Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ОП.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
09.02.2016
Размер:
122.88 Кб
Скачать

Список використаних джерел

1.Гастев А.К. «Профессиональные союзы и организация труда». Л., 1924.  2.Гастев А.К. «Как надо работать». М., 1972.  3.Гастев А.К. «Трудовые установки». М., 1973. 

4.www.istoriya-menedjmenta/literatura4242.html

5.Чернов В. І., Оленич Є. І. «Нормування праці»: Навч.-метод. посібник для самост. вивч. дисц. / За ред. Є. І. Оленич. — К.: КНЕУ.

6.Васильков В. Г., Дзюбенко Л. М. «Організація виробництва»: Навч.-метод. посібник для самост. вивч. дисц. — К.: КНЕУ.

7.Богиня Д.П. «Основи економіки праці№: Навчальний посібник/ Д.П.Богиня, О.А.Грішнова.- К.: Знання-Прес.

Додаток

* Я вважаю, що коли керівник знаходиться у колективі недивлячи на свої знання мимовільно у процесі роботи він підлаштовується під колектив.

* З цим твердженням Гастєва я згодна тому, що так справді перед тим як приступити до виконавської роботи людина повина набути певних навичок, досвіду які приходять з роками.

* Людина і справді перед тим як притупити до роботи повина розібратися зі своїм робочим місцем, наприклад якщо це верстат то робітник повинен його відчути як він працює.

* Якщо людина буде розвивати та тренувати свої здібності то звичайно вона набуває більших навиків і краще виконує свою роботу.

* Якщо у робітника буде культара робочого місця то його працездатність буде інтенсивна, він не буде відволікатися від роботи і в неохідний час коли цому буде потрібний якийсь інструмент він його відразу візьме тому, що у нього завжди все лежить на своєму місці.

* І справді якщо керівник буде володіти певними здібностями, можна сказати якщо вона буде людина гуманна то трудовий процес буде значно кращим.

* Я згідна з етапами розвитку нормування праці Гастєва за допомогою їх організація праці виконується краще.