Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
32
Добавлен:
10.02.2016
Размер:
309.76 Кб
Скачать

A. Штучна вентиляція легень

B. Протисудомні засоби

C. Краніоцеребральна гіпотермія

D. Сечогінні препарати

E. Кортикостероїди

96 Хворий 24-х років скаржиться на біль у горлі, підвищення температури, загальну слабкість. Об'єктивно: шкірні покриви бліді, to- 38,2oC, виразково-некротичні ураження мигдаликів, гепатоспленомегалія. У крові: ер.- 2,9*1012/л, Hb- 96 г/л, КП- 0,97, лейк.- 17,9*109/л, е.- 0, б.- 0, бласти - 49, с.- 1, п.- 29, л.- 19, м.- 2, тр.- 110*109/л, ШЗЕ- 23 мм/год. Який найбільш вірогідний діагноз?

A. Інфекційний мієлолейкоз

B. Гострий лейкоз

C. Інфекційний мононуклеоз

D. Хронічний лейкоз

E. Гіпопластична анемія

97 У хлопчика 11-ти років гостро з'явилися головний біль та втрата свідомості. При обстеженні: свідомість сплутана, АТ- 130/85 мм рт.ст., ригідність м'язів потилиці, температура 38,2oC. Яке діагностичне дослідження необхідно провести дитині першочергово?

A. Люмбальна пункція

B. Комп'ютерна томографія головного мозку

C. Визначення лейкоцитів та ШЗЕ у крові

D. Рентгенографія черепа

E. Електроенцефалографія

98 У дитини на тлі ГРЗ спостерігаються гіперемія кон'юнктиви, повік та очного яблука, петехіальні крововиливи в кон'юнктиву, незначні слизові виділення з кон'юнктивальної порожнини, плівки білуватого кольору, що легко знімаються. Яке ураження слизової оболонки можна запідозрити?

A. Трахома

B. Дифтерійний кон'юнктивіт

C. Аденовірусний кон'юнктивіт

D. Пневмококовий кон'юнктивіт

E. Гонобленорея

99 Внаслідок порушення системи вентиляції на металургійному підприємстві відбулося отруєння робітників невідомим газом. Отруєні скаржилися на сильний біль голови, задишку, блювання, короткочасну непритомність. Об'єктивно: збудження, шкіра яскраво-рожевого кольору, підвищення артеріального тиску, сухожилкових рефлексів, тахікардія. Яка речовина призвела до інтоксикації?

A. Миш'яковистий водень

B. Аміак

C. Сірковуглець

D. Чадний газ

E. Нітросполуки бензолу

100 Хворий 37-ми років звернувся зі скаргами на блювання масами червоного кольору із згустками, слабкість. Кровотеча розпочалась після повторного багаторазового блювання вмістом шлунка. Перед цим вживав алкогольні напої; хворіє на гастрит. Яка найбільш вірогідна причина кровотечі?

A. Синдром Меллорі-Вейсса

B. Геморагічний гастрит

C. Виразкова хвороба шлунка

D. Варикозно розширені вени шлунка та стравоходу

E. Грижа стравохідного отвору діафрагми

101 Зварювальник, порушивши техніку безпеки, впав з висоти. Лікарем бригади швидкої допомоги виявлено ознаки перелому поперекового відділу хребта та кісток тазу. В якому положенні транспортувати травмованого до лікарні?

A. В положенні на спині із зігнутими в колінних та кульшових суглобах нижніми кінцівками

B. В положенні на животі із випрямленими нижніми кінцівками

C. В положенні на боку із підігнутими до живота нижніми кінцівками

D. В положенні на спині із випрямленими нижніми кінцівками

E. В положенні сидячи

102 Фельдшер швидкої допомоги надавав допомогу потерпілим, евакуйованим із осередку радіаційного ураження. Працював без індивідуальних засобів захисту. Через 40 хвилин у нього почалися нудота, багаторазове блювання, головний біль. Об'єктивно: шкіра кистей рук та обличчя гіперемована. Температура тіла - 38,6oC. Ps- 112/хв., АТ- 130/90 мм рт.ст. Які засоби з індивідуальної аптечки найдоцільніше застосувати з метою лікування фази первинної загальної реакції гострої променевої хвороби?

A. Цистамін

B. Доксацикліну гідрохлорид

C. Будаксим

D. Етаперазин

E. Вібраміцин

103 До стаціонару доставлений хворий 35-ти років зі скаргами на запаморочення, втрату свідомості, головний біль, підвищення температури тіла до 38,0oC. На верхніх кінцівках напружені міхури з янтарно-жовтою рідиною у вигляді "перлинного намиста". З анамнезу відомо, що хворий збирав металобрухт на старому військовому полігоні. Яка найбільш вірогідна причина обумовлює описану клінічну картину?

A. Радіаційний опік

B. Ураження ОР шкірно-наривної дії

C. Хімічний опік шкіри

D. Алергічний токсичний дерматит

E. Механічна травма шкіри

104 Пацієнт 32-х років скаржиться на часті рідкі випорожнення (до 15-ти разів на день) з наявністю кров'яного слизу та гною, тенезми, схуднення, слабкість, субфебрильну гіпертермію. У крові: Нb- 60 г/л. Яке діагностичне дослідження найбільш інформативне для визначення діагнозу?

A. Клінічний аналіз крові із лейкограмою

B. Пасаж барію по кишківнику

C. Пальцьове дослідження прямої кишки

D. Іригографія

E. Колоноскопія

105 Хворий 40-ка років, який повернувся з Китаю, раптово захворів: озноб, біль у м'язах і в пахвовій ділянці з правого боку, різка слабкість. Об'єктивно: гіперемія обличчя, ін'єкція склер, "крейдяний" язик, тахікардія і гіпотензія. Під пахвою - різко болючий, нерухомий бубон з гіперемією шкіри. У якій одежі повинен працювати медперсонал?

A. У захисному костюмі І типу

B. У захисному костюмі ІІ типу

C. У медичному халаті і шапочці

D. У захисному костюмі ІІІ типу

E. У захисному костюмі ІV типу

106 Хворий 17-ти років під час фізичного навантаження відчув нестачу повітря, загальну слабкість, серцебиття. Об'єктивно: ЧСС- 180/хв, АТ- 100/60 мм рт.ст. ЕКГ: ритм правильний. Зубець P деформований та визначається перед кожним QRS. Яке порушення ритму розвинулось у хворого?

A. Тріпотіння передсердь

B. Синусова тахікардія

C. Шлуночкова тахікардія

D. Миготлива аритмія

E. Суправентрикулярна тахікардія

107 Хворий на ІХС 61-го року скаржиться на сильний загруднинний біль, що не усувається нітрогліцерином. Об'єктивно: свідомість сплутана, блідість шкіри, акроціаноз, холодний липкий піт; дихання поверхневе, часте, Ps- 100/хв., ниткоподібний, АТ- 80/50 мм рт.ст. Препаратом вибору в даному випадку є:

A. Мезатон

B. Кофеїн-бензоат натрію

C. Адреналіну гідрохлорид

D. Нітрогліцерин

E. Допамін

108 Хвора захворіла гостро: озноб, висока температура, блювання, рідкі випорожнення до 10 разів на добу. Госпіталізована на 2-й день захворювання. Об'єктивно: загальмована, млява, адинамічна, to- 36,6oC. Шкіра бліда, холодна, акроціаноз, тахікардія, АТ- 80/50 мм рт.ст. Олігурія. Чим ускладнилася харчова токсикоінфекція?

A. Геморагічний шок

B. Кардіогенний шок

C. Анафілактичний шок

D. Інфекційно-токсичний шок

E. Набряк мозку

109 Хвора 43-х років скаржиться на біль у ділянці заднього проходу, підвищення температури тіла. Хворіє 3 доби, початок захворювання пов'язує з переохолодженням. При огляді в ділянці задньопрохідного отвору зліва - набряк та болючий інфільтрат з почервонінням шкіри над ним та розм'якшенням в центрі. Пальцьове дослідження прямої кишки болюче. Який найбільш вірогідний діагноз?

A. Тріщина заднього проходу

B. Тромбоз гемороїдального вузла

C. Запалення гемороїдального вузла

D. Гострий ішіоректальний парапроктит

E. Гострий підшкірний парапроктит

110 Зі школи було госпіталізовано для стаціонарного лікування 6 учнів з діагнозом вірусний гепатит A. Останнього хворого госпіталізовано тиждень тому назад. Протягом якого періоду необхідно проводити огляди школярів, які контактували з хворими?

A. Два роки

B. 35 днів

C. Один рік

D. Шість місяців

E. Один місяць

111 До приймального відділення госпіталізована дитина 14-ти років, яка заблукала в лісі під час хуртовини, знайдена через добу. Об'єктивно: шкіра різко бліда, to- 32oC, марить, пульс ниткоподібний, дихання поверхневе, м'язовий тонус знижений. Який ступінь переохолодження відповідає даній клінічній картині?

A. Тяжкий

B. Дуже тяжкий

C. Термінальний

D. Легкий

E. Середньотяжкий

112 Хворий 18-ти років знаходиться на лікуванні у терапевтичному відділенні з приводу загострення хронічного бронхіту. З 6-ти років хворіє на епілепсію. На фоні підвищення температури до фебрильних цифр розвинувся епілептичний статус з серії тоніко-клонічних судом. Яка першочергова тактика у даному випадку?

A. Переведення до неврологічного відділення

B. Переведення до реанімаційного відділення

C. Організація консультації психіатра

D. Переведення до психіатричного стаціонару

E. Надання невідкладної допомоги в умовах терапевтичного стаціонару

113 Вранці мама знайшла 5-ти місячного хлопчика в ліжку вже мертвим з трупними плямами, обличчям донизу. Перед цим дитина була здоровою. Яка найбільш вірогідна причина смерті дитини?

A. Менінгоенцефаліт

B. Синдром раптової смерті

C. Аспірація блювотними масами

D. Епілептичний статус

E. Кардіогенний шок

114 Хвора 35-ти років доставлена з вогнища холери зі скаргами на сильну слабкість, рясні водянисті випорожнення до 25 разів, блювання до 5 разів без нудоти. Об'єктивно: to- 35,9oC, Ps- 110/хв., АТ- 70/40 мм рт.ст., олігурія, голос послаблений, акроціаноз, судоми гомілкових м'язів. З чого необхідно почати лікування?

A. Антибіотики

B. Кристалоїдні розчини

C. Сорбенти

D. Глюкокортикоїди

E. Колоїдні розчини

115 У дівчинки 6-ти місяців, у якої діагностована аутоімунна гемолітична анемія, було виявлено в динаміці наростання блідості шкіри з жовтушним відтінком. При обстеженні виявлений рівень гемоглобіну 45 г/л. Яку гемотрансфузійну терапію слід призначити хворій, щоб запобігти розвитку післятрансфузійних ускладнень?

A. Введення цільної крові

B. Введення відмитих еритроцитів

C. Введення еритроцитарної маси

D. Введення 20% розчину альбуміну

E. Введення нативної плазми

116 У хворої 55-ти років під час гемотрансфузії виникли тремор, біль у попереку та за грудниною, нудота. Об'єктивно: шкіра гіперемована, у подальшому стала блідою, гіпергідроз. Дихання важке, Ps- 110/хв., АТ- 70/40 мм рт.ст. Сеча темна. Яке ускладнення виникло у хворої?

A. Гостра ниркова недостатність

B. Тромбоемболія легеневої артерії

C. Анафілактичний шок

D. Гемотрансфузійний шок

E. Гіпотонічний криз

117 У хворого 43-х років через 5 днів після купання в річці виник озноб, підвищилася температура до 38oC, з'явився біль у попереку та литкових м'язах; з 3-го дня хвороби сеча стала темною. На 4-й день температура 39,4oC, шкіра та склери іктеричні, обличчя гіперемоване, АТ- 100/70 мм рт.ст., печінка +3 см, діурез - 300 мл. Які лабораторні дослідження слід призначити в цьому випадку?

A. Реакція Відаля

B. Визначення анти-HAV IgM

C. Посів крові на стерильність

D. Реакція аглютинації-лізису лептоспір

E. Кров на "товсту краплю"

118 Хворий 65-ти років отримує консервативну терапію з приводу доброякісної гіперплазії передміхурової залози. Після вживання алкогольних напоїв скаржиться на неможливість самостійного сечовипускання при наявності інтенсивного позиву. Якою має бути невідкладна допомога?

A. Призначення теплових процедур

B. Призначення діуретиків

C. Призначення спазмолітиків

D. Катетеризація сечового міхура

E. Масаж передміхурової залози

119 Хвора 35-ти років доставлена до приймального відділення лікарні. Об'єктивно: непритомна, ціаноз, зіниці сильно звужені, реакцію на світло визначити важко, дихання поверхневе - 12/хв., АТ- 90/60 мм рт.ст., Ps- 64/хв. Найбільш доцільним буде:

A. Промити шлунок

B. Почати штучну вентиляцію легень

C. Ввести лобелін або цитітон

D. Ввести кордіамін або кофеїн

E. Почати інгаляцію кисню

120 Рота військовослужбовців знаходилися на відстані 2 км від аварійного блоку атомної електростанції під час вибуху. Через 1,5 години виникли нудота, багаторазове блювання, що утримувалися протягом доби. Протягом 3-х діб надійшли до ПМП зі скаргами на помірну нудоту. Об'єктивно: стан відносно задовільний, помірна ін'єкція склер. Гемодинаміка стабільна, з боку органів грудної клітки і живота - без особливостей. Геморагічний синдром та кишкова диспепсія відсутні. Який найбільш вірогідний діагноз?

A. Гостра променева хвороба, I ступінь

B. Гостра променева хвороба, III ступінь

C. Гостра променева хвороба, V ступінь

D. Гостра променева хвороба, IV ступінь

E. Гостра променева хвороба, II ступінь

121 Хвора 23-х років після повідомлення про трагічну загибель чоловіка в автомобільній катастрофі голосно закричала, перестала пізнавати навколишніх, стрімко побігла до вікна і намагалася вистрибнути з 7-го поверху. Після цього не реагувала на питання та звертання навколишніх, відповідала "голосам". Визначите тактику лікаря бригади швидкої допомоги:

A. Провести з хворою психотерапевтичну бесіду

B. Залишити під наглядом родичів

C. Спостерігати за поведінкою хворої, фізично її утримувати

D. Госпіталізувати до неврологічного відділення

E. Госпіталізувати до психіатричної клініки

122 Після аварії на Чорнобильській АЕС певна територія України була забруднена радіонуклідами. В залежності від щільності забруднення виділяють 4 зони. Який рівень забрудненості по цезію і стронцію (у Ku/км2) в зоні відчуження, де заборонено проживання людей?

A. Більше 40 Ku/км2

B. Більше 35 Ku/км2

C. Більше 15 Ku/км2

D. Більше 20 Ku/км2

E. Більше 10 Ku/км2

123 На первинний огляд прийшла жінка 45-ти років, худорлявої статури, з екзофтальмом, тремтінням кінцівок. Була збуджена, усім незадоволена. Раптово знепритомніла. Об'єктивно: тони серця глухі, Ps- 160/хв., АТ- 195/115 мм рт.ст., to- 38,1oC. Чим обумовлений стан хворої?

A. Гіпотиреоїдний криз

B. Тиреотоксичний криз

C. Гіпертонічний криз

D. Діабетична кома

E. Гіпоглікемічна кома

124 До реанімаційного відділення госпіталізована дівчинка 8-ми місяців. Об'єктивно: свідомість та дихання відсутні, реакція зіниць на світло негативна, периферичний пульс на магістральних судинах не визначається. Який реанімаційний захід необхідно першочергово застосовувати в даній ситуації?

A. Зовнішній масаж серця

B. Звільнення дихальних шляхів

C. Вентиляція легень

D. Внутрішньовенне введення адреналіну

E. Дефібриляція серця

125 У хворої 36-ти років після фізичного навантаження з'явилися ядуха, кашель з виділенням харкотиння. В анамнезі - ревматична мітральна вада серця. Аускультативно: над нижніми відділами легенів дрібно- та середньопухирчасті вологі хрипи. Який механізм погіршення стану є провідним?

A. Підвищення агрегації еритроцитів та тромбоцитів

B. Підвищення гідростатичного тиску крові

C. Зниження онкотичного тиску крові

D. Зниження лімфатичного відтоку

E. Підвищення гіпоксії та зниження дифузії газів

126 Хворий 28-ми років скаржиться на часті рідкі випорожнення із слизом та кров'ю до 4-5 разів на добу, а також і вночі. Відмічає втрату маси тіла, субфебрильну температуру. У крові: Hb- 105 г/л, ШЗЕ- 20 мм/год., помірний лейкоцитоз, альбумін - 38 г/л. Ендоскопічно: слизова анального сфінктера та прямої кишки гіперемована, кровить при контакті, в просвіті слиз та домішки крові, в ділянці анального сфінктера ерозії. Яка найбільш вірогідна патологія зумовлює таку картину?

A. Псевдомембранозний коліт

B. Ішемічний коліт

C. Хвороба Крона

D. Рак прямої кишки

E. Неспецифічний виразковий коліт

127 Новонародженій дитині проводяться реанімаційні заходи: вентиляція легень під позитивним тиском та непрямий масаж серця. Повторне визначення ЧСС- 70/хв. Які подальші дії лікаря?

A. Продовжити проведення непрямого масажу серця доки ЧСС не перевищить 80/хв

B. Ввести фізіологічний розчин

C. Припинити компресії, продовжити вентиляцію під позитивним тиском

D. Застосувати електрошок на працююче серце

E. Ввести адреналін

128 У доношеної дитини, яка народилася з обвиттям пуповини навколо шиї, на 1-й хвилині життя відмічається тотальний ціаноз, апное, ЧСС- 80/хв, м'язова гіпотонія і арефлексія. Ознак аспірації меконію немає. Після санації дихальних шляхів дихання не з'явилось. Яка наступна дія?

A. Інтубація трахеї та ШВЛ

B. Подразнення шкіри вдовж хребта

C. В/в введення адреналіну

D. ШВЛ за допомогою маски 100% O2

E. В/в введення етамзілату

129 У дитини 1,5 місяців захворювання почалося з 10-ти денного віку, коли з'явилося блювання до 2-3-х разів на добу великою кількістю їжі. Попри добрий апетит, хлопчик спочатку зупинився в своєму фізичному розвитку, а нині має вагу меншу на 200 г, ніж при народженні. Блювання "фонтаном". Страждає на значні закрепи. Зменшено число сечовипускань за добу до 4-5-ти разів. Шкіра бліда, зморшкувата, тургор тканин знижений. Про яке захворювання йдеться?

A. Пілоростеноз

B. Доліхосигма

C. Ахалазія стравоходу

D. Пілороспазм

E. Стеноз стравоходу

130 Хворий 43-х років госпіталізований до клініки у непритомному стані. Протягом попередніх 7-ми днів, у зв'язку з застудою, приймав великі дози бісептолу. Напередодні ввечері стала непокоїти задишка, особливо у положенні лежачи, набрякли ноги, не мочився 2 доби. Вранці розвинулися судоми, знепритомнів. Об'єктивно: шумне дихання, ЧДР- 30/хв, набряки на ногах і попереку, Ps- 50/хв. Креатинін плазми - 0,586 ммоль/л, калій плазми - 7,2 ммоль/л. Якого лікування потребує цей хворий?

A. Введення плазмозамісних засобів

B. Гемодіаліз

C. Застосування гепарину

D. Призначення глюкокортикостероїдів

E. Призначення великих доз верошпірону

131 До лікарні надійшла дитина 5-ти років з діагнозом: гостра ниркова недостатність. У крові: калій плазми - 6,2 ммоль/л. Які терапевтичні заходи необхідно вжити для корекції гіперкаліємії, якщо немає можливості провести гемодіаліз?

A. Почати трансфузію еритроцитарної маси в дозі 10-20 мл/кг

B. Почати трансфузію реополіглюкіну 10 мл/кг

C. Призначити фуросемід 6-8 мг/кг, еуфілін 2-4 мг/кг

D. Призначити глюконат кальцію в дозі 20 мг/кг внутрішньовенно

E. Призначити еуфілін 2-4 мг/кг

132 Хворому 45 років. Впродовж трьох днів вживає спиртні напої. Вчора ввечері став тривожним, бігав по квартирі, сам з собою розмовляв. Під час огляду: дезорієнтований у місці і часі, правильно назвав свої ім'я, прізвище і вік. Злякано озирається по боках. Раптово вскочив і побіг по коридору з криком: "Біс прийшов, рятуйтеся!" Яка лікувальна тактика?

A. Ноотропи

B. Солі літію

C. Тимостабілізатори

D. Нейролептики

E. Транквілізатори

133 Молода жінка на слизькій дорозі впала на відведену праву руку, відчула сильний біль, звернулася до чергового лікаря. При огляді встановлено: біль локалізується в правому плечовому суглобі, рука приведена, активні рухи в суглобі неможливі через біль, нижче акроміального відростка лопатки западіння м'яких тканин в порівнянні з лівим плечовим суглобом, оніміння пальців кисті, симптом навантаження кінцівки по вісі негативний. Який найбільш вірогідний діагноз?

A. Перелом акроміального кінця ключиці

B. Травматичний вивих плеча

C. Пошкодження плечового нервового сплетіння

D. Перелом діафіза плеча

E. Забій плечового суглоба

134 До лікарні доставлено чоловіка 45-ти років після аварії з травмою ніг, живота і таза. Бригада швидкої допомоги почала інфузійну терапію. При госпіталізації: АТ- 60/40 мм рт.ст., Ps- 100/хв., шкіра бліда, холодна на дотик, вкрита потом. Що є критерієм ефективності інфузійної терапії при геморагічному шоку?

A. Рівень гематокриту

B. Пульсовий тиск

C. Рівень артеріального тиску, ЦВТ, діурезу

D. Рожева шкіра

E. Рівень гемоглобіну

135 Робітник виробництва ртутних термометрів, після вдихання в закритому приміщенні повітря з парами розлитої ртуті, відчув "металевий смак" у роті, виникли слинотеча, біль у животі, кривавий пронос. Який препарат найбільш доцільний у даному випадку?

A. Активоване вугілля

B. Альмагель

C. Преднізолон

D. Унітіол

E. Левоміцетин

136 До сімейного лікаря звернувся хворий зі скаргами на гострий біль у першому плесно-фаланговому суглобі правої ступні, що виник вночі після вживання алкоголю. Об'єктивно: температура тіла 37,9oC, перший плесно-фаланговий суглоб правої ступні гіперемований, набряклий; деформація обох плесно-фалангових суглобів перших пальців. Якою буде тактика усунення больового синдрому?

A. Даларгін

B. Мілурит

C. Реланіум

D. Колхіцин, вольтарен

E. Платифілін, індометацин

137 Під час прогулянки за містом потерпілого вкусила невідома змія. В перші хвилини після укусу показано:

A. Накладання джгута проксимальніше місця укусу

B. Інтенсивний масаж місця укусу

C. Припікання місця укусу джерелом високої температури

D. Інтенсивне відсмоктування отрути з рани ротом

E. Обколювання місця укусу новокаїном

138 Чоловіка 43-х років доставлено до приймального відділення в тяжкому стані: свідомість сплутана, дифузний ціаноз, ЧСС- 112/хв., АТ- 60/0 мм рт.ст. Через 3 хвилини виникла зупинка дихання, на ЕКГ зареєстровано фібриляцію, через 30 секунд настала зупинка серцевої діяльності. Проведення штучної вентиляції легень і непрямого масажу серця неефективні. Які подальші першочергові заходи?

A. Підшкірно ввести 1 мл 1% розчину атропіну

B. Внутрішньовенно струминно ввести 2 мл кордіаміну

C. Внутрішньовенно струминно ввести 2 мл 10% розчину сульфокамфокаїну

D. Внутрішньосерцево ввести 1 мл 1% розчину адреналіну

E. Внутрішньовенно струминно ввести 1 мл 1% розчину атропіну

139 До стаціонару доставлено 5 постраждалих з товарної залізничної станції. На момент госпіталізації стан тяжкий, тяжкість обумовлена синдромом гострої дихальної недостатності. З анамнезу відомо, що отруєння отримано внаслідок розгерметизації балону з хлором. Який обсяг невідкладної допомоги треба провести постраждалим?

A. Введення 5% розчину унітіолу в/м

B. Введення 30% розчину етилового спирту в/в

C. В/в налоксон

D. В/в введення преднізолону у дозі 2 мг/кг, атропіну сульфат 0,1% - 1 мл

E. Введення 0,1% розчину атропіну сульфату п/ш

140 У хворої 68-ми років опіки 60% тіла. Об'єктивно: Ps- 130/хв., частий, АТ- 90/50 мм рт.ст., добовий діурез - 250 мл, креатинін крові - 0,63 ммоль/л. Які лікарські препарати треба ВИКЛЮЧИТИ з плану лікування?

A. Аміноглікозиди

B. Гіпертонічний розчин глюкози

C. Серцеві глікозиди

D. Фторхінолони

E. Сечогінні

141 Хворий, якій лікується з приводу виразкової хвороби шлунка, відмічає зменшення болю в епігастрії, виражену слабкість, "мерехтіння мушок перед очима". Об'єктивно: загальний стан важкий, АТ- 90/60 мм рт.ст., ЧСС- 115/хв. Над верхівкою перший тон ослаблений, систолічний шум. Живіт чутливий під час пальпації в епігастрії. Яке дослідження доцільно призначити хворому?

A. Пальцеве дослідження прямої кишки

B. Коагулограма

C. Загальний аналіз крові

D. Внутрішньошлункова рН-метрія

E. Фіброгастродуоденоскопія

Соседние файлы в папке KROK-3-Lechebnoe-delo-i-pediatriya-2008