Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
1-COM-09prog.doc
Скачиваний:
10
Добавлен:
16.02.2016
Размер:
99.84 Кб
Скачать

Тема 12. Організація товарообмінних операцій.

Поняття товарообмінних операцій та їх види. Операції на основі натурального обміну, їх переваги та недоліки.

Операції, що передбачають участь продавця в реалізації товарів, запропонованих покупцем: комерційна компенсація та зустрічні закупівлі, їх суть та відмінні риси. Авансові закупівлі. Призначення оборудок типу «Офсет» та «Світч».

Зустрічна торгівля в рамках промислового співробітництва. Суть та зміст співробітництва на компенсаційній основі та виробничої кооперації.

Тема 13. Основи ведення комерційних переговорів.

Загальні норми ведення комерційних переговорів. Значення переговорів в комерційній практиці, визначення осіб для ділових переговорів. Порядок знайомства учасників переговорів.

Підготовка до комерційних переговорів. Види переговорів. Порядок ведення комерційних переговорів. Норми ведення переговорів, їх психологічна атмосфера. Підбиття підсумків переговорів.

Оформлення результатів комерційних переговорів. Запис змісту, підготовка довідки про переговори. Оформлення протоколу про наміри або попереднього контракту.

Тема 14. Ярмарки і виставки як організаційна форма комерційної діяльності.

Поняття, види та завдання ярмарок і виставок. Міжрегіональні, міжнародні і місцеві, спеціалізовані та універсальні ярмарки і виставки.

Порядок підготовки та проведення ярмарок і виставок. Координуючі та робочі органи ярмарку. Зарубіжний досвід роботи ярмарків.

Технологія ярмарково-виставкової діяльності. Поняття про стенд, його облаштування та оформлення. Типи стендів. Вимоги до презентації товару на ярмарку. Організація роботи стенду. Підбір персоналу, вимоги до керівника стенду.

Підбиття підсумків роботи ярмарків та виставок.

Тема 15. Товарні аукціони.

Суть товарних аукціонів. Основні відмінні риси товарного аукціону. Вимоги до аукціонного товару. Розвиток аукціонної торгівлі в світі.

Основні етапи проведення товарного аукціону. Підготовка до аукціону. Попередній огляд товарів. Аукціонний торг. Оформлення та реалізація аукціонної угоди.

Види аукціонних фірм. Спеціалізовані і брокерсько-комісійні фірми. Аукціонні фірми кооперативів та спілок фермерів.

Тема 16. Організація і техніка проведення тендерів.

Суть тендерів. Основні поняття та дефініції тендерної торгівлі. Види тендерів та основні етапи їх проведення.

Процедура підготовки та проведення тендерів. Зміст запрошення на торги. Вимоги до тендерної документації. Тендерна пропозиція. Порядок розгляду та акценту тендерної пропозиціїї.

Тема 17. Паблік рілейшнз (пр) в комерційній діяльності.

Цілі і зміст ПР. роль і місце ПР в комерційній діяльності. Основні об’єкти ПР.

Засоби і методи ПР: вербальні, невербальні і допоміжні засоби.

Характеристика вербальних засобів: публічні виступи, текстовий матеріал.

Характеристика невербальних засобів ПР: засоби масової інформації.

Характеристика методів, що використовуються в ПР: прес-реліз, прес-конференції, робота з радіо і телебаченням, інформаційна публіцистика.

Формування стилю фірми.

Суть презентації, її мета. Визначення аудиторії презентації. Підготовка доповіді та вимоги до неї. Засоби впливу на аудиторію. Управління презентацією.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]