Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
15
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
2.01 Mб
Скачать

2.5 Аср стабілізації температури теплообмінника

Рис. 3.6. Схеми АСР температури: а - функціональна; б - структурна

Одна з особливостей регулювання температури продукту на виході з резервуару 1 полягає в тому, що по-перше, він описується диференціальним рівнянням другого порядку, по-друге, його перехідний процес може мати коливальний характер, по-третє, резервуар має досить великий час чистого запізнення. Ще одна особливість полягає в тому, що первинний вимірювальний перетворювач 2 (у більшості випадків термопара) має досить великі сталі часу.

Регулювання, як правило, здійснюється за рахунок зміни витрат теплоносія FТ, в нашому випадку нагріта вода . Регулятор може мати ПІ- або ПІД-закони регулювання, оскільки в більшості випадків статична похибка не допускається. Приводом до регулюючого органу 3 може бути як пневматичний мембранний виконавчий механізм, так і електродвигун. Принцип роботи АСР полягає в наступному: із підвищенням температури Т1 відносно заданого регулятором значення збільшується сигнал на виході перетворювача 2. Останній надходить на нормуючий перетворювач 4, в якому цей сигнал перетворюється на струм силою 0...5, 0...20 або 4...20 мА. Останній подається регулятор 5, який керує виконавчим механізмом 5. Це приведе до того, що регулюючий орган зменшить прохідний отвір, а відповідно й витрати теплоносія.

3. Перелік і технічна характеристика обладнання крт-с перетворювач тиску високотемпературний

Каст. Цепь

1 0 + + Uпит.(-Івых.) (9.6-40) В

  • - Uпит.(+Івых.) (4-20) мА

R

(0-1,32) кОм

Призначення: для пропорційного перетворення надлишкового тиску рідин, газів або пари в стандартний вихідний сигнал постійного струму. Застосовують в системах централізованого контролю та управління технологічними процесами на об'єктах електро-, тепло-, по-до-, нафто-і газорозподільних мереж, а також у локальних системах автоматизації гідропресах, випробувального обладнання, холодильних установок тощо

Siemens Sipart DR 21

Загальна частина – основні поняття техніки автоматичного регулювання

ТЕРА” задавач технологічний одноканальний

Опис: дозволяють оперативно встановлювати задане значення для регуляторів і контролерів. Можуть використовуватися для дистанційного ручного керування виконавчими механізмами.

Технічні характеристики Типи аналогових входів струм (4 ... 20, 0 ... 20, 0 ... 5 мА) напруга (0 ... 10, 2 ... 10 В) Напруга живлення 90 ... 242 В АС Ступінь захисту передньої панелі корпусу IP54 Габаритні розміри 96х96х28 мм (корпус Б) Функціональні можливості: • масштабування індикованих величини • опція - перемикання режимів "ручний" - "автоматичної"формуванням дискретного сигналу ОК (відкритий колектор 40В 30мА DC)

Для регулювання подачі води у збірник використаємо електропривід для заслінок

Belimo SM24A-SR

+

y 0..10B=

u 2..10B=

1 2 3 5

• Для керування заслінками площею прибл. до 4 м2

• Крутний момент 20 Нм

• Номінальна напруга 24 В ~ / =

• Управління: плавне регулювання 0 ... 10 В =, зворотній зв'язок 2 ... 10 В

Електропривід керується стандартним керуючим сигналом 0 ... 10 В .Він відкривається до положення, продиктованого сигналом. Вимірювана напруга U дозволяє відображати дійсний стан електропривіда електричним способом, а також керувати іншими електроприводами.Проста установка безпосередньо на вал заслінки за допомогою універсального захоплення, забезпечується фіксатором, запобігає обертання корпусу електропривіду. Можливо ручне управління за допомогою кнопки з самоповерненням (при натиснутій кнопці редуктор виводиться з зачеплення).Кут повороту налаштовується за допомогою механічних упорів. Електропривід захищений від перевантаження, не вимагає кінцевих вимикачів і зупиняється автоматично при досягненні кінцевих положень.

Схема підключення датчику рівня КРТ-С та електроприводу для заслінок Belimo SM24A-SR до регулятора Siemens Sipart DR 21

+ Uпит.(-Івых.)

Соседние файлы в папке Лабораторні_роботи_А-418