Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Polozhenie_o_FPI.doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
11.02.2016
Размер:
287.23 Кб
Скачать

5.5 Навчально-методична комісія факультету

5.5.1 Навчально-методична комісія повинна сприяти підвищенню ефективності навчально-методичної роботи на факультеті з метою поліпшення якості навчального процесу, при цьому:

  • забезпечувати взаємодію й інформаційний взаємозв’язок з методичною комісією університету;

  • стежити за станом науково-методичної документації на кафедрах і доводити до відома всього персоналу факультету нормативні документи;

  • підтримувати зв’язок кафедр факультету з кафедрами інших факультетів з питань методичної роботи;

  • стежити за станом науково-методичної документації на кафедрах і доводити до відома всього персоналу факультету нормативні документи;

  • підтримувати зв’язок кафедр факультету з кафедрами інших факультетів ОНМУ з питань методичної роботи;

  • узагальнювати і розглядати позитивний досвід кафедр факультету з підвищення ефективності методик викладання, самостійної й індивідуальної роботи студентів.

  • узагальнювати і розглядати позитивний досвід кафедр факультету по підвищенню ефективності методик викладання, самостійної й індивідуальної роботи студентів;

  • стежити за існуванням інформаційних зв’язків кафедр із бібліотекою і читальним залом з питань наявності в них обов’язкової і рекомендованої літератури, позначеної в робочих програмах дисциплін;

  • вносити пропозиції кафедрам з підготовки і виданню методичних посібників за напрямами підготовки та спеціальностями факультету;

  • контролювати відповідність методичного забезпечення підготовки фахівців навчальним планам;

  • розглядати і приймати рішення з усіх пропозицій, що виходить від завідувачів кафедр, викладачів і студентів, спрямованих на поліпшення навчального процесу.

5.5.2 Склад навчально-методичної комісії затверджується наказом ректора університету за представленням декана. Головою навчально-методичної комісії факультету призначається заступник декана, що також є членом науково- методичної ради університету.

3.5.3 Звіт про роботу методичної комісії заслуховується на вченій раді факультету не рідше одного разу в рік.

5.6 Представник факультету з якості

5.6.1 З метою координації роботи в рамках системи менеджменту якості університету на факультеті механізації портів деканом факультету призначається представник факультету з якості, що здійснює свою діяльність відповідно до нормативного документа № 2-04-3 «Положення про представника факультету з якості».

5.6.2 Представник факультету з якості, як правило, є штатним співробітником підрозділів факультету і поєднує виконання покладених на нього за посадою обов’язків.

5.7 Конференція трудового колективу факультету

5.7.1 Колегіальним органом суспільного самоврядування факультету є Конференція трудового колективу факультету, що створюється терміном на сім років.

5.7.2 Конференція трудового колективу проводиться з ініціативи декана в міру необхідності, але не рідше чим один раз у рік.

5.7.3 Рішення Конференції трудового колективу набирають сили,якщо на засіданні присутні більш 2/3 делегатів. Рішення Конференції про процесуальних питаннях приймаються відкритим голосуванням простою більшість голосів, а по істотним—більшістю 2/3 голосів обраних делегатів, крім випадків, передбачених чинним законодавством України.

5.7.4 Рішення Конференції трудового колективу, прийняті відповідно до її повноважень і чинного законодавства, є обов’язковим для членів колективу факультету.

5.7.5 Склад конференції трудового колективу формується шляхом виборів делегатів,що обираються відкритим голосуванням на зборах трудового колективів структурних підрозділів факультету. На Конференції трудового колективу повинні бути представлені всі групи працівників факультету. Чисельний склад Конференції трудового колективу складає не менш 30 чоловік, з яких не менш 75% загальної чисельності делегатів повинні складати педагогічні чи науково-педагогічні працівники факультету.

5.7.6 Конференція трудового колективу факультету:

  • дає оцінку діяльності декана;

  • затверджує річний звіт про діяльність факультету;

  • вносить пропозиції ректору університету про відкликання з посади декана;

  • обирає виборних представників на вчену раду факультету;

  • вибирає кандидатури на Конференцію трудового колективу університету;

  • вибирає кандидатури на вчену раду університету.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]