Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
isu / OKIY_metod.doc
Скачиваний:
41
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
315.39 Кб
Скачать

Контрольні завдання до третього розділу

  1. Яке призначення автоматизованих систем керування технологічними проце-сами (АСКТП) ? Наведіть їх класифікаційні ознаки.

  2. Які функції виконує АСКТП, їх поділ? Які функції АСКТП відносять до осно-вних інформаційних ? Наведіть приклади таких функцій

  3. Які функції виконує АСКТП, їх поділ? Які функції АСКТП відносять до допоміжних інформаційних ? Наведіть приклади таких функцій

  4. Які функції виконує АСКТП, їх поділ ? Які функції АСКТП відносять до основ-них керувальних ? Наведіть приклади таких функцій

  5. Які функції виконує АСКТП, їх поділ ? Які функції АСКТП відносять до допо-міжних керувальних? Наведіть приклади таких функцій

  6. Які режими керування може реалізувати АСКТП ? Як класифікують АСКТП за типом функціонування ?

  7. Який склад за видами забезпечення має АСКТП ? Охарактеризуйте організаційне забезпечення і персонал АСКТП

  8. Який склад за видами забезпечення має АСКТП ? Охарактеризуйте техні-чне забезпечення АСКТП. Які підсистеми у цьому виді забезпечення виділяють ?

  9. Який склад за видами забезпечення має АСКТП ? Охарактеризуйте програ-мне забезпечення АСКТП. Які підсистеми у цьому виді забезпечення виділяють ?

  10. Який склад за видами забезпечення має АСКТП ? Які забезпечення відносять до основних, а які до проміжних ? Охарактеризуйте інформаційне забезпечення АСКТП та його складові

  11. Які робочі станції(РЧ) і обчислювальні мережі(ОМ) може має мати АСКТП ? В залежності від чого і як може змінюватися її технічна структура ? В чому особливість симплексного, дуплексного і напівдуплексного передавання інформації між РЧ ?

  12. Які робочі станції(РЧ) і обчислювальні мережі(ОМ) може має мати АСКТП ? Які функції виконують локально-технологічна, операторська і диспетчерська станції ?

  13. Які робочі станції(РЧ) і обчислювальні мережі(ОМ) може має мати АСКТП ? Для чого призначені промислова шина виробництва та польові шини і які РЧ до них підмикають ?

  14. Як сторюється АСКТП застосування системної інтеграції і у разі викорис-тання технологічного трансферу ? Які переваги і недоліки мають ці методи ?

  15. Які апаратні засоби використовують на вузлах верхнього рівня АСКТП ? Які функціональні і конструктивні особливості мають комп’ютери, що встановлюють у виробничих приміщеннях ?

  16. Які апаратні засоби використовують на вузлах нижнього рівня АСКТП ? Які зміни відбуваються у технічному забезпеченні цих вузлів ?

  17. Які програмні засоби використовують на вузлах верхнього і нижнього рівнів АСКТП ? Як поділяють і які функції виконують операційні системи ? Порівняйте універсальні і спеціалізовані операційні системи

  18. Які програмні засоби використовують на вузлах верхнього і нижнього рівнів АСКТП ? Яке призначення і структура SCADA-програм

  19. Коли застосовують і як реалізують централізований, децентралізований і комбінований принципи управління мережею верхнього рівня АСКТП ? Порівняйте їх між собою

  20. Які топології використовують в обчислювальних мережах АСКТП ? Які реко-мендації існують що до їх застосування ? Порівняйте між собою найбільш поширені: шинну, зіркову та кільцеву

  21. Які види фізичного середовища передачі даних використовують в обчислю-вальних мережах АСКТП ? Порівняйте їх між собою

  22. Які протоколи і методи доступу використовують в обчислювальних мережах АСКТП? Як працює мережа у разі децентралізованого випадкового доступу? Які переваги і недоліки має цей метод доступу ?

  23. Які протоколи і методи доступу використовують в обчислювальних мережах АСКТП? Як працює мережа у разі децентралізованого детермінованого доступу? Які переваги і недоліки має цей метод доступу ?

  24. Які протоколи і методи доступу використовують в обчислювальних мережах АСКТП? Як працює мережа у разі централізованого доступу „ведучий-веде-ний” ?

  25. Які протоколи і методи доступу використовують в обчислювальних мережах АСКТП ? Як працює мережа у разі децентралізованого доступу „точка- точка” ?

  26. Як функціонує мережа Ethernet ? Який метод доступа вона має ? В чому пе-ревага і недоліки цієї мережі ?

  27. Як функціонує мережа Токеn Ring ? Який метод доступа вона має ? В чому перевага і недоліки цієї мережі ?

  28. Як функціонує мережа FDDI ? Який метод доступа вона має ? В чому пе-ревага і недоліки цієї мережі ?

  29. Які комунікаційні пристрої використовують в обчислювальних мережах верх-нього рівня АСКТП ? Яке їх призначення і як вони функціонують репітери, концентратори і шлюзи ?

  30. Які комунікаційні пристрої використовують в обчислювальних мережах верх-нього рівня АСКТП ? Яке їх призначення і як вони функціонують мости, комутатори і маршрутизатори ?

  31. Які комунікаційні пристрої використовують у разі фізичної сегментації об-числювальної мережі (ОМ) ? Як вони функціонують ? В чому недоліки і переваги фізичної сегментації перед логічною сегментацією ОМ ?

  32. Які комунікаційні пристрої використовують у разі логічної сегментації об-числювальної мережі (ОМ) ? Як вони функціонують ? В чому недоліки і переваги логічної сегментації перед фізичною сегментацією ОМ ?

  33. Наведіть і опишіть схему мережі Ethernet у разі використання витої пари і ко-нцентраторів. В чому її переваги і недоліки порівняно зі схемою з комутаторами ?

  34. Наведіть і опишіть схему мережі Ethernet у разі використання витої пари і ко-мутаторів. В чому її переваги і недоліки порівняно зі схемою з концентрато-рами ?

  35. Яке призначення і які функції виконують польові шини ? Наведіть переваги застосування польових шин

  36. Яке призначення і як функціонує мережа Profibus ? В чому різниця між акти-вними і пасивними станціями цієї мережі ? Які методи доступа в ній застосовують ? Які чотири види послуг вона забезпечує ?

  37. Яке призначення і як функціонує мережа Profibus ? Для чого застосовують і як працює таймер заданого часу обернення маркера ?

  38. Як функціонує мережа з реміконтами великої і середньої канальності ? Че-рез які модулі контролера реалізується зв’язок з ЕОМ ? Яка інформація може передаватися відповідними каналами ? Яка топологія при цьому може бути реалізована і яка швидкість передавання даних ?

  39. Як функціонує мережа з ломіконтами ? Через які модулі контролера реалізу-ється зв’язок з ЕОМ і іншими контролерами ? Яка інформація може передаватися відповідними каналами ? Яка топологія при цьому може бути реалізована і яка швидкість передавання даних ?

  40. Як функціонує мережа з реміконтами малої канальності ? Через який блок контролера реалізується зв’язок з ЕОМ і іншими контролерами ? Яка інформація може передаватися відповідними каналами ? Яка топологія при цьому може бути реалізована і яка швидкість передавання даних ?

Соседние файлы в папке isu