Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
2014 Лекції ТСПП (8-14).pdf
Скачиваний:
89
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
2.99 Mб
Скачать

4. Адміністративні служби

Організація процесів управління проектом і допомога лідерам команд (team leads) в їх використанні.

Організація ряду адміністративних служб, необхідних для підтримки ефективної роботи команди.

Ця область компетенції ролевого кластера "Управління програмою" відповідальна за

реалізацію процесів по управлінню проектом і за адміністративну підтримку проектної групи.

Вона забезпечує реалізацію проектною групою процесів, що відповідають специфікації дизайну. Адміністративні служби (administrative services) створюють умови, при яких проектна команда може працювати ефективно, випробовуючи мінімум бюрократичних перешкод.

Відповідальність адміністративних служб включає:

a)Реалізацію процесів управління проектами і допомогу лідерам груп в їх використанні. Наприклад, збір необхідної для звітності інформації, допомога лідерам груп в складанні звітів і управлінні планом і календарним графіком проекту.

b)Забезпечення ряду адміністративних послуг, необхідних для підтримки ефективної роботи команди, таких як складання розкладу зборів, постачання і складання контрактів.

Адміністрація проекту здійснює:

a)Забезпечення стартових процесів проекту, таких як залучення співробітників з інших організацій, підготовка контрактів, забезпечення інфраструктури проектної групи (робочі місця, телефони, контроль безпеки і так далі)

b)Узгодження правил планування; допомога лідерам груп у виробленні планів і календарних графіків; збір інформації, необхідної для створення звідного плану і календарного графіка проекту; організацію процесів звітності про хід здійснення проекту і про фінансовий стан.

c)Допомога лідерам груп в складанні звітності про хід проекту, формування звідних проектних звітів.

d)Забезпечення згортання всіх адміністративних систем по закінченню проекту.

e)Організацію загальної діяльності по адмініструванню проекту (планування зборів, управління ризиками і проблемами, підтримка таблиці головних рисок, списку планових заходів і так далі); складання звітів про хід проекту і фінансових звітів; організація суміжних робочих місць членів команди з метою об'єднання колективу.

Компетенція адміністратора проекту вимагає поєднання хороших адміністративних здібностей з уважним відношенням до деталей за наявності істотного досвіду в методиках планування проектів і чіткого розуміння корпоративних правил і інструкцій організаційпостачальників. У крупних проектах для новачків є прекрасна можливість роботи в рамках адміністративних служб в цілях набуття досвіду, необхідного для подальших проектів.

III. Ролевий кластер "Розробка"

Першорядним завданням ролевого кластера "Розробка" є побудова рішення відповідно до специфікації. Її виконання означає створення рішення, відповідно очікуванням замовника і умовам, сформульованим в функціональній специфікації. Також даний ролевий кластер строго слідує виробленій архітектурі і дизайну рішення, які спільно з функціональною специфікацією складають зведений опис кінцевого продукту.

На додаток до функції безпосередньої розробки програмного рішення на даний ролевий кластер покладаються обов'язки по технологічному консультуванню проектної групи. У цій якості розробники займаються підготовкою початкових даних для проектування

32

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]