Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
КПУ2.doc
Скачиваний:
17
Добавлен:
10.02.2016
Размер:
1.57 Mб
Скачать

Глава VI

виборчій дільниці у приміщенні, де проводиться голосування, на засіданні виборчої комісії при підрахунку голосів, установленні результатів голосування на виборчій дільниці, а також неправо­мірного недопущення зазначених осіб у приміщення для голо­сування.

Відомості про підсумки голосування в межах територіаль­ного виборчого округу цифрами і прописом заносяться до про­токолу окружної виборчої комісії про підсумки голосування в межах територіального виборчого округу.

Протокол про підсумки голосування в межах територіально­го виборчого округу складається окружною виборчою комісією у кількості примірників, на три більшій, ніж кількість осіб, які входять до складу окружної виборчої комісії. Примірники про­токолу нумеруються і мають однакову юридичну силу.

Протокол про підсумки голосування в межах територіально­го виборчого округу підписують голова, заступник голови, сек­ретар та інші члени окружної виборчої комісії, які присутні на засіданні виборчої комісії, та засвідчується печаткою окружної виборчої комісії. У протоколі зазначаються дата і час (година і хвилини) його підписання членами окружної виборчої комісії. Член виборчої комісії, присутній на засіданні, зобов'язаний під­писати протокол про підсумки голосування. У разі своєї незго­ди з установленими підсумками голосування, зафіксованими в протоколі комісії, член комісії підписує протокол із приміткою «З окремою думкою». Письмовий виклад окремої думки дода­ється до протоколу про підсумки голосування. У разі відсутності в протоколі підпису члена окружної виборчої комісії біля його прізвища зазначається причина відсутності підпису. Перший при­мірник протоколу мають право підписати кандидати у депута­ти, уповноважені особи партій (блоків), офіційні спостерігачі, які були присутні при встановленні підсумків голосування в ме­жах територіального виборчого округу.

Перший примірник протоколу окружної виборчої комісії про підсумки голосування в межах територіального виборчого окру­гу, а за наявності — перший примірник протоколу з позначкою «Уточнений» запаковуються до пакета із спеціальною системою захисту у порядку, встановленому Законом. На пакеті робиться напис «Протокол про підсумки голосування».

Форми безпосередньої демократії (прямого народовладдя) 269

Перший примірник протоколу окружної виборчої комісії про підсумки голосування в межах територіального виборчого окру­гу, а у разі внесення змін до цього протоколу — також протокол, и якому було допущено неточності (описки чи помилки у циф­рах), та протокол з позначкою «Уточнений» разом із відповід­ними протоколами та актами дільничних виборчих комісій, рі­шеннями, прийнятими на підставі цих актів, та, за наявності, протоколами окружної виборчої комісії про повторний підра­хунок голосів виборців на відповідній виборчій дільниці, окре­мими думками членів окружної виборчої комісії, викладеними у письмовій формі, заявами і скаргами про порушення окруж­ною виборчою комісією порядку встановлення підсумків голо­сування в межах територіального виборчого округу та рішення­ми, прийнятими окружною виборчою комісією за результатами їх розгляду, окружна виборча комісія транспортує до Централь­ної виборчої комісії, другий примірник протоколу зберігається и окружній виборчій комісії, третій — невідкладно вивішується для загального ознайомлення у приміщенні окружної виборчої комісії, а решта по одному примірнику видається членам окруж­ної виборчої комісії.

Центральна виборча комісія на своєму засіданні розглядає та приймає протоколи окружних виборчих комісій про підсумки голосування в межах територіального виборчого округу. Відо­мості зазначеного протоколу на засіданні Центральної виборчої комісії оголошуються головою чи заступником голови відпо­відної окружної виборчої комісії. Час прийняття Центральною виборчою комісією протоколу окружної виборчої комісії і зане­сені до протоколу відомості фіксують у протоколі засідання Цент-

р;ільної виборчої комісії.

Центральна виборча комісія на своєму засіданні на підставі протоколів окружних виборчих комісій про підсумки- голосу­вання в межах відповідних територіальних виборчих округів, у гому числі з поміткою «Уточнений», та протоколу Центральної виборчої комісії про підсумки голосування у закордонному ви­борчому окрузі не пізніш як на п'ятнадцятий день з дня виборів установлює результати виборів депутатів, про що складає про­токол.

Право на участь у розподілі депутатських мандатів набува­ють кандидати у депутати, включені до виборчих списків пар-

270

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]