Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Управление персоналом.doc
Скачиваний:
16
Добавлен:
11.02.2016
Размер:
67.58 Кб
Скачать

Варіант 4

4.1. Описати, якими методами, засобами регулюється використання робочого часу на підприємстві. За даними фактичного баланс використання робочого часу за минулий звітний рік зробити аналіз основних причин втрат робочого часу на підприємстві.

4.2. Описати, якими методами, засобами здійснюється адаптація нових працівників на підприємстві. Зробіть висновки щодо ефективність реалізовуваних кроків.

4.3. Оцінити і проаналізувати професійно-кваліфікаційну структуру (рівень освіти, стаж роботи за спеціальністю, активність участі у системі підвищення кваліфікації) персоналу підприємства.

Варіант 5

5.1. Проаналізувати чинну систему оцінювання різних категорій персоналу: періодичність, методи, процедури. Зробити висновки щодо її об’єктивності. Навести конкретні приклади.

5.2. Вивчити і описати порядок, форми, методи визначення посадових обов’язків, завдань, відповідальності на прикладі конкретних структурних підрозділів, категорій персоналу та посадових осіб. Навести зразки документів.

5.3. Розрахувати за фактичними даними та проаналізувати показники руху персоналу. Розробити пропозиції, щодо стабілізації кадрового складу.

Оформлення результатів виконання індивідуального завдання

Індивідуальне завдання оформлюється за загальними вимогами до творчої роботи студентів (подано нижче) на стандартних аркушах паперу (обсягом не менше 7 сторінок). Аркуші можна зшивати будь-яким способом, але так, щоб вони не розсипалися.

Робота повинна бути конкретною і стислою, обов’язково мати графічний матеріал (схеми, таблиці, рисунки, діаграми, графіки), що наочно розкриває суть виконаної роботи і результати управлінського та економічного дослідження.

Загальні вимоги.Робота повинна бути роздрукована на одному боці сторінок білого стандартного паперу формату А-4 (210´297 мм) з дотриманням стандартних полів: верхнє, нижнє – не менше 20 мм, праве – не менше 10 мм, ліве – не менше 30 мм.

Нумерація.Нумерацію сторінок, рисунків, таблиць, формул подають арабськими цифрамибез знаку «№».

Першою сторінкою роботи вважається титульний лист, на якому номер сторінки не ставиться. Другою сторінкою є умова виконуваного завдання. На другій і наступних сторінках номер проставляють у правому верхньому куті сторінки без крапки в кінці. Форма титульного листа наведена в Додатку А.

Робота повинна бути написаний лише українською мовою, з науковим та логічним стилем викладення матеріалу, без орфографічних і синтаксичних помилок. Безпосереднє переписування у роботі матеріалів з літературних джерел без посилання на них неприпустиме.

Ілюстрації.Усі ілюстрації (таблиці, малюнки, інші графічні матеріали) розміщуються одразу після посилання на них у тексті (або на наступній сторінці) і повинні мати заголовки чи підписи, а також наскрізну нумерацію арабськими цифрами.

Ілюстрації позначають словом Рис. …,що ставиться внизу, під рисунками і нумерують наскрізно в межах роботи (Рис. 1). За необхідності ілюстрації доповнюють пояснювальними даними (текст під рисунком).

Таблиці.Цифровий матеріал повинен оформлятися у вигляді таблиць. Таблиці нумерують послідовно в межах роботи. У правому верхньому куті розміщують слово «Таблиця» та її номер (Таблиця 1). Назва таблиці зазначається нижче по центру сторінки. Слово «Таблиця» та її назву починають з великої літери. Назву не потрібно підкреслювати, а лише виділяти жирним шрифтом.

У таблицях слід обов’язково зазначати одиниці вимірювання. Якщо всі одиниці вимірювання є однаковими для всіх показників таблиці, вони наводяться під заголовком справа над таблицею. Одиниці вимірювання повинні наводитися відповідно до стандартів. Чисельні величини у таблиці повинні мати однакову кількість десяткових знаків.

У випадку перенесення частини таблиці на іншу сторінку над подальшими частинами друкують біля правого поля сторінки слова «продовження табл. 1».

Формули у роботі (якщо їх більше одної) нумерують також наскрізно в межах роботи. Номери формул пишуть біля правого поля аркуша на рівні відповідної формули в круглих дужках, наприклад«… за допомогою формули (1)». Пояснення символів і числових коефіцієнтів потрібно подавати безпосередньо під формулою в тій послідовності, у якій вони в ній подані. Значення кожного символу і числового коефіцієнту наводять з нового рядка. Перший рядок пояснення розпочинають зі слова«де»без двокрапки.

Рівняння та формули треба виділяти з тесту вільними рядками. Вище і нижче від кожної формули потрібно залишити не менше одного вільного рядка. Якщо рівняння не вміщується в один рядок, його слід перенести після знаку рівності (=) або після знаків «плюс»(+), «мінус» (-), «добуток» (´), і «ділення» (:).

Посилання. Під час написання роботи студент повинен посилатися на джерела, матеріали або окремі результати, які наводяться в звіті, або на ідеях і висновках яких ґрунтується розроблення проблематики роботи. Такі послання дають змогу відшукати документи та перевірити достовірність відомостей процитованого документу.

Посилання на літературні джерела слід зазначити по тексту роботи (видно з наданого прикладу виконаного завдання).

Список використаних джерел.Літературні джерела слід розміщувати в алфавітному або хронологічному порядку.

Відомості про джерела, що включені до списку, необхідно подавати згідно з вимогами державного стандарту з обов’язковим наведенням назв праць.

Додаток А

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ ТА НАУКИ УКРАЇНИ

НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ

Кафедра управління персоналом та економіки праці