Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ORD_plan_ 2 sem.doc
Скачиваний:
162
Добавлен:
10.02.2016
Размер:
172.03 Кб
Скачать

Тема 44. Виявлення та документування незаконного виготовлення, зберігання, перевезення та збуту наркотиків (ст. 307), крадіжок, привласнення та вимагання наркотиків (ст. 308).

1. Оперативно-розшукова характеристика злочинів, пов’язаних із незаконним обігом наркотиків (загальна характеристика наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів; найбільш поширені види наркотичних речовин; характеристика злочинних груп (структура, розподіл функцій), що діють у сфері незаконного обігу наркотичних засобів; причини латентності злочинів, пов’язаних із наркоманією; характеристика особи, яка незаконно виготовляє або збуває наркотичні речовини, їх аналоги та прекурсори; основні способи незаконного виготовлення, зберігання, перевезення та збуту наркотиків).

2. Обставини, причини та умови, які сприяють поширенню наркоманії.

3. Організація роботи оперативних підрозділів із виявлення та оперативної розробки осіб, які займаються незаконним виготовленням, придбанням, зберіганням, перевезенням, пересиланням, збутом наркотичних речовин, утриманням кубел для вживання наркотиків та спонуканням до цього окремих громадян.

4. Обліки органів внутрішніх справ та медичних установ, які використовуються у боротьбі з наркоманією та наркобізнесом.

5. Виявлення осіб, які немедикаментозно вживають наркотики, організація індивідуально-профілактичної та оперативно-розшукової роботи щодо цих осіб.

6. Попередження злочинам, пов’язаним із наркотиками, а також їх припинення.

7. Документування злочинної діяльності осіб, які підозрюються в учиненні злочинів, пов’язаних із незаконним обігом наркотиків, та реалізація оперативно-розшукової інформації.

8. Організація проведення оперативної закупки та контрольованої поставки як найбільш ефективних оперативно-розшукових заходів документування незаконного перевезення та збуту наркотиків.

9. Взаємодія оперативних підрозділів із відповідними міжнародними правоохоронними органами у боротьбі з наркоманією та наркобізнесом.

10. Оперативно-розшукова характеристика крадіжок, привласнення та вимагання наркотиків (характеристика осіб, які вчинюють крадіжку, привласнення та вимагання наркотиків; установи та організацій, на яких учиняється крадіжка або привласнення наркотиків; основні способи вчинення крадіжок та привласнення наркотиків; документація, що може містити сліди крадіжки або привласнення наркотиків).

11. Оперативно-розшукове запобігання крадіжкам, привласненню та вимаганню наркотиків. Обставини, причини та умови, що сприяють учиненню цих злочинів. Виявлення осіб, схильних до вчинення крадіжок, привласнення та вимагання наркотиків, застосування до них заходів оперативно-профілактичного.

12. Попередження злочинів, що замислюються або підготовлюються. Оперативне обслуговування об’єктів виробництва наркотичних засобів. Матеріали ОРД як джерела доказів у справах про крадіжки та вимагання наркотиків.

Тема 45. Організація роботи підрозділів Державної служби боротьби з економічною злочинністю.

1. Правова основа роботи підрозділів Державної служби боротьби з економічною злочинністю.

2. Система та структура підрозділів Державної служби боротьби з економічною злочинністю.

3. Завдання та функції підрозділів Державної служби боротьби з економічною злочинністю.

4. Компетенція підрозділів Державної служби боротьби з економічною злочинністю.

5. Принципи організації роботи підрозділів Державної служби боротьби з економічною злочинністю.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]