Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
kursovaya_22_10_2014_1111.docx
Скачиваний:
48
Добавлен:
10.02.2016
Размер:
611.16 Кб
Скачать

ВСТУП

Автомобільний транспорт має ряд важливих відмінностей від інших транспортних галузей. Сфера застосування автотранспорту широка. Він виконує більшу частину коротких всипних перевезень, доставляє вантажі до станцій залізниць і річкових пристаней і розвозить їх до споживача. Основним завданням державного регулювання та контролю у сфері автомобільного транспорту є створення умов безпечного, якісного й ефективного перевезення пасажирів та вантажів, надання додаткових транспортних послуг.

На відміну від інших видів транспорту автотранспорт в усіх зростаючих обсягах перевозить міжнародні вантажі. Це обумовлено його високою маневреністю, великою швидкістю, забезпеченням перевезень безпосередньо від відправника до одержувача в прямих бесперегрузочных повідомленнях. Мобільність автомобільного транспорту дозволяє оперативно реагувати на зміну пассажиро й вантажопотоків.

До недоліків автотранспорту відносяться низька продуктивність рухомого складу, а також порівняно висока (значно вище, ніж на водному й залізничному транспорті) собівартість перевезень. Крім того, автомобільний транспорт - один з основних забруднювачів атмосфери. Практично не має жодного підприємства промисловості, будівництва, сільського господарства, зв’язку та інших галузей економіки, де не використовувався б автомобільний транспорт. З його допомогою здійснюється повсякденний транспортний зв’язок між підприємствами, закладами та організаціями, між ними і підприємствами інших видів транспорту. Однією з особливостей автотранспорту є його можливість здійснювати

Автомобільний транспорт бере участь практично у всіх взаємозв'язках виробників і споживачів продукції виробничого призначення і товарів народного споживання.

  1. Дослідницький розділ

1.2 Характеристика вантажу

Вантажем було обрано дивани, для перевезення на маршруті:

м. Одеса – м. Миколаїв. Основні характеристики даного вантажу:

- за фізичними властивостями: м’які;

- клас вантажу: 4 клас;

- за видом продукції: побутова продукція;

- за способом навантаження-розвантаження: штучні;

- за умовами перевезення та зберігання: звичайні;

Правилами перевезення вантажів передбачаються умови перевезень диванів зпідприємств-виготовлювачів, баз (складів) торгових організацій наінші бази, в магазини та споживачам.

Під час перевезення диванів замовник та перевізникповинні вживати заходів щодо забезпечення цілості вантажу, недопускаючи пошкодження диванів (ударів, подряпин, відколів) іпопадання на них атмосферних опадів та пилу.

Перевезення диванів здійснюється тарним і безтарнимспособами.

Перевізник для безтарного перевезення диванів повинен надавати, як правило, автомобілі - фургони, які обладнані всередині спеціальним приладдям, що забезпечує цілість виробів (м'які джгути-прокладки, напівм'які та м'які валики).

За відсутності спеціалізованих автомобілів - фургонів допускається перевезення диванів безтарним способом на автомобілях з бортовою платформою. Обладнання автомобілів з бортовою платформою приладдям, що забезпечує цілість диванів (брезент, вірьовки), здійснюється замовником чи перевізником за договором.

Перевезення диванів тарі здійснюється в автомобілях, фургонах чи автомобілях з бортовою платформою.

Перед подачею для перевезення диванів у тарі чи упаковці замовник зобов’язаний завчасно замаркувати кожне вантажне місце.

Навантаження і розміщення диванів у кузові, кріплення та ув'язку повинен здійснювати замовник.

Приймання для перевезення від вантажовідправника і здача диванів вантажоодержувачу здійснюються Перевізником за найменуванням і кількістю місць.

1.3 Характеристика маршруту

1.3.1 Загальна характеристика маршруту

У курсовому проекті перевезення здійснюються за маршрутом:

  • м. Одеса – м. Миколаїв;

  • тип маршруту: маятниковий;

  • протяжність маршруту: 133км.

На маршруті присутні ділянки, на яких водій повинен бути уважним, тобто: розвідний міст, пішохідні переходи, ділянки з обмеженою швидкістю, різкі повороти, пости ДПС, а також станції заправки, авто мийки та придорожні заклади харчування. Пункт вважається завершеним при приведенні схеми, обраного для перевезення вантажу, маршруту – результат роботи з картографічними сервісами. Схема руху наноситься на карті з умовними позначеннями . (Рисунок 1.1)

Рисунок 1.1 – Схема маршруту Одеса – Миколаїв

1.3.2 Дорожньо - кліматичні умови

Категорія дороги (за дорожнім покриттям): покриття з бетонно-мінеральних сумішей підібраного складу з застосуванням міцного щебеню і в'язкого бітуму, приготованих у змішувачах і укладаються в гарячому стані – Д2.

Дорога має кілька проїздних частин, які розмежовані роздільними смугами, та перебувають а різних рівнях. Верхній шар дороги створює рівну поверхню і забезпечує зчеплення шин з дорогою, що дозволяє досить безпечно та безперешкодно рухатись транспортним засобам.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]