Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Зміст.docx
Скачиваний:
10
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
2.77 Mб
Скачать
  1. Загальна характеристика і призначення дипломної роботи.

Дипломна робота є підсумковим показником рівня підготовки студента до практичної діяльності.

Мета дипломної роботи - закріпити знання, отримані в процесі навчання, поглибити навички самостійної роботи шляхом розв’язування прикладних задач, використання оригінальних підходів до математичного моделювання технологічних процесів, та задач прикладного характеру.

По своїй спрямованості дипломна робота повинна носити науково-практичний чи інноваційний характер, відбивати сферу наукових чи практичних інтересів, які майбутній фахівець зможе реалізувати у своїй майбутній діяльності.

Дипломна робота - це кваліфікаційний документ, на основі якого Державна екзаменаційна комісія (ДЕК) визначає рівень кваліфікації фахівця.

Структура і зміст дипломної роботи повинні відрізнятися чіткістю побудови, логічною послідовністю викладу матеріалу. Студенту-дипломнику варто звернути увагу на точність формулювань, що виключає можливість суб'єктивного і неточного трактування; конкретність викладу результатів роботи. Завжди слід прагнути до простоти, ясності, стислості викладу. Автор зобов'язаний забезпечити новизну матеріалу, його наукову цінність, повноту висвітлення розглянутих питань, правильне цитування використаного матеріалу і посилання на джерела. Цитати без посилань наводити не можна.

Відповідно до існуючого наукового етикету виклад думок у роботі (як правило) ведеться від третьої особи: “ми вважаємо”, “на наш погляд” і т.д.

Структура дипломної роботи визначається її темою, спрямованістю змісту, формами і методами викладу матеріалу. Роботу доцільно виконувати на персональному комп'ютері з використанням його редакційних і графічних можливостей.

2. Загальна та технічна характеристика приладу Levelflex m fmp41c, fmp45

2.1. Призначення рівнемірів

Рівнемір — прилад, призначений для визначення рівня вмісту у відкритих і закритих резервуарах, сховищах і так далі. Під вмістом розуміють різноманітні види рідин, у тому числі і газотвірні, а також сипкі і інші матеріали. Рівнеміри також називають датчиками/сигналізаторами рівня, перетворювачами рівня. Головна відмінність рівнеміра від сигналізатора рівня — це можливість виміряти градації рівня, а не тільки його граничні значення.

В промисловому виробництві в наш час  існує різноманітний ряд технічних засобів, вирішальних задачу вимірювання і контролю рівня. Засоби вимірювання рівня реалізують різноманітні методи, засновані на різних фізичних принципах. До найпоширеніших методів вимірювання рівня, які дозволяють перетворити значення рівня в електричну величину і передавати її значення в системи АСУ ТП відносяться:

  1. контактні методи:

    1. поплавковий

    2. ємнісний

    3. гідростатичний

    4. буйковий;

  1. безконтактні методи:

    1. зондування звуком

    2. зондування електромагнітним випромінюванням

    3. зондування радіаційним випромінюванням.

2.2. Загальна характеристика приладу

На данний момент хімічна промисловість по максимуму прагне використати найновіші досягнення в галузі контрольно-вимірювальних приладів у своєму виробничому процесі. Для цього використовуються найрізноманітніші прилади, які вимірюють багато технологічних параметрів, таких як тиск, температура, витрата, рівень, загазованість та ін. Одним із новітніх приладів, які використовуються на ПАТ «РівнеАзот» є рівнеміри LevelFlex M.

Інтелектуальний мікрохвильовий радарний рівнемір LevelFlex M призначений для безперервного контактного виміру рівня рідин, зріджених газів і сипких (від порошкоподібних до крупногранульованих) продуктів в усіх галузях промисловості, додатково він може використовуватися для непрямого обчислення об'єму або маси продукту в місткості шляхом завдання автоматичної, напівавтоматичної або ручної таблиці лінеаризації.