Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ORD_plan_ 2 sem.doc
Скачиваний:
162
Добавлен:
10.02.2016
Размер:
172.03 Кб
Скачать

Тема 38. Участь підрозділів карного розшуку у виявленні та розслідуванні вимагання (ст. 189).

1. Оперативно-розшукова характеристика вимагання (характеристика особи злочинця; особа потерпілого, її віктимний аспект; основні способи вчинення вимагання; обстановка вчинення вимагання; ідеальні та матеріальні сліди злочину).

2. Виявлення осіб, від яких можна очікувати вчинення вимаганням та проведення щодо них заходів оперативно-профілактичного впливу. Обставини, причини та умови, які сприяють учиненню вимагання. Попередження задуманим та підготовлюваним злочинам.

3. Основні типові ситуації, що виникають на початковому етапі документування вимагання. Робота із заявником. Особливості документування погроз та вимог злочинців. Оперативно-технічні негласні слідчі (розшукові) дії у документуванні вимагання.

4. Підготовка до проведення спеціального слідчого експерименту. Визначення моменту його проведення у документуванні вимагання. Організація і тактика затримання злочинців. Подальший етап розслідування вимагання.

Тема 39. Участь підрозділів карного розшуку у запобіганні і розслідуванні шахрайства (ст. 190).

1. Оперативно-розшукова характеристика шахрайства (характеристика особи шахрая; особа потерпілого, її віктимний аспект; основні способи вчинення шахрайства; обстановка вчинення шахрайства; особливості слідової картини під час вчиненні цього злочину; латентність шахрайства).

2. Причини та умови, які сприяють учиненню шахрайства, заходи щодо їх виявлення та усунення. Використання засобів масової інформації у запобіганні шахрайству.

3. Виявлення осіб, від яких можна очікувати вчинення шахрайства, постановка їх на облік. Організація індивідуально-профілактичних заходів щодо шахраїв. Попередження підготовлюваних злочинів, основні тактичні прийоми припинення їх вчинення.

4. Документування злочинних дій шахраїв. Реалізація оперативно-розшукової інформації.

5. Невідкладні, першочергові та подальші негласні слідчі (розшукові) дії у розслідуванні шахрайства. Типові версії у розслідуванні шахрайства залежно від способу його вчинення.

Тема 40. Загальні організаційні засади боротьби з бандитизмом та організованою злочинністю (ст.Ст. 255, 257).

1. Оперативно-розшукова характеристика бандитизму (характеристика бандитської групи як особливої форми злочинної організації: спрямованість злочинної діяльності, розподіл функцій між учасниками; поняття вчинення нападів на підприємства, установи, організації чи на окремих осіб та характерні способи бандитських нападів; участь у банді або у вчинюваному нею нападі; характеристика лідерів та активних учасників бандитських угруповань; обстановка вчинення бандитських нападів на підприємства, установи, організації чи на окремих осіб; слідова картина на місці вчинення бандитських нападів).

2. Запобігання бандитизму та розбійним нападам. Оперативно-розшукові заходи, які здійснюються з метою виявлення та нейтралізації причин і умов, що призводять до виникнення бандитських угруповань. Виявлення осіб, які можуть брати участь у банді.

3. Специфіка документування бандитизму. Організація взаємодії оперативних підрозділів у викритті злочинної діяльності бандитських угруповань, документуванні окремих фактів їх злочинної діяльності.

4. Особливості організації оперативного забезпечення досудового розслідування кримінальних проваджень за фактом бандитизму.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]