Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
isu / OKIY_metod.doc
Скачиваний:
41
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
315.39 Кб
Скачать

4. Контрольна робота

4.1. Варіанти робіт

З дисципліни «Основи комп’ютерно-інтегрованого управління» студенти виконують одну контрольну роботу, що містить відповіді на шість запитань до чотирьох розділів, наведених у робочій програмі: по два питання до першого і третього розділів і по одному – до другого і четвертого.

Контрольні завдання до першого розділу

  1. Наведіть і опишіть загальну технічну структуру комп’ютерно-інтегрованої си-стеми керування (КІСК). Які найбільш поширені види автоматизованих систем керування використовуються в харчовій промисловості і яке їх призначення ?

  2. Наведіть і опишіть загальну технічну структуру комп’ютерно-інтегрованої си-стеми керування (КІСК). Які функціональні рівні має КІСК і яке їх призначення ?

  3. Яке призначення первинної і вторинної обробки інформації в КІСУ ? Як поді-ляють первинну інформацію за способами її отримання і характером ? Яке джерело і структура бізнесової інформації ?

  4. Наведіть і опишіть структуру інформаційно-вимірювального каналу. Які існу-ють принципу зв’язку датчика і ЕОМ ?

  5. Наведіть і опишіть структуру інформаційно-вимірювального каналу. Як пере-творюється сигнал під час проходження каналу ?

  6. Наведіть і опишіть структуру інформаційно-вимірювального каналу. Які по-хибки виникають під час квантування сигналу за рівнем ?

  7. Наведіть і опишіть структуру інформаційно-вимірювального каналу. Які по-хибки виникають під час квантування сигналу за часом ?

  8. Наведіть і опишіть структуру інформаційно-вимірювального каналу. Який зміст і для чого можна використати теорему Котельникова-Шеннона ?

  9. Наведіть і опишіть структуру інформаційно-вимірювального каналу (ІВК) та коротко охарактеризуйте задачі первинної обробки інформації

  10. Яке призначення і особливості побудови пристроїв зв’язку з об’єктом(ПЗО)? Як перетворюється сигнал в ПЗО ?

  11. З яких міркувань вибирають період опитування датчиків в задачі первинної обробки інформації?Які застосовують критерії і методи у разі такого вибору?

  12. Як вибирають періодичность опитування датчиків за автокореляційною фун-кцією ? Охарактеризуйте вхідні дані і результати розв’язання прямої задачі такого вибору

  13. Як вибирають періодичность опитування датчиків за автокореляційною фун-кцією. Охарактеризуйте вхідні дані і результати розв’язання зворотньої задачі такого вибору

  14. Як вибирають період опитування датчиків за реалізацією випадкового про-цессу. Порівняйте такий вибір з вибором за автокореляційною функцією

  15. Як визначають період опитування датчиків у разі підмикання ІВК до контро-лера і до комп’ютера ?

  16. Як визначають тривалость циклу реміконтів великої та середньої канальності

  17. Як визначають тривалость циклу ломіконтів

  18. Як визначають тривалость циклу реміконтів малої канальності

  19. Для чого застосовують фільтрацію під час первинної обробки інформації. Які використовують критерії оцінки якості фільтрації і методи розробки фільтрів ?

  20. Для чого застосовують фільтрацію під час первинної обробки інформації. Які використовують критерії оцінки якості фільтрації і методи технічної реалізації фільтрів ? Наведіть порівнювальну оцінку останніх

  21. Опишіть фільтр ковзаючого середнього, його параметричну оптимізацію, пе-реваги і недоліки

  22. Опишіть експоненціальний фільтр, його параметричну оптимізацію, перева-ги і недоліки

  23. Опишіть статистичний фільтр нульового порядка, його параметричну оптиці-зацію, переваги і недоліки

  24. Опишіть статистичний фільтр першого порядка, його параметричну оптиці-зацію, переваги і недоліки

  25. Як реалізують типові фільтри в контролерах реміконт ? Опишіть алгоритми, які при цьому використовують

  26. Як реалізують типові фільтри в контролерах ломіконт ? Опишіть алгоритми, які при цьому використовують

  27. Для чого і як проводиться аналітичне градуювання датчиків ?

  28. Для чого необхідна алгоритмічна самодіагностика ? Який зміст повної і част-кової відмов ? Як виявляють повну відмову і підвищують при цьому достовірность інформації ?

  29. Як виявляють часткову відмову з допомогою апаратурного резервування у разі використання алгоритму „порівняння з середнім” ? Як при цьому підвищують достовірность інформації ?

  30. Як виявляють часткову відмову з допомогою апаратурного резервування у разі використання алгоритму „порівняння з еталоном” ? Як при цьому підвищують достовірность інформації ?

  31. Як виявляють часткову відмову з допомогою апаратурного резервування у разі використання алгоритму „парне порівняння ? Як при цьому підвищують достовірность інформації ?

  32. Як виявляють часткову відмову з допомогою апаратурного резервування у разі використання алгоритму „попарне порівняння ? Як при цьому підвищують достовірность інформації ?

  33. Як виявляють часткову відмову з допомогою логічних зв’язків між змінними і підвищують при цьому достовірность інформації ?

  34. Наведіть і опишіть схему виявлення повної відмови з допомогою НОР(ПОК) -алгоритма реміконта

  35. Наведіть і опишіть схему виявлення часткової відмови з допомогою НОР (ПОК)-алгоритмів реміконта

  36. Наведіть і опишіть схему виявлення часткової відмови з допомогою СИТ-алгоритма реміконта. Як при цьому підвищують достовірність інформації ?

  37. Як інтегрують і усереднюють поточні значення вимірюваних величин з допо-могою метода прямокутників ? Порівняйте цей метод з методом трапецій

  38. Як інтегрують і усереднюють поточні значення вимірюваних величин з допо-могою метода трапецій ? Порівняйте цей метод з методом прямокутників

  39. Як визначають невимірювані величини через вимір непрямих показників у разі стохастичного зв’язку між ними ? Як при цьому зменшують статичну похибку такого визначення ?

  40. Як визначають невимірювані величини через вимір непрямих показників у разі стохастичного зв’язку між ними ? Як при цьому зменшують динамічну похибку такого визначення ?

Соседние файлы в папке isu