Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Метод. А4. План. ACAD 2013 г..doc
Скачиваний:
131
Добавлен:
13.02.2016
Размер:
7.87 Mб
Скачать

3. Прив’язка і креслення стін на плані будинку

Зовнішні несучі (по осям А, В) та самонесучі (по осям 1, 4) стіни мають товщину 510 мм, рис. 1. Внутрішні несучі (по осям Б, 2, 3) та самонесуча (по осі 2) стіни мають товщину 380 мм.

3.1. Прив'язка стін до координаційних осей

Зовнішні і внутрішні стіни, інші конструктивні елементи прив'язують до координаційних осей, тобто визначають відстані від внутрішньої або зовнішньої грані стіни або геометричної осі елементу до координаційної осі будівлі.

Прив'язку до осей зовнішніх стін виконують наступним чином:

- внутрішні грані самонесучих стін по осям 1, 4 збігаються з координаційними осями (нульова прив’язка);

- внутрішні грані несучих стін по осям А, В розміщують від координаційних осей на відстані 200 мм усередину будинку (осьова прив’язка зі зміщенням).

Для внутрішніх стін по осям Б, 2, 3 геометричні осі симетрії стін збігаються з координаційними осями (осьова прив’язка).

3.2. Креслення стін

Зовнішні і внутрішні стіни рекомендується викреслювати за допомогою команди Смещение з панелі Редактирование за порядком.

3.2.1. Виконайте зміщення зовнішньої грані зовнішньої самонесучої стіни від осі 1 вліво на 5.1 мм, рис. 3.1.

3.2.2. Аналогічно виконайте зміщення зовнішньої грані зовнішньої самонесучої стіни від осі 4 вправо на 5.1 мм.

3.2.3. Виконайте зміщення зовнішньої грані зовнішньої несучої стіни від осі А вниз на 3.1 мм.

3.2.4. Виконайте зміщення внутрішньої грані зовнішньої несучої стіни від осі А вверх на 2 мм.

3.2.5. Аналогічно виконайте зміщення граней зовнішньої несучої стіни від осі В.

3.2.6. Виконайте зміщення граней внутрішньої стіни від осі Б вниз та вверх на 1.9 мм.

3.2.7. Аналогічно виконайте зміщення граней внутрішніх стін від осей 2 та 3.

Рис. 3.1

Рис. 3.2

3.2.8. Виділіть зовнішні і внутрішні стіни та перенесіть їх в шар 0, щоб лінії отримали необхідні тип та товщину, рис. 3.1.

3.2.9. Зробіть поточним шар 0.

3.2.10. Накресліть внутрішні грані зовнішніх стін по осям 1 та 4 за допомогою команди Отрезок.

3.2.11. Обріжте зайві ділянки прямих ліній, як показано на рис. 3.2, за допомогою команди Обрезать з панелі Редактирование.

4. Креслення перегородок

Перегородки розділяють внутрішній простір будинку у межах поверху на окремі приміщення. Перегородки міжквартирні двошарові мають товщину 200 мм, рис. 1. Перегородки, що розташовані усередині квартир, одношарові товщиною 100 мм.

Послідовність креслення перегородок на плані будинку.

4.1. Зробіть поточним шар Перегородки.

4.2. Оберіть команду Отрезок з панелі Рисование вкладки Главная. Натисніть [Shift] (або [Ctrl]) і, не відпускаючи її, натисніть праву кнопку миші для виклику контекстного меню прив'язки об'єкту. Потім оберіть прив’язку . На запит у командному рядку Базовая точка: оберіть за допомогою прив’язки Конточка точку перетину внутрішніх граней стін в лівому нижньому куту (точку М), рис. 4.1. Вкажіть напрям побудови міжквартирної перегородки (направо уздовж осі А) та при появі запиту <Смещение> з клавіатури введіть 50. Наступну точку зафіксуйте за допомогою прив’язки Нормаль.

Рис. 4.1

4.3. Щоб показати товщину міжквартирної перегородки, виконайте за допомогою команди Смещение з панелі Редактирование зміщення лінії перегородки на 2 мм вправо.

4.4. Дзеркально відобразіть другу лінію міжквартирної перегородки відносно осі Б за допомогою команди Зеркало з панелі Редактирование.

4.5. Щоб показати товщину перегородки, що розташована усередині квартири, виконайте зміщення лінії перегородки на 1 мм вліво.

4.6. Накресліть перегородку між кухнею та санітарним вузлом, яка розташована на відстані 1800 мм від внутрішньої грані стіни по осі В. Для цього оберіть команду Отрезок з панелі Рисование вкладки Главная. Натисніть клавішу [Shift] і, не відпускаючи її, натисніть праву кнопку миші для виклику контекстного меню прив'язки об'єкту. Потім оберіть прив’язку . На запит у командному рядку Базовая точка: оберіть за допомогою прив’язки Конточка точку перетину внутрішніх граней стін по осі В та осі 2 (точку Р). Вкажіть напрям побудови перегородки (вниз уздовж осі 2) та при появі запиту <Смещение> з клавіатури введіть 18. Наступну точку зафіксуйте за допомогою прив’язки Нормаль.

4.7. Щоб показати товщину перегородки, що розташована усередині квартири, виконайте зміщення лінії перегородки на 1 мм вниз.

4.8. Решта перегородок, рис. 4.1, будується аналогічно.