Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Управление персоналом.doc
Скачиваний:
16
Добавлен:
11.02.2016
Размер:
67.58 Кб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ

КАФЕДРА Управління персоналом та економіки праці

Індивідуальне завдання з навчальної дисципліни

Управління персоналом

Київ 2013

Загальні положення

В рамках виконання індивідуального завдання студенти вивчають, аналізують і оцінюють практику управління персоналом за місцем роботи.

Індивідуальне завдання складається зі вступу (надається інформація щодо повної назви досліджуваного підприємства, сфери його діяльності, форми власності, основних видів продукції, виконуваних робіт, послуг, загальної чисельності та структури персоналу1) та практичної частини.

Відтак структура вступу є однаковою для всіх студентів, а зміст залежить від конкретних умов і результатів діяльності підприємства, яке досліджується студентом.

Завдання для практичної частинисформульовано у п’яти варіантах. Студент обирає один з них залежно від наявності відповідного інформаційно-аналітичного матеріалу з підприємства.

Індивідуальне завдання буде оцінюватися за критеріями:

  • самостійності виконання;

  • логічності та деталізації викладу матеріалу;

  • повноти й глибини виконання поставленого завдання;

  • наявності ілюстрацій (таблиці, рисунки, схеми тощо);

  • вірності розрахунків;

  • кількості використаних джерел (не менше трьох);

  • якості оформлення.

Підготовка якісного індивідуального завдання і його захист є обов’язковою умовою отримання студентом позитивної підсумкової оцінки з даної навчальної дисципліни.

Варіанти індивідуального завдання Варіант 1

1.1. Описати чинний порядок і процедури планування поточних і перспективних потреб у персоналі різних функціональних категорій. Хто в організації за це відповідає, яка використовується інформація, звідки вона береться? Навести приклади.

1.2. Вивчити й описати сучасні методи стимулювання персоналу, які застосовуються в організації, оцінити їх ефективність та розробити пропозиції щодо їх вдосконалення.

1.3. Оцінити і проаналізувати професійно-кваліфікаційну структуру (рівень освіти, стаж роботи за спеціальністю, активність участі у системі підвищення кваліфікації) персоналу підприємства.

Варіант 2

2.1. Вивчити й описати застосовувані в організації методи професійного підбору різних категорій персоналу, оцінити їх ефективність. Навести приклади.

2.2. Вивчити й описати планування та організацію розвитку персоналу (професійна підготовка, підвищення кваліфікації, перепідготовка, стажування, робота з кадровим резервом тощо), проілюструвати це кількісними показниками.

2.3. Розрахувати за фактичними даними та проаналізувати показники руху персоналу. Розробити пропозиції, щодо стабілізації кадрового складу.

Варіант 3

3.1. З’ясувати, якими методами, засобами забезпечується диференціація індивідуальних трудових доходів (заробітної плати) в організації, навести конкретні приклади для ілюстрації різного рівня заробітної плати з відповідним коментарем.

3.2. Навести загальну характеристику умов праці в організації, назвати робочі місця (професії, посади), а також де та які існують відхилення від нормальних умов праці.

3.3. Зробити аналіз ефективності використання робочого часу на підприємстві та запропонувати шляхи її підвищення.