одягу та байдикуванню (20 та 15%).

Висновки

  1. Інтерес – це одна з форм людської свідомості, направленості почуттів, думок, пізнавальної діяльності. Інтерес представляє собою відношення людини до світу, яке реалізується в пізнавальній діяльності по засвоєнню оточуючого предметного змісту, що розгортається переважно у внутрішньому плані.

  2. Фізіологічним механізмом інтересу як вибіркової спрямованості є певна система нервових зв'язків, що утворюються під впливом різних розумів і залежать від психічного стану людини та її індивідуальності, від безпосередніх вражень особистості та її колишнього досвіду.

  3. Молодь – це соціально-демографічна група, яка виокремлюється на основі сукупності вікових характеристик, особливостей соціального стану та соціально-психологічних властивостей.

  4. Інтереси молоді найповніше виявляються в споживацьких вподобаннях та в рекреаційних сферах. Натомість найменше їх можна охарактеризувати як духовних, направлених на підвищення особистісної культури. Окрім цього, в інтересах можна простежити цілу низку прагматичних мотивів.

  5. У студентів заочної форми навчання переважають інтереси, що пов’язані з комунікативною сферою. На високому рівні (понад 90%) знаходиться інтерес до спілкування з друзями, родиною, протилежною статтю та викладачем. На трохи нижчому рівні (85%) знаходиться спілкування з природою. На другому місті у студентів-психологів заочної форми навчання є інтереси, що пов’язані з розвагами. На високому рівні (понад 90%) – інтерес до музики, кінематографу, радіо, телебачення та одягу. На дещо нижчому рівні (65%) – читання художньої літератури. На найнижчому рівні (лише 25%) – байдикування. На третьому місці студенти-психологи заочної форми навчання мають інтереси, які пов’язані з важкими, активними видами діяльності. Трохи виділяються на загальному фоні інтереси у живопису, малюванні та в інших видах творчої діяльності (40 та 45%). Всі інші інтереси знаходяться на дуже низькому рівні (від 0 до 35%): навчання, спорт, домашня праця, бізнес, технічна творчість, виготовлення речей своїми руками («Хендмейд» від англ. «Handmade»), походи, екскурсії, краєзнавство, самовиховання, колектив групи.

  6. У студентів-психологів стаціонарної форми навчання на першому місці знаходяться інтереси, які пов’язані з важкими, активними видами діяльності. На високому рівні (понад 85%) тут знаходяться наступні інтереси: домашня праця, живопис, малювання та ін. види творчості, а також «хєндмейд», походи, екскурсії та краєзнавство. Всі інші мають середній та низький рівні: спорт, навчання, бізнес, самовиховання, колектив групи, серед яких самовиховання виділяється найбільше (75%). На другому місці у студентів стаціонарного відділення ті інтереси, що пов’язані зі спілкуванням. На найбільшому рівня серед інших інтересів цієї групи знаходяться спілкування з викладачами та друзями (40 та 45%), що значно нижче, ніж у студентів заочної форми навчання. Спілкування з протилежною статтю, з природою та родиною студентів стаціонарного відділення, на відміну від студентів заочного, цікавлять ще менше (35, 30, 35%). На третьому місті, хоча й незначним відривом, посідають інтереси до розваг. Серед них домінуючими є інтерес до музики та інтерес до читання художньої літератури (45 та 40%). Кіно та телебачення цікавлять цих студентів на однаковому рівні (30 та 30%). Найменше уваги вони приділяють одягу та байдикуванню (20 та 15%).

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]