Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Пресове оюладнання / Новий курс лекцій СП / Л 10 Теоретичні основи напівсух. прес / Обладнання для напівсухого способу виробництва керамічної цегли.doc
Скачиваний:
36
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
1.32 Mб
Скачать

Висновок

У сучасних умовах будівництва застосовують широку гаму матеріалів і виробів вітчизняного та закордонного виробництва. Конкурентна спроможність матеріалів на ринку визначається багатьма критеріями і показниками. Оцінювання показників високої якості будівельних матеріалів значною мірою залежить від технології їх виготовлення і тих машин й устаткування, які використовуються у технологічних схемах виробництва матеріалів. Крім новітніх матеріалів на ринку пропонується велика кількість різних машин і устаткування для виробництва будівельних матеріалів

На даний час продовжується удосконалення технологічної схеми та устаткування для виробництва цегли напівсухим способом. Яке досягається введенням у технологічну схему даного способу різноманітного обладнання, зокрема пресів для напівсухого пресування із удосконаленою конструкцією.

Патент № 852567. Прес для напівсухого пресування пустотілої цегли.

Прес складається із станини, поворотного стола з встановленими на ньому прес-формами, порожниноутворювачів з приводом переміщення, відрізняється тим, що з метою підвищення якості виробів, привод переміщення порожниноутворювачів виконаний у вигляді двох опозитно розміщених силових циліндрів і кривошипно-шатунних механізмів, кінематично зв’язаних з ними і взаємодіючих з пороутворуючими.

Патент № 1715607. Спосіб напівсухого пресування пустотілої цегли і прес для його здійснення.

Метою винаходу є забезпечення можливості пресування пустотілої цегли з підвищеним термічним опором за рахунок зниження зусиль, які передаються пороутворуючими на контрштамп і свій привід при операції пресування.

Патент № 1576332. Прес напівсухого пресування.

З метою підвищення надійності і довговічності, прес оснащений конусними щупами з флажками, які закріплені за допомогою пружних елементів на пресуючій пластині під- пресувальника і кінцевим вимикачем, установленого на пневмоциліндрі підпресувальника і контактуючого з флажками при аварійній зупинці преса.

Патент № 1039712. Прес для напівсухого пресування цегли.

З метою підвищення надійності роботи преса, він оснащений держаком штампів, виконаних у вигляді плоского елемента з видовженою частиною для перекриття відстані між рельсою виштовхуючого механізму і напрямною переміщення штампів, при цьому переносна дошка виштовхуючого механізму закріплена на держаку штампів і утворює з видовженою частиною держака уступ.

Патент № 379389. Коліно- важільний прес для напівсухого пресування.

Для підвищення надійності і точності регулювання товщини пресуючих виробів, шатун пресуючого механізму виконаний з упорним болтом, який з’єднує консолі шатуна, і на одній із частин шатуна встановлений кінцевий вимикач, а під опору запобіжного болта встановлений датчик зусиль.

Міністерство освіти і науки України

Національний університет водного господарства та

природокористування

Кафедра дорожніх, будівельних і меліоративних машин та обладнання