Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Метод до КР БО.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
09.02.2016
Размер:
249.86 Кб
Скачать

3. Вимоги до змісту та обсягу курсової роботи

Курсова робота повинна містити:

  • титульний аркуш;

  • зміст;

  • вступ;

  • основну частину;

  • висновки та пропозиції;

  • список використаних джерел;

  • додатки.

Загальний обсяг роботи від 30 до 50 сторінок комп’ютерного набору.

Матеріал теми курсової роботи розміщується згідно з її структурою.

Титульний аркуш курсової роботи оформляється відповідно до зразка, наведеного у додатку В.

Зміст являє собою план курсової роботи із зазначенням відповідних сторінок, з яких починається кожний структурний елемент.

У Вступі необхідно зазначити актуальність теми, мету, завдання, об’єкт, предмет дослідження, основні джерела інформації та методи дослідження. Обсяг вступу не повинен перевищувати 3-х сторінок.

Основна частина курсової роботи складається з розділів та за необхідністю, підрозділів.

Зміст питань відповідних пунктів курсової роботи має відповідати їх назві. В кінці кожного пункту стисло (2-3 речення) формуються висновки.

Перший розділ, як правило, присвячено теоретичним аспектам роботи: розкривається економічна сутність об'єктів обліку, що вивчаються, надається порівняльна характеристика міжнародних та національних стандартів обліку та звітності по досліджуваному об’єкту та особливостях його відображення в обліковій політиці підприємства .

У другому розділі надається економіко-правовий аналіз діючих нормативних документів та огляд спеціальної вітчизняної та зарубіжної літератури з теми дослідження.

У третьому розділі роботи (практична частина ) студент виконує задачі,

по даному об’єкту обліку , що прикладаються до обраної теми. Кожне бухгалтерське проведення має бути обґрунтоване з посиланнями на нормативно-правові акти обліку.

Рекомендований обсяг основної частини 35-40 сторінок.

У Висновках та пропозиціях наводяться узагальнення за темою дослідження в цілому.

Формування висновків є стислим викладом одержаних результатів по досліджуваній проблемі. В них показують, якою мірою досягнуто мети, сформульованої у вступі, і вирішено завдання роботи.

У висновках узагальнюються рекомендації та пропозиції щодо теоретико-методологічних аспектів та способів дослідження проблеми.

На підставі проаналізованих матеріалів студентом надаються конкретні пропозиції щодо вирішення окремих проблем обліку досліджуваного об’єкту . Пропозиції мають бути спрямовані як на вирішення окремих теоретичних питань, так і проблем практичного характеру. Формулюючи пропозиції, необхідно визначити їх конкретну доцільність для промислових підприємств. Кількість пропозицій становить 7-10 . Рекомендований обсяг заключної частини до 3-х сторінок.

У Списку використаних джерел рекомендується включати не менше 30 найменувань, що складаються у встановленій послідовності (додаток Г):

  • Закони України

  • Укази Президента України

  • Постанови Кабінету Міністрів України

  • Інструкції та нормативні акти Міністерства фінансів України, галузевих міністерств, інших установ та відомств

  • Наукова, навчально-методична, спеціальна література, видана українською або російською мовами

  • Наукова, навчально-методична, спеціальна література, видана іноземними мовами.

Першоджерела вміщуються у список в алфавітному порядку прізвищ перших авторів або заголовків.

У Додатках до курсової роботи розміщуються інформаційні матеріали, що становлять базу аналітичних досліджень згідно з обраною темою. Крім того, у додатки включають первинні документи, облікові регістри, форми бухгалтерської (фінансової) та податкової звітності, інструкції, ілюстрації допоміжного характеру тощо, на які в роботі наводяться посилання.