Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Лекція 14..doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
11.02.2016
Размер:
771.58 Кб
Скачать

10.1.4. Апаратне прискорення графічних функцій.

В графічному режимі процесор вимушений виконувати багато елементарних команд (на рівні пікселей) для модифікації кадрового буфера. В результаті в нього не залишається потужності для прикладних задач, наприклад, створення стандартного графічного інтерфейсу користувачів в середовищі Windows. В той же час ці операції здебільш пов'язані зі створенням графічних примітивів (ліній, прямокутників, кіл тощо). Виконання цих операцій можливо значно прискорити, якщо передати ці функції спеціальному пристрою -акселератору, який стандартно виконує операції високого рівня типу „Побудувати коло". Такі прискорювачі є в кожному сучасному комп'ютері.

Ще більше навантаження випадає на процесор при роботі зі складними (ЗО) графічними об'єктами в динамічному режимі. (3D—3Dimensional—тримірний). В цьому режимі необхідно в реальному вимірі часу обчислювати координати і всі атрибути кожного піксела. Для цього використовується спеціальні сопроцесори, які по своїм потужностям і функціям не поступаються центральному процесору.

10.2. Принтери.

Ми розглянемо тільки лазерний принтер, як найбільш поширенний і досконалий (Рис10.7). Перед печатанням кожного аркуша бумаги мазаєчна поверхня барабана заряжається до напруги 1000 вольт. Модулірований промінь лазера за допомогою восьмигранного дзеркала санірує барабан і розряжає ділянки, на які діє промінь. І таким чином записує на барабані в потенціальному вигляді необхідну інформацію. Кольоровий тонер притягується до заряжених точок барабана і через контакт з бумагою переносить зображення на аркуш. Потім зображення проходить через горячі валики і закріплюється. Після чого барабан розряжається і залишки тонера зчистяться.

Лазерні принтери дозволяють одержати якість більш, як 20 точок на міліметр.

Рис.10.7

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]