Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
метод КПІЗ_н-1.docx
Скачиваний:
14
Добавлен:
09.02.2016
Размер:
401.51 Кб
Скачать

Графік виконання

Етапи контролю за виконанням КПІЗ

Строки виконання етапів проекту

1

Видача завдання

2 тиждень

2

Контроль виконання

7 тиждень

3

Захист ІНДЗ

18 тиждень

ВАРІАНТИ ЗАВДАНЬ

Варіант 1

Ви є розробником софтверної компанії. Дана компанія випустила програму Sales версії 1.0. Дана програма використовується у вашій компанії, відділом продаж для опрацювання інформації про замовників. Проте відділ продаж із часом виявив ряд недоліків у програмі і потребував нову систему для роботи із замовником.

Генеральний директор компанії мав нараду із відділом маркетингу і зрозумів що їм потрібно для ефективної роботи.

Програма “Sales” версії 1.0 працює ефективно, але в ній є ряд недоліків.

Деякі із них: це незручний користувацький інтерфейс, надзвичайно великий час отримання інформації про замовників, незручна сторінка перегляду даних про замовників.

Відділ маркетингу хоче щоб це була бізнес-аплікація яка надавала можливість зберігати ім’я, прізвище, рік народження замовника у файлі. Вона має надати можливість виводити дані замовника у таблиці, причому кожен рядок у таблиці, виділяється різним кольором. Крім того повинна бути можливість видаляти, добавляти інформацію про замовника.

Вам потрібно створити новий програмний продукт Sales версії 2.0, який буде враховувати всі побажання відділу маркетингу.

Варіант 2

Ви є розробником софтверної компанії. Одного дня до вас приходить представник компанії “Фармацевтика”. Дана компанія займається виробництвом ліків.

Спершу коли компанія створилася, то основним її Варіантм було виробництво ліків від кашлю. Кількість видів таких ліків було небагато, і тому для обліку використовувалася звичайна записна книжка. Проте, пройшов час і компанія розвинулася до виробництва різних видів ліків.

На даному підприємстві виникла проблема із тим, що зберігати записи про види ліків в записній книжці, стало недостатньо.

Дане підприємство хоче, щоб ви створили програмний продукт для того, щоб можна було вести облік кількості вироблених ліків, а саме щоб була можливість записувати інформацію про певний вид ліків і їх кількість. Також має бути надана можливість їх видаляти. Інформація повинна представлятися у вигляді таблиці. Дана інформація повинна зберігатися у файлі. Причому записи у таблиці мають представлятися жирним шрифтом. У самій останній колонці таблиці має бути надана можливість завантажити фотографію певного виду ліків.

Потрібно розробити програмний продукт, який буде враховувати дані вимоги.

Варіант 3

Ви є розробником софтверної компанії. Одного дня до вас приходить представник компанії “Italian Pizza”. Компанія “Italian Pizza ” представляє собою мережу піцерій.

У “Italian Pizza” виникла ідея по спрощенню роботи піцерії, а саме надати можливість клієнтам самим складати свою піцу із різноманітних інгредієнтів. Тепер у кожній піцерії стоятиме термінал у якому буде розміщуватися програма для формування заявки на піцу.

Відомо що кожна піца складається із конкретних інгредієнтів.

Дана компанія хоче, щоб ви написали програму для формування заявки на піцу.

Потрібно розробити програмний продукт, який буде враховувати дані вимоги. У ньому мають бути надані можливості для запису і видалення інгредієнтів піци. Причому, записувати і видаляти інгредієнти мають право тільки працівники, піцерії. Також у даній програмі повинен бути наданий інтерфейс для формування заявки на піцу, котра включає певні інгредієнти. Користувачі, які залишають заявку на піцу не повинні мати права на редагування інгредієнтів піци.

Інтерфейс для введення інгредієнтів представляє собою набір полів для введення тексту. Користувач коли формує заявку на піцу, всі інгредієнти повинен вибирати із спадних списків.

Варіант 4

Ви є розробником софтверної компанії. Одного дня до вас приходить представник компанії “West Railways”. Компанія “West Railways” займається пасажирськими та вантажними перевезеннями.

В “West Railways” виникла ідея по спрощенню роботи залізниці, а саме надати можливість пасажирам самим формувати заявки на квитки. Тепер в деяких точках міста стоятиме термінал у якому буде розміщуватися програма для формування заявки на білет. Дана компанія хоче, щоб ви написали програму для формування заявки на білет.

Потрібно розробити програмний продукт, який буде враховувати дані вимоги. У ній мають бути надані можливості для запису і видалення інформації про маршрути поїздів. Причому маршрути можуть редагувати тільки працівники залізниці. Також у даній програмі повинен бути наданий інтерфейс для формування заявки на білет.

Він являє собою набір текстових полів у яких пасажир вказує дату відправлення, своє ім’я. Із спадних списків він повинен вибрати маршрут.

Варіант 5

Ви є розробником софтверної компанії.

Одного дня до вас приходить представник компанії “Net Phone”. Компанія “Net Phone ” займається виробництвом мобільних телефонів.

В “Net Phone” виникла проблема пов’язана із тим що рівень продажу мобільних телефонів різних марок у різних частинах світу різний. Тому для того щоб працювати ефективніше, компанія хоче мати програму для моніторингу продажу мобільних телефонів різних марок у різних країнах.

Потрібно розробити програмний продукт, який буде враховувати дані вимоги. У ній мають бути надані можливості для запису і видалення марки мобільного телефону.

Марка мобільного телефону включає в себе назву телефону, рік моделі, тип.

Також у даній програмі має бути надана можливість для введення кількості проданих телефонів конкретної марки у різних регіонах світу і можливість перегляду даної інформації. Всі дані записуються у файл.

Варіант 6

Ви є розробником софтверної компанії. Одного дня до вас приходить представник компанії “Book Press”. Компанія “Book Press ” займається видавництвом книг.

В “ Book Press ” виникла проблема повязана із визначенням ціни на книгу із певної кількості сторінок і конкретної якості (мається на увазі якість паперу).

Ціна книжки визначаються добутком певного коефіцієнта якості паперу на кількість сторінок + стандартний коефіцієнт прибутку (тобто та сума, яку видавництво заробляє на конкретній книжці).

У програмі має забезпечуватися введення інформації про книжку, а саме: кількість сторінок, коефіцієнт прибутку, коефіцієнт якості паперу і назва книжки.

В кінцевому результаті можна продивитися всю інформацію про книги для разом із обчисленною ціною. Вся інформація повинна зберігатися у файлі.

Потрібно розробити програмний продукт, який буде враховувати дані вимоги.

Варіант 7

Ви є розробником софтверної компанії. Одного дня до вас приходить представник компанії “Europe tour”. Компанія “Europe tour ” займається організацією турів по світу.

В “Europe tour” виникла проблема пов’язана із визначенням ціни на маршрут, який має певну відстань.

Ціна маршруту визначається добутком відстані на певний коефіцієнт. У програмі має бути надана можливість додавати маршрут задаючи назву, відстань і певний коефіцієнт для обчислення ціни маршруту. Інтерфейс для введення маршруту представляє собою набір текстових полів у яких вводяться відповідні атрибути маршруту. Має бути надана можливість для пошуку маршрутів за назвами.

Всі знайдені маршрути мають виводитися у списку.

Також має бути надана можливість перегляду інформації про маршрут із обчисленою ціною у вигляді таблиці. Причому кожний рядок таблиці має бути виділений різним кольором.

Потрібно розробити програмний продукт, який буде враховувати дані вимоги.

Варіант 8

Ви є розробником софтверної компанії. Одного дня до вас приходить представник компанії “Europe taxi”. Компанія “Europe taxi ” займається пасажирськими перевезеннями по місту.

Дане підприємство бажає автоматизувати роботу таксі.

Користувач повинен мати змогу вибирати пункти призначення (від і до) в спадаючих списках. Після коли він вибрав їх, повинна відображатися відстань між пунктами призначення і ціна. Також він має мати змогу залишити заявку на таксі на певний час. Додавати маршрути мають право тільки працівники компанії.

Потрібно розробити програмний продукт, який буде враховувати дані вимоги.

Варіант 9

Ви є розробником софтверної компанії. Одного дня до вас приходить представник компанії “Ukraine Cinema”. Компанія “Ukraine Cinema ” займається продажем фільмів.

Компанія “Ukraine Cinema ” бажає автоматизувати свою роботу.

Дана компанія хоче щоб ви написали програму у якій можна додавати назви і описи фільмів (рік виходу, режисер, країна, скриншоти), редагувати і видаляти. Також має бути надана можливість пошуку за назвою. Результати пошуку повинні відображатися у вигляді таблиці. В даній таблиці мають відображатися тільки назви фільмів. Причому на таблиці повинно бути посилання, яке переводить користувача на нову форму із детальним описом фільму.

Потрібно розробити програмний продукт, який буде враховувати дані вимоги.

Варіант 10

Ви є розробником софтверної компанії. Одного дня до вас приходить представник компанії “Print”. Компанія “Print” займається видавництвом газет.

У компанії “Print” виникли проблеми із тим що, що кількість проданих газет знизилася у порівнянні із попередніми роками і почала стрімко падати. Було виявлено що, проблема полягала в тому що в різну пору року людей цікавлять різні теми які розглядаються в газетах.

Дана компанія хоче щоб ви написали програму, яка надавала змогу проводити моніторинг продажу газет по сезонах. Причому має бути надана можливість для введення кількості проданих газет для конкретної пори року і можливість перелічувати теми які були актуальні під час даної пори року. Пори року повинні вибиратися із спадного списку.

Потрібно розробити програмний продукт, який буде враховувати дані вимоги.

Варіант 11

Ви є розробником софтверної компанії. Одного дня до вас приходить представник компанії “Bus corporation”. Компанія “Bus corporation ” займається пасажирськими перевезеннями.

У компанії “Bus corporation” виникли проблеми із тим що, багато маршрутів по яких їздять автобуси, є неоптимальними, оскільки по них їздять невелика кількість людей. Тому у даній компанії було прийняте рішення зняти курсування автобусів по певних маршрутах. Для того щоб, мати повну інформацію по маршрутах “Bus corporation” вирішила відслідкувати кількість людей які їздять по маршрутах за даний місяць. Ви повинні допомогти компанії розібратися із проблемою.

Дана компанія хоче щоб ви написали програму, яка надавала змогу проводити моніторинг продажу білетів по маршрутах. Причому має бути надана можливість для введення кількості проданих білетів для конкретного маршруту, назва маршруту, і дата проданого білета. Має бути надана можливість пошуку маршрутів за назвою. Всі результати пошуку повинні виводитися у таблиці.

Потрібно розробити програмний продукт, який буде враховувати дані вимоги.

Варіант 12

Ви є розробником софтверної компанії. Одного дня до вас приходить представник компанії “American airlines”. Компанія “American airlines” займається пасажирськими авіаперевезеннями.

У компанії “American airlines” виявили, що саме більше рейсів здійснюється у напрямку Європи та Азії літом, а зимою у напрямку Південної Америки.

Тому для того щоб знати коли компанії потрібно запускати нові літаки в певному напрямку, їй потрібно мати деяку інформцію про те в яку пору року, які напрямкі популярні.

“American airlines” хоче щоб ви створили програмний продукт, який дозволяє вводити інформацію про авіарейси, інформацію про напрямок і кількість польотів за сезон по даному напрямку. Також має бути надана можливість перглядати дану інформацію.

Потрібно розробити програмний продукт, який буде враховувати дані вимоги.

Варіант 13

Ви є розробником софтверної компанії. Одного дня до вас приходить представник компанії “Ukarainian games”. Компанія “Ukarainian games” займається розробкою комп’ютерних ігор.

У компанії “ Ukarainian games ”, вирішили що потрібно додавати список всіх ігор до dvd-дисків із іграми, які видає дана компанія. Просте додавання списку ігор у текстовому чи word файлі, не перспективно, оскільки користувачі переважно не читають таких файлів. Тому було вирішено написати програму для додавання і відображення списку таких ігор. Дана програма має запускатися на диску, перед автоматичним завантаженням гри. Тому гравець, перед завантаженням гри завжди бачитиме перед собою список ігор, які крім того пропонує компанія.

Компанія хоче, щоб ви розробили програму для забезпечення можливості введення та редагування інформації про ігри, а також їх перегляду у вигляді таблиці. Причому має надаватися можливість пошуку ігор за назвою та роком виходу. Знайдені дані повинні відображатися у таблиці, причому кожен рядок повинен зображатися різним кольором.

Потрібно розробити програмний продукт, який буде враховувати дані вимоги.

Варіант 14

Ви є розробником софтверної компанії. Одного дня до вас приходить представник компанії “Ukrainian press”. Компанія “Ukrainian press” займається видавництвом аудіокниг.

У компанії “Ukrainian press”, вирішили що потрібно додавати список всіх аудіокниг до dvd-дисків, які видає дана компанія. Просте додавання списку аудіокниг у текстовому чи word файлі, не перспективно, оскільки користувачі переважно не читають таких файлів. Тому було вирішено написати програму для додавання і відображення списку таких аудіокниг. Дана програма має запускатися на диску, перед автоматичним завантаженням аудіокниги. Тому читач, перед завантаженням аудіокниги завжди бачитиме перед собою список книг, які пропонує компанія.

Дане підприємство хоче, щоб ви розробили програму для забезпечення можливості введення та редагування інформації про аудіокниги, а також їх перегляду. На одну форму повинно виводитися список не більше як 10 книг. Якщо існує більше ніж десять книг то відповідно виведення повинно організовуватися по сторінках.

Потрібно розробити програмний продукт, який буде враховувати дані вимоги.

Варіант 15

Ви є розробником софтверної компанії. Одного дня до вас приходить представник компанії “Best juice”. Компанія “Best juice ” займається виробництвом соку.

У компанії “Best juice”, вирішили що, для успішного бізнесу їм потрібно зберігати дані про всіх працівників компанії.

Компанія хоче щоб, ви розробили програму для зберігання даних про працівників, а саме ім’я, прізвище, стаж, паспортні дані. Має бути надана можливість додавати, видаляти, переглядати дані про працівників. Також повинна надаватися можливість перегляду даних про працівників у вигляді таблиці.

Потрібно розробити програмний продукт, який буде враховувати дані вимоги.

Варіант 16

Ви є розробником софтверної компанії. Одного дня до вас приходить представник компанії “Sports House”. Компанія “Sports House ” являє собою мережу тренажорних залів.

У компанії “Sports House”, вирішили що, для успішного бізнесу їм потрібно зберігати дані про людей які записані у їхніх клубах.

Компанія хоче щоб, ви розробили програму для додавання, видалення даних про спортсменів, а саме: прізвища, імені, віку, вид спорту яким займається людина, кількість днів в тиждень. Повинна надаватися можливість пошуку конкретної людини за прізвищем (вважатимемо що всі прізвища унікальні). Також повинна надаватися можливість для завантаження фотографії.

Потрібно розробити програмний продукт, який буде враховувати дані вимоги.

Варіант 17

Ви є розробником софтверної компанії. Одного дня до вас приходить представник компанії “Builder House”. Компанія “Builder House” займається будівництвом житла.

У компанії “Builder House ”, вирішили що, для успішного бізнесу їм потрібно зберігати дані про всіх типи будинків які вони будують, для того щоб успішно створювати подальші бізнес плани.

Компанія хоче щоб, ви розробили програму для зберігання даних про тип будинку, його параметри (площа, кількість поверхів, кімнат і т.д.). Також має бути надана можливість для перегляду цих даних. Має надаватися можливість для завантаження фотографій будинків до опису.

Потрібно розробити програмний продукт, який буде враховувати дані вимоги.

Варіант 18

Ви є розробником софтверної компанії. Одного дня до вас приходить представник компанії “Net Connection”. Компанія “Net Connection ” займається наданням послуг інтернету.

Компанія “Net Connection” виникла проблема врахування побажань клієнтів. Їм потрібна програма, яка працюватиме у терміналах, які розташовуватимуться у різних відділеннях компанії. Будь який користувач зможе підійти до терміналу і залишити відгук про роботу компанії.

Компанія хоче щоб, ви розробили програму, яка забезпечуватиме можливість введення коментарів про роботу компанію та їх перегляду. Причому коментарі повинні виводитися у таблиці, відсортовані по даті введення коментаря. На одну форму можуть одночасно виводитися 10 коментарів. Якщо коментарів є більше, то відповідно потрібно організувати виведення по сторінках.

Потрібно розробити програмний продукт, який буде враховувати дані вимоги.

Варіант 19

Ви є розробником софтверної компанії. Одного дня до вас приходить представник компанії “Computers”. Компанія “Computers” займається продажем комп’ютерів.

Для успішного ведення бізнесу у “Computers” вирішили що потрібно вести облік проданих товарів, за певний місяць.

Компанія “Computers” хоче, щоб ви написали програму для введення даних про конфігурацію комп’ютерів, кількість проданих комп’ютерів, загальну суму за місяць. Також має бути надана можливість для перегляду даних про продажі. Причому має бути реалізована можливість виводити дані про продажі у спадному чи зростаючому порядку (сортування по ціні).

Потрібно розробити програмний продукт, який буде враховувати дані вимоги.

Варіант 20

Ви є розробником софтверної компанії. Одного дня до вас приходить представник компанії “Technical Constructor”. Компанія “Technical Constructor” займається продажем комплектуючих для комп’ютерів.

Для успішного ведення бізнесу у “Technical Constructor” вирішили що потрібно вести облік проданих товарів, за певний місяць.

Компанія “Technical Constructor” хоче, щоб ви написали програму для введення даних про комплектуючі та кількість проданих комлектуючих різних видів за конкретний місяць. Місяць має вибиратися із спадного списку. Також має бути надана можливість для перегляду даних про продажі та фільтрування їх по місяцях.

Потрібно розробити програмний продукт, який буде враховувати дані вимоги.

Варіант 21

Ви є розробником софтверної компанії. Одного дня до вас приходить представник компанії “Music Company”. Компанія “Music Company” займається продажем компакт дисків із музикою різних виконавців.

Для успішного ведення бізнесу у “Music Company” вирішили що потрібно записувати інформацію про кожну музичну композицію яку вони видають на компакт-дисках.

Компанія “ Music Company” хоче, щоб ви написали програму для введення, редагування, видалення даних про музичні композиції які видаються в компанії. Крім того має бути надана можливість пошуку композицій за назвами. Всі дані плвинні виводитися у таблиці.

Потрібно розробити програмний продукт, який буде враховувати дані вимоги.

Варіант 22

Ви є розробником софтверної компанії. Одного дня до вас приходить представник компанії “Chocolate”. Компанія “Chocolate” являє собою кондитерську фабрику.

Після декількох років на ринку, дана компанія зрозуміла що різні типи кондитерських виробів по різному продаються на різних територіях країни.

Для успішного ведення бізнесу у “Chocolate” вирішили що потрібно вести моніторинг кількості проданих товарів кожного типу на певній території країни.

Компанія “Chocolate” хоче, щоб ви написали програму для введення даних про те як кожен товар конкретного типу продається на певній території. Повинна забезпечуватися можливість для виведення інформації про продажі.

Також у даному продукті, має надаватися можливість здійснювати пошук продуктів за назвами.

Потрібно розробити програмний продукт, який буде враховувати дані вимоги.

Варіант 23

Ви є розробником софтверної компанії. Одного дня до вас приходить представник компанії “Toys”. Компанія “Toys” являє собою фабрику для виробництва іграшок. Після декількох років на ринку, дана компанія зрозуміла що різні типи іграшок по різному продаються в різні пори року. Для успішного ведення бізнесу у “Toys” вирішили що потрібно вести моніторинг кількості проданих товарів кожного типу в різні пори року.

Компанія “Toys” хоче, щоб ви написали програму для введення даних про те як кожен товар конкретного типу продається в різні пори року, а саме: пора року, назва іграшки, кількість проданих товарів, загальна сума.

Також повинна забезпечуватися можливість для виведення інформації про продажі у вигляді списку назв товарів. Клікнувши “мишкою” по назві, користувач повинен переходити на нову форму для детального перегляду інформації про товар. Тобто у новій формі появляється вся інформація про продажі товару.

Потрібно розробити програмний продукт, який буде враховувати дані вимоги.

Варіант 24

Ви є розробником софтверної компанії. Одного дня до вас приходить представник компанії “Digital Cameras”. Компанія “Digital Cameras” являє собою компанію по виробництву цифрових фотокамер. У даній компанії є проблема, яка полягає в тому що немає програми яка б дозволяла додавати і переглядати марки фотоапаратів які виробляються в даній компанії.

Потрібно розробити програмний продукт, який буде враховувати дані вимоги. У ньому мають бути надані такі можливості, як додавання та видалення даних про конкретну марку фотоапарата. Крім того має надаватися можливість завантажити фотографію із описом конкретної марки фотоапарата. Всі дані про марки фотоапаратів повинні виводитися у таблиці. Крім того у даній таблиці повинно бути посилання на перегляд фотографії фотоапарата.

Варіант 25

Ви є розробником софтверної компанії. Одного дня до вас приходить представник компанії “Atlantic ship”. Компанія “Atlantic ship ” займається пасажирськими та вантажними перевезеннями по морю.

В “Atlantic ship” виникла необхідність зберігати інформацію про маршрути, якими курсують кораблі. Потрібно розробити програмний продукт, який буде враховувати дані вимоги. У ньому мають бути надані можливості для додавання, редагування, видалення даних про маршрути пароплавів. Також у даній програмі повинен бути наданий інтерфейс для перегляду інформації про маршрути. Інтерфейс для додавання та редагування маршрутів являє собою набір текстових полів у які вводяться дані маршруту, а саме: пункт початку маршруту, пункт призначення, тривалість поїздки по даному маршруту, вартість.