Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Oformlennya_DR_3.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
13.02.2016
Размер:
169.47 Кб
Скачать

2.4. Оформлення дипломної роботи

Дипломну роботу друкують за допомогою комп’ютера на аркушах білого паперу (з одного боку аркуша) формату А 4 (210 х 297). На сторінці розміщують від 28 до 30 рядків тексту з використанням чітких шрифтів текстового редактора Word – Times New Roman, кегль 14.

Усі сторінки дослідження потрібно наскрізно нумерувати. Першою сторінкою дипломної роботи є титульна, яку зараховують до загальної нумерації сторінок, але номер на ній не ставлять. На наступній сторінці, де надруковано зміст роботи, нумерацію починають з цифри „2”. Сторінки, крім титульної, нумеруються (без знака „№”) арабськими цифрами у правому верхньому куті. Кожна з них розрахована на такі розміри: лівий берег – 30 мм, правий – 10 мм, верхній – 20 мм та нижній – 20 мм. Від верхнього колонтитула до основного поля тексту відстань 10 мм. Абзацний відступ – 1,25 (5 знаків).

Назви структурних елементів текстової частини, а також назви розділів зазвичай розташовують посередині рядка (вирівнювання по середині) та друкують великими літерами (товсто) без крапки в кінці, не підкреслюючи. Наприклад:

РОЗДІЛ 2

ОСОБЛИВОСТІ ДОКУМЕНТІВ НА ПОЛІМЕРНІЙ ОСНОВІ

Назви підрозділів, пунктів і підпунктів тексту зазвичай друкують малими літерами (товсто), крім першої великої, без крапки в кінці, не підкреслюючи. Вирівнювання по ширині, абзацний відступ 5 знаків (1,25). Наприклад:

2.3. Голограма як вид документа

Перенесення слів у заголовках не допускається. Абревіатури в заголовках потрібно розшифрувати.

Відстань між назвою підрозділу (параграфа), пункту, підпункту і подальшим чи попереднім текстом повинна становити не менше, ніж два рядки. Відстань між назвою розділу та підрозділу має бути не меншою, ніж один рядок. Відстані між основами рядків назви мають бути такими ж, як у тексті.

Не допускається розміщувати назву підрозділу (параграфа), пункту, підпункту в нижній частині сторінки, якщо після нього розміщується тільки один рядок тексту.

Оформлення змісту і переліку умовних позначень/скорочень. Зміст зазвичай відкриває наукове дослідження. Текст змісту подають на новій сторінці з найменуваннями та номерами початкових сторінок переліку умовних позначень, вступу, усіх розділів і підрозділів, якщо такі є, висновків, списку використаних джерел, додатків. Слово ЗМІСТ пишуть зверху по центру сторінки і не маркують товсто. Арабськими цифрами позначають лише початкові сторінки великих структурних частин і підрозділів, назви яких також маркують товсто. Справа зазначають номери сторінок, з яких починається матеріал.

Для однотипного розміщення назв структурних частин дипломної роботи й номерів сторінок рекомендуємо оформити зміст табличкою, а потім, скориставшись форматом «Границы и заливки», надати лініям таблиці білого кольору й у такій спосіб сховати лінії. Зміст матиме презентабельний вигляд. Наприклад:

СПИСОК УМОВНИХ СКОРОЧЕНЬ……………......................................................

3

ВСТУП…………………………………………………………………………………...

4

РОЗДІЛ 1. ЗАГАЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА ДИСТАНЦІЙНОЇ ОСВІТИ……

6

1.1. Історія становлення дистанційної освіти…………………………………….

6

1.2. Проблеми впровадження дистанційної освіти в Україні……………...……

9

1.3. Переваги, можливості та перспективи дистанційної освіти………...……...

12

РОЗДІЛ 2. ОСОБЛИВОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ ЕлектроннОГО документА в системі дистанційної освіти………………………...

16

2.1. Специфікація поняття «електронний документ»………...............................

16

2.2. Роль електронних посібників і бібліотек у дистанційному навчанні…..….

18

2.3. Сучасні інформаційно-комп’ютерні технології дистанційної освіти….…..

22

Висновки……………………………………………………………………………..

25

Список літератури………………………………………………………………

28

ДОДАТКИ……………………………………………………………………………….

30

Якщо робота містить додатки, то їх у змісті позначають лише одним словом ДОДАТКИ, не уточнюючи назви.

Усі прийняті в дипломній роботі позначення, скорочення, терміни пояснюють на наступній після змісту новій сторінці:

ДН

– дистанційне навчання;

ДО

– дистанційна освіта;

ЕБ

– електронна бібліотека;

ЕП

– електронний посібник;

ІЗДН

– Інститут заочного і дистанційного навчання;

ІКТ

– інформаційно-комп’ютерні технології;

КІЦПФ

– Київський інститут цивільного повітряного флоту;

НАУ

– Національний авіаційний університет;

ЦА

– цивільна авіація;

ЦЗДН

– центр заочного і дистанційного навчання;

ЦПФ

– Центральний повітряний флот.

Особливості оформлення додатків. Додатки – окрема частина дипломної роботи, яка містить допоміжний матеріал. Їх подають після висновків і списку використаних джерел.

Додатки можуть містити додаткові ілюстрації або таблиці; матеріали, які через великий обсяг, специфіку викладення або форму подання не можуть бути внесені до основної частини (оригінали фотографій, ілюстративні документи, таблиці, схеми тощо), оскільки можуть змінити впорядковане і логічне уявлення про дослідження

Кожен додаток повинен починатися з нового аркуша і мати заголовок, виконаний великими літерами. Посередині рядка, відповідно великою і малою літерами, над заголовком пишеться: Додаток А, Додаток Б (крім літер Й, О, Ч, Ь) тощо.

Додатки можна подавати шрифтом текстового редактора Word – Times New Roman, кегль 8 – 12, одинарним міжрядковим інтервалом.

Палітурка. Дипломна робота повинні мати палітурку.

9

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]