Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Курсові ШКУЛ 13.doc
Скачиваний:
22
Добавлен:
13.02.2016
Размер:
207.87 Кб
Скачать

3. Оформлення курсової (дипломної, магстерської) роботи.

Текст курсової роботи за обсягом складає 25-40 сторінок машинописного (чи комп’ю терна верстка) сторінок.

  1. Формат тексту: Word for Windows – 95/98, формат сторінки А4, через півтора інтервала. Кількість рядків на кожному аркуші не повинна перевищувати 30, в рядку – до 60 знаків (враховуючи пропуски та розділові знаки).

  2. Шрифт: кегль – 14; тип – Times New Roman.

  3. Поля: зліва – 50 мм, справа – 10 мм, зверху – 20 мм, знизу – 20 мм.

  4. Нумерацію сторінок варто проставляти у правому верхньому куті без крапки в кінці. Титульний лист, зміст, список використаних джерел не нумерують.

  5. Кожний розділ слід починати з нової сторінки, відстань між підрозділами 3 рядки. Відстань між заголовком та текстом – 3 рядки.

  6. Після вказівки номера розділу крапку не ставлять, а з нового рядка друкують заголовок розділу. Після вказівки номера підрозділу слід поставити крапку і записати на цьому ж рядкові його назву (див. зразок плану курсової роботи з методики викладання української літератури).

  7. Нумерацію сторінок, розділів, підрозділів, таблиць, схем доцільно позначати арабськими цифрами.

  8. У тексті роботи мають бути чітко виділені абзаци. Інтервал відступу для абзацу – 1 см.

  9. Рисунки, таблиці, схеми варто подавати безпосередньо після тексту або на наступній сторінці. Підписувати схеми, таблиці, рисунки слід так:

Рис.1.2 або Таблиця 1.2.

Такі позначки слід ставити: 1 – після рисунка посередині рядка, потім записується заголовок рисунка, а 2 – у правому верхньому куті під заголовком таблиці.

  1. Заголовки частин – Вступ, Розділ …, Висновки, Список використаних джерел, Додатки друкують великими літерами, заголовки підрозділів – маленькими літерами з абзацу.

  2. У роботі можуть бути допущені загальноприйняті скорочення, наприклад:

гол. чин. – головним чином, т.ч. – таким чином, с. – сторінки, у т.ч. – у тому числі, рр. – роки, і т.д. – і так далі, та ін. – та інші, і т.п. – і тому подібне, тощо.

  1. Посилання на літературні джерела слід оформляти у квадратних дужках, де перша цифра вказує на джерело, а друга – на сторінку. Наприклад: [1, с. 213].

Не рекомендується викладати матеріал від першої особи однини: »я спостерігав», «я вважаю», «на мою думку», «я стверджую» тощо. Коректно використовувати займенник «ми», але бажано уникати і його.Доцільніше використовувати звороти: «спостерігаємо», «установили», «маємо», «стверджуємо»тощо. Рекомендується вживати вислови: «на нашу думку», «на наш погляд», «на думку автора курсової роботи» чи формулювати те ж саме твердження в безособовій формі: «вивчення досвіду свідчить про те», «на основі аналізу можна стверджувати», «проведені зрізи засвідчили» тощо.

4. Захист курсової (дипломно, магістерської)роботи

Курсова робота захищається привселюдно. На захисті автор роботи виступає з коротким повідомленням (до 10 хв) і відповідає на запитання викладачів (членів комісії для захисту курсових робіт) та студентів. Повідомлення являє собою короткий звіт про стан окресленої проблеми, результати експериментально-дослідного навчання, висновки та пропозиції, перспективи подальшого дослідження питань курсової роботи.

Кращі роботи, що пройшли попередній захист, можуть бути представлені на студентських наукових конференціях.