Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Практична робота №20-24.doc
Скачиваний:
49
Добавлен:
14.02.2016
Размер:
468.48 Кб
Скачать

Режими перегляду.

Для ефективного застосування PowerPoint при створенні і редагуванні презентацій необхідно використовувати різні режими перегляду документів. Режими являють собою різні способи відображення слайдів на екрані. До основних режимів, застосовуваним у PowerPoint, відносяться: звичайний режим і режим сортувальника слайдів.

Переключення режимів відображення можна здійснювати в меню Вид (Звичайний, Сортувальник слайдів, Показ слайдів, Сторінки заміток). Переключення режимів можна також здійснювати за допомогою кнопок, розташованих ліворуч від горизонтальної смуги прокручування (Звичайний режим, Режим сортувальника слайдів, Показ слайдів)…

Режими відображення слайдів:

  • Режим «Звичайний».У цьому режимі у вікні додатка відображаються три області: Структура/Слайди; область Слайда; Замітки до слайда. Розміри областей можна змінювати, перетаскуючи їх границі.

  • Режим «Сортувальник слайдів» – це режим, у якому всі слайди презентації відображаються у виді мініатюр. У цьому режимі можна легко переміщати слайди, змінюючи порядок їхнього проходження в презентації.

  • Режим «Показ слайдів» - це режим, за допомогою якого можна переглянути презентацію на екрані.

  • Режим «Сторінки заміток» – режим перегляду, у якому до кожного зі слайдів можна додати замітки доповідача. У верхній половині сторінки з'являється зменшене зображення слайда, а в нижній половині відображається велика панель для тексту заміток.

Створення нової презентації (майстер автозмісту, шаблон оформлення, порожня презентація).

Презентацію можна створити декількома способами. Скористатися майстром автозмісту, що на основі отриманих відповідей створює презентацію необхідного змісту і дизайну (на основі шаблонів презентації, що містять у собі зразки слайдів з текстовими заповнювачами і дизайн презентації).

Можна створити презентацію на основі шаблона, що визначає дизайн (але не зміст) презентації. Також можна відкрити наявну презентацію і на її базі створити нову презентацію.

Крім того, можна створити нову презентацію без розмітки, тобто презентацію на базі порожніх слайдів або застосувати розмітку до порожніх слайдів (макети тексту, макети вмісту або макети тексту і вмісту).

Майстер автозмісту.

Для створення презентації будь-яким способом необхідно:

1. У відкритому вікні додатка PowerPoint вибрати команду Файл/Створити, в області задач відкриється панель Створення презентації.

2. При створенні презентації за допомогою майстра автозмісту, потрібно в області задач вибрати команду «З майстра автозмісту», що дозволяє створити набір слайдів визначеного формату на обрану тему.

3. На першому кроці роботи майстра відображається вікно майстра з вступною інформацією зі створення нової презентації, у якому варто натиснути кнопку Далі.

4. Другий крок припускає вибір одного зі стандартних видів презентації, що визначають її основну ідею і зміст (доповідь, навчальний курс і т.д.).

5. На наступному етапі необхідно визначити спосіб виводу презентації (стиль), наприклад, презентації на екрані або презентації в Інтернеті.

6. Потім варто вказати заголовок презентації, а також вибрати об'єкти, що будуть розміщатися на кожнім слайді (нижній колонтитул, № слайда, дата останньої зміни).

7. Останнє вікно майстра містить інформацію про те, що всі необхідні дані зазначені. Для завершення роботи зі створення презентації варто натиснути кнопку Готово, після чого буде створена нова презентація, що буде відображатися в режимі Звичайний. Назва слайда, презентації з'являється на панелі слайдів. Повна презентація, включаючи текстові заповнювачі, що є на кожнім слайді, відображаються на панелі структури ліворуч у вікні PowerPoint.

8. Тепер можна приступити до роботи з презентацією, заміщаючи текстові заповнювачі на слайдах потрібними зведеннями. Для цього потрібно клацнути лівою клавішею миші в текстовому полі і ввести новий текст.