Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Міністерство освіти і науки України.docx
Скачиваний:
28
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
451 Кб
Скачать

50 132

рис. 8. Панельний радіатор ЯЛБІК

можливість ефективної терморегуляції.

Для кріплення панельних опалювальних приладів RADIK рекомендується використовувати монтажний шаблон CORADO. По шаблону розмічаються отвори для кріплення кронштейнів після розмітки отвори свердлять, встановлюють кронштейни в проектне положення і забивають дюбелі. Після чого беруть радіатор в заводській упаковці проривають плівку в потрібних місцях і навішують радіатор на кронштейни плівку знімають після завершення всіх опоряджувальних робіт.

Для підключення панельного радіатора використано арматуру що забезпечує: регулювання подачі теплоносія в опалювальний прилад(термостатичний кран), закриття опалювального приладу зі сторони подаючої і зворотньої труби (запірний клапан), злив і наповнення опалювального приладу (пробки в корпусі), демонтаж опалювального приладу без переривання роботи системи (запірний лапан).

Терморегулятори

Конструкції та установка

Терморегулятор автоматичний опалювального приладу системи водяного опалення будівлі (скорочено терморегулятор або термостат) — запірно- регулююча арматура автоматичного регулювання тепловіддачі опалювального приладу на рівні, відповідному до установленої споживачем температури повітря. Він автоматично підтримує задану температуру повітря у приміщенні шляхом кількісного регулювання теплоносія, що надходить до опалювального приладу. Стабільність і точність підтримування необхідної температури повітря у приміщенні на рівні індивідуального теплового комфорту є принциповою відміністю від вентилів та кранів ручного (пасивного) регулювання, які традиційно використовувались у вітчизняних системах опалення. Вибір якісних терморегуляторів і забезпечення на стадії

проектування системи оптимальних умов для їх ефективної роботи заощаджує у процесі експлуатації будівлі 15...25% теплової енергії.

12 3 4 5

В Україні відсутні нормативи, які регламентують характеристики термо­регуляторів. До прийняття відповідних вітчизняних стандартів рекомендується у виборі терморегуляторів орієнтуватись на європейську норму ЕN 215. Терморегулятори, які відповідають даній нормі, мають знак, зображений на термостатичному клапані, і на термостатичній головці. Конструктивні складові терморегулятора показані на рис. 9.

  1. - обмежувальні кільця;

  2. - температурний датчик;

  3. - сильфон;

4-налагоджувальна пружина;

5 - дистанційний датчик.

рис.9. Конструкція терморегулятора

Основним пристроєм термостатичного елемента є сильфон, який забезпечує пропорційне регулювання. Датчик термостатичного елементу сприймає зміну температури навколишнього повітря. Сильфон і датчик заповнені рідиною що легко випаровується та її парами. Вивірений тиск у сильфоні відповідає температурі його зарядки. Цей тиск збалансовано силою стиснення налагоджувальної пружини. При підвищенні температури повітря навколо датчика частина рідини випаровується і тиск парів у сильфоні збільшується. При цьому сильфон розтягується,переміщаючи конус клапана в бік закриття отвору для протікання теплоносія в опалювальний прилад до тих пір, поки не буде досягнута рівновага між силою пружини і тиском парів.

При зниженні температури повітря пари конденсуються, тиск у сильфоні зменшується, що призводить до його скорочення і переміщенню конуса клапана у бік відкриття до положення при якому знову встановиться рівновагу системи.

Парове заповнення завжди буде конденсуватися в самій холодній частині датчика, зазвичай найбільш віддаленій від корпусу клапана. Тому радіаторний терморегулятор буде завжди реагувати на зміни кімнатної температури, не відчуваючи температури теплоносія в трубопроводі. Тим не менш коли повітря навколо клапана все ж нагрівається теплом

трубопроводів, датчик може реєструвати більш високу температуру, ніж у приміщені. Тому для виключення такого впливу "Данфосс" рекомендує встановлювати термостатичні елементи, як правило, в горизонтальному положенні.

О О

Рис. 11. Котел

Оскільки термостатичний клапан вбудований в прилад монтаж терморегулятора проводиться в наступній послідовності: спочатку він з натиском одягається на корпус клапана, а потім закріплюється гвинтом за допомогою шестигранного ключа діаметром 2 мм.

рис. 10. Установка терморегулятора

Установка котла

ІnwesTerm - це двоконтурний настінний котел який забезпечує тепло для потреб центрального опалення приміщень і теплу господарську воду із застосуванням електронного запалювання і іонізаційного контролю полум'я, призначений для роботи в закритій системі опалення. Спектр потужностей від 7 до 15 кВт при збереженню термічного коефіцієнта корисної дії 93% для

системи центрального опалення і від 7 до 23,5 кВт при збереженні термічного коефіцієнта корисної дії 94% для системи господарської води.

Застосування в котлі ІпууевТегт нового газового вузла дало можливість отримання плавної модуляції витрати газу в цілому діапазоні потужностей. Завдяки тому виключено багаторазове запалювання і гасіння головної пальники що в результаті дає підтримку набраної температури води в опалювальній системі (Ц.О) а також у системі теплою

Котли встановлюються в кухнях квартир на стіні. Перед монтажем необхідно відкрутити чотири гвинти що тримають кришку для транспортування, яка знаходиться в верхній частині котла. Встановлення газового апарату проводиться на гачках які закріплюють в стіні, використовуючи балку що знаходиться в

верхні частині приладу. Газовий прилад повинен бути розташований так щоб була можливість його ремонту без відключення від трубопроводів його обв'язки.

Після того як котел навішено на гаки під'єднують гнучкий газохід який виводять в димохід в стіні.

Патрубки подаючої і зворотної магістралі системи опалення прикручують за допомогою з'єднувальної муфти. Між апаратом і системою теплопостачання необхідно встановити запірну арматуру, яка дозволить виконати демонтаж котла без спуску води з системи.