Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
проект.doc
Скачиваний:
29
Добавлен:
14.02.2016
Размер:
34.39 Mб
Скачать

Обґрунтування вибору об’єкта виготовлення

Мода примхлива. Але жилет все ще в моді і залишається улюбленим одягом жінок з практичної точки зору. В одязі жилет може виступати як самостійний елемент так і об’єднувати в ансамбль самі різноманітні речі, придаючи завершеність костюму.

Виходячи з призначення виробу і особливостей фігури, конструкція жилету може бути як приталеною, так і вільною. Перш за все жилет повинен бути зручним. Крій простим і лаконічним. Вироби можуть бути як сезонного, так і демісезонного характеру. Довжину жилету визначає не тільки мода, а й особливості фігури.

Вибираючи конструкцію, слід пам’ятати, що вдало відволікають від вад фігури контрасні тканини: теплі кольори оптично збільшують фігуру, а холодні – зменшують. Тому потрібно приділяти увагу вибору кольору тканин і кольорових поєднань. З метою здійснення композиції можна виконувати різноманітні оздоблення: мереживо, аплікацію, шкіру, бісер, вишивку, фурнітуру та інше.

Вимоги до матеріалів визначаються призначенням жилету. Підійдуть самі різноманітні тканини: шовкові, шерстяні, бавовняні, шкіра. Залежно від сезону, тканина повинна бути або м’яка, повітропроникна, легко прасуватися, мати низьку пилоємність, або ж навпаки – товста і щільна з теплозахисними властивостями.

Тепер кожна жінка може придбати чи виготовити власноруч елегантний класичний жилет для створення ділового стилю, хутряний жилет – щоб додати своєму образу особливої гламурності і розкошу, утеплений – щоб почувати себе максимально зручно і комфортно в прохолодну погоду.

Я хочу стоворити оригінальний, естетично сприятливий виріб, який не тільки приховає усі недоліки фігури, а й суттєво підкреслить жіночність та красу. Він стане універсальним у поєднанні з іншими об’єктами та знадобиться на всі випадки життя.

Економічне обґрунтування

Розробка будь-яких технічних рішень пов'язана з визначеними витратами, що здійснюються на всіх стадіях процесу «дослідження – виробництво - експлуатація». Витрати бувають одноразові і поточні. У даній роботі розраховуються поточні витрати, тобто собівартість виробу.

Собівартість - це сума витрат на виробництво і реалізацію одиниці продукції і є зовнішнім показником, тому що від неї залежить прибуток і рентабельність.

Моя жилетка має порівняно низьку собівартість через відсутність великої кількості деталей, ускладнюючих елементів, значних затрат праці.

Таблиця 1. Розрахунок вартості основних матеріалів

Найменування

Одиниця виміру

Норма витрати

Ціна за одиницю матеріалу, грн

Су-ма, грн

Хутро штучне «Зебра»

м.п.

1,80

65,00

117,00

Креп-атлас

м.п.

1,80

25,00

45,00

Кант чорний

м.п.

3,20

3,50

11,20

Шнур із шкірозамінника

м.п.

2,00

5,00

10,00

Нитки

шт

1

3,00

3,00

Разом

186,20

Екологічне обґрунтування.

  1. Забруднення навколишнього середовища при виробництві відсутнє.

  2. Виготовлений виріб безпечний для здоров’я людини (матеріали не виділяють шкідливі летючі речовини).

  3. При контакті з тканиною у людини не виникає алергічних реакцій.

  4. Виріб має добрі теплозахисні властивості.

  5. Тканина м’яка, повітропроникна.

  6. Виріб легко прасується, стійкий до зминання.

  7. Зручний у користуванні.

  8. Привабливий зовнішній вигляд після виготовлення.