Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Магістерська.docx
Скачиваний:
61
Добавлен:
14.02.2016
Размер:
2.45 Mб
Скачать
  • Пензлики ( не більші за №3), Для письма олійними фарбами найбільш популярні пензлики зі свинячої щетини, які використовуються для грубої роботи, і червоний соболь для тонких деталей. Але малювати можна не тільки пензликами. Синтетичні пензлики для малювання маслом практично непридатні, вони легко псуються під впливом лаків і розчинників і утримують мало фарби. Хороша синтетика, близька за якістю до натурального волосу, часто набагато його дорожче. Важливо відзначити, що для живопису якість пензликів важливіше якості фарб (суб'єктивна думка);

  • Перо (в розумінні залізного пера який має дерев’яну ручку(мал. 4.2));

  • палітра - може служити дерев'яна дощечка, вощений папір, керамічна плитка або шматок скла. Краще використовувати скло, так як воно не вбирає масло, не реагує з пігментами, легко очищається скребком і, під нього можна підкласти папір такого ж кольору що і грунт, що істотно полегшує підбір і змішування кольорів. Так само часто використовуються професійні палітри з промасленого дерева, пластика або оргскла;

    Мал. 4.2

  • Акрилова фарба для грунту - наноситься в 4-5 тонких шарів на розтягнутий полотно або іншу поверхню і повністю висихає протягом одного дня. Акриловий грунт легко забарвлюється в будь-який колір за допомогою додавання до нього акрилових фарб або сухих пігментів. Щоб перешкодити вбирання масла в грунт, його покривають тонким шаром льняного масла або спеціально призначеним для цього клеєм. Від якості грунту безпосередньо залежать яскравість фарб і довговічність роботи. При використанні прозорих і напівпрозорих фарб колір грунту може визначати загальний колорит картини, а також, до певної міри, може полегшувати і прискорювати роботу над ;

  • Олійні фарби;

  • Олія або розчинник для олійних фарб - щоб розбавити фарбу або сполоснути пензлик, використовують скипидар або будь-який інший розчинник - досить чистий, щоб повністю випаруватися, не залишаючи жирних плям або інших забруднювачів, здатних зіпсувати фарбу. Сильно розбавляти фарбу не можна, так як вона може не пристане до попереднього шару, якщо в ній не міститься достатньо масла. Мінеральні розчинники можуть сприяти вицвітання фарби. У верхніх шарах картини для розрідження фарби краще використовувати невелику кількість лляної олії;

  • Серветки;

  • Голка;

  • основа під малюнок;

  • Лак - закінчену повністю висохлу пір’їнку покривають лаком, щоб вирівняти тон і захистити від руйнування. Один з найбільш підходящих лаків - кетоновий. Він легко змивається спиртом у разі пошкодження його поверхні.

  • Піря гуся – гладеньке, без дефектів, бажано з пушком.

Голкою. На сухому пір’ї намітити малюнок, як і де він буде міститись. Без попереднього ґрунтування за допомогою голки наносити фарби методом проколювання опахала пера. Значною відмінністю для цього способу малювання є те, що гусяче пір’я не підходить, потрібне більш еластичне і витриваліше. На мою думку найкращим варіантом стало вороняче хутро.

Можливо це більш складний спосіб, так як голкою можна розгалузити борідки опахала одну від одної, назад після малювання вони не з скріплюються. Тому потрібно максимум уваги і акуратності в роботі.

Робота виконана голкою Висновки до першого розділу

Позакласна робота - сприяє розширенню знань, набутих на уроках, їх конкретизації, формує вміння і навички практичного характеру, викликає інтерес до нового матеріалу, розвиває самостійне мислення молодших школярів.

Позакласна робота організовується на основі самодіяльності дітей з урахуванням їхніх інтересів і запитів, що виникають під час вивчення природи. Тому така робота дає широкий простір для виявлення ініціативи дітей і виховує в них такі цінні риси, як відповідальність за доручену справу, акуратність, наполегливість.

Правильно організована позакласна робота (індивідуальна, групова, масова) сприяє формуванню в учнів пізнавальних інтересів, спрямованих на розширення і поглиблення знань. Усі зазначені позакласні заняття пов’язані між собою і доповнюють одне одного. Добре налагоджена позакласна робота допомагає вчителеві зібрати і підготувати матеріал для занять, організувати тривалі спостереження тощо. Отже, позакласна робота є одним із засобів всебічного розвитку особистості дитини.

За змістом, формами організації та методами проведення позакласна робота різноманітна. Виділяють такі види позакласної роботи: індивідуальні, групові, масові. Особливостями позакласних занять слід вважати добровільність участі учнів у різних заходах; зміст занять не обмежується рамками програми; методи і форми занять основані на творчій діяльності й інтересах учнів молодшого шкільного віку.

Усі види позакласних занять тісно пов’язані з уроками і спрямовані на виконання навчально-виховних завдань, передбачених програмою. Всі форми організації процесу навчання образотворчого мистецтва тісно пов’язані між собою, взаємодоповнюють одна одну, чим і забезпечують досягнення освітніх, розвивальних і виховних цілей.