Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ORD_plan_ 2 sem.doc
Скачиваний:
162
Добавлен:
10.02.2016
Размер:
172.03 Кб
Скачать

Тема 35. Участь підрозділів карного розшуку у запобіганні та розслідуванні крадіжок із проникненням до житла, іншого приміщення чи сховища (ч. 3 ст. 185).

1. Оперативно-розшукова характеристика крадіжок із проникненням до житла, іншого приміщення чи сховища (рівень та динаміка вчинення крадіжок із проникненням до житла чи іншого сховища; характеристика особи злочинця; основні способи вчинення крадіжок із проникненням до житла чи іншого сховища; обстановка вчинення зазначених злочинів; слідова картина на місці вчинення крадіжок із проникненням до житла чи іншого сховища).

2. Оперативно-розшукове запобігання крадіжкам із проникненням до житла чи іншого сховища (обставини, причини та умови, що сприяють учиненню цих злочинів; виявлення осіб, схильних до вчинення крадіжок із проникненням до житла чи іншого сховища, застосування до них заходів оперативно-профілактичного впливу; тактика запобігання злочинам, що замислюються або підготовлюються).

3. Негласні слідчі (розшукові) дії у розслідуванні крадіжок із проникненням до житла чи іншого сховища (невідкладні негласні слідчі (розшукові) дії щодо розкриття крадіжок із проникненням до житла чи іншого сховища.

4. Типові оперативно-розшукові ситуації початкового етапу. Зміст подальших негласних слідчих (розшукових) дій.

Тема 36. Участь підрозділів карного розшуку у запобіганні та розслідуванні грабежів і розбоїв (ст.Ст. 186, 187).

1. Оперативно-розшукова характеристика розбоїв, грабежів. (характеристика особи злочинця; особа потерпілого, її віктимний аспект; основні способи вчинення грабежів і розбійних нападів; Обстановка вчинення грабежів і розбійних нападів; слідова картина на місці вчинення грабежів і розбійних нападів).

2. Оперативно-розшукові заходи, які проводяться з метою виявлення та нейтралізації причин та умов, що сприяють учиненню цих злочинів. Виявлення осіб, схильних до вчинення розбійних нападів, грабежів, застосування до них оперативно-профілактичного впливу. Попередження замислюваним та підготовлюваним злочинам.

3. Першочергові негласні слідчі (розшукові) дії з розслідування розбійних нападів, грабежів. Специфіка початкового етапу розслідування розбоїв та грабежів, що вчиняються на вулиці. Особливості проведення негласних слідчих (розшукових) дій з розслідування грабежів та розбійних нападів на громадян у житлових приміщеннях, комерційних структурах, транспортних засобах тощо.

4. Подальші негласні слідчі (розшукові) дії розслідування розбоїв, грабежів. Типові версії. Особливості розслідування серійних грабежів та розбійних нападів.

Тема 37. Участь підрозділів карного розшуку у запобіганні та розслідуванні незаконного заволодіння автотранспортом (ст. 289).

1. Оперативно-розшукова характеристика злочинів, пов’язаних із незаконним заволодінням транспортними засобами (рівень та динаміка вчинення злочинів, пов’язаних із незаконним заволодінням транспортними засобами; характеристика особи злочинця (структура організованої групи та функції її учасників); основні способи вчинення злочинів, пов’язаних із незаконним заволодінням транспортними засобами; обстановка вчинення зазначених злочинів; слідова картина на місці вчинення злочинів, пов’язаних із незаконним заволодінням транспортними засобами залежно від способу вчинення злочину; способи легалізації викраденого транспорту).

2. Оперативно-розшукове запобігання злочинам, пов’язаним із незаконним заволодінням транспортними засобами. Обліки органів внутрішніх справ, державних та громадських установ, які використовуються у запобіганні та розслідуванні незаконного заволодіння транспортними засобами.

3. Виявлення осіб, від яких можна очікувати вчинення незаконного заволодіння транспортними засобами, застосування до них заходів індивідуально-профілактичного впливу. Попередження злочинів, що замислюються або готуються, припинення замахів на незаконне заволодіння транспортними засобами. Спеціальний слідчий експеримент по затриманню злочинців «на гарячому».

4. Невідкладні та першочергові негласні слідчі (розшукові) дії з розслідування незаконного заволодіння автомототранспортом. Участь оперативних підрозділів в організації та проведенні типових операцій.

5. Подальші негласні слідчі (розшукові) дії у розслідуванні злочинів, пов’язаних із незаконним заволодінням транспортними засобами. Типові версії за фактами незаконного заволодіння автотранспортом. Взаємодія оперативних підрозділів з іноземними правоохоронними органами у розшуку викрадених транспортних засобів.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]