Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Міністерство освіти і науки України.docx
Скачиваний:
28
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
451 Кб
Скачать

6. Розробка сіткового графіка

Сітковий(лінійний) графік виконання робіт будується по даним календарного плану виконання робіт.

Сітковий графік складається на основі калькуляції трудових затрат. Сітковий графік складається без масштабу (технологічна схема) в тій же технологічній послідовності, в якій зводиться сам об'єкт. Розрахунок сіткових графіків можна виконати безпосередньо на графіку. Розрахунок ведеться зліва направо від вихідної події по знаходженню ранніх початків робіт, які заносяться у лівий сектор події. Термін початку вихідних робіт дорівнює нулю, тому у вихідній події у лівому секторі проставляємо нуль, у нижньому - також нуль, так як у вихідної події немає попередніх дій. Сітковий графік показаний на листі графічної частини.

В даному випадку сітковий графік розробляється на основі послідовного виконання монтажних робіт сан-тех систем.

роботи

порядковий номер роботи

роботи

початок

назва

Рис. 14 Схема сіткового графіка

6.1 Визначення складу робочої бригади

До початку монтажно-збірних робіт керівник монтажної ділянки повинен перевірити: знання правил техніки безпеки працівниками, наявність відповідних ресурсів, наявність приладів, які забезпечують безпечні умови праці, наявність дипломів в працівників, прав на управління механізмами.

Для виконання будь - яких санітарно-технічних робіт встановлюються ліміти трудових затрат на виконання певного об'єму робіт. Створюються бригади

кваліфікованих робітників, які виконують данні роботи за певний проміжок

часу, їх кількість визначається відповідно до об'єму виконання робіт і строків їх здачі.

Хорошим стимулом виконання своєї роботи працівниками є створення преміальної системи розрахунку за виконану роботу.

При хорошій організації роботи в бригаді грошові ресурси розподіляються між працівниками відповідно до розряду і навиків роботи працівників.

Чисельність складу бригади залежить від способу виконання монтажних робіт сантехнічних систем тобто паралельне чи послідовне.

Календарний план складений на основі паралельного виконання робіт, що є більш доцільним і заключається в одночасному монтажі систем опалення, водопостачання і каналізації. При цьому тривалість будівництва значно скоротиться(34дні), але збільшиться кількість робітників у бригаді, що в даному випадку складає 22чол.

Тоді як сітковий графік розроблений на основі послідовного виконання монтажних операцій, тобто після монтажу системи опалення, лише переходимо до водопостачання, а потім до каналізації. Саме цей спосіб збільшує тривалість робіт, яка складає 66днів, але зменшує кількість робітників.

Визначимо кількість необхідних трудових ресурсів для першого із вище наведених випадків.

Таблиця 9

№ п\п

Посада

Розряд

Кількість

1

Бригадир слюсар-сантехнік

6

2

2

Заступник бригадира слюсар-сантехнік

5

2

3

Слюсар-сантехнік

4

12

4

Слюсар-сантехнік

3,9

3

5

Слюсар-сантехнік

3,6

3

Разом - 22 чоловіка