Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
12132123.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
24.08.2019
Размер:
331.78 Кб
Скачать

Розділ 1. Характеристика діяльності пат кб «приватбанк»

    1. Загальна характеристика пат кб «ПриватБанк»

ПАТ КБ «ПриватБанк» –комерційний банк, що обслуговує 27,8% усіх клієнтів депозитних програм, понад 26% клієнтів, які здійснюють обмін валюти. Близько 21% клієнтів українських банків обирають ПАТ КБ «ПриватБанк» для відкриття поточного рахунку та понад 15% користуються послугами банку під час здійснення грошових переказів. На сьогодні банк обслуговує 350 тисяч корпоративних клієнтів та приватних підприємців і понад 9 мільйонів рахунків фізичних осіб.

ПАТ КБ «ПриватБанк» є складовою частиною банківської системи України. Банк є універсальним, здійснює свою діяльність на території всієї України та за її межами.

Банк у своїй діяльності керується Законами України, виконує вимоги нормативних актів Національного банку України, користується єдиними правилами бухгалтерського обліку в банках на базі комплексної амортизації і комп’ютеризації, подає Національному банку України звітність та інформацію у встановлених ним обсягах та формах. Банк дотримується економічних нормативів, встановлених Національним банком України. За порушення встановлених нормативів Банк несе відповідальність, передбачену законодавством. ПАТ КБ «ПриватБанк» має генеральну ліцензію Національного банку України на проведення банківських операцій та здійснює весь спектр банківських послуг, які є на вітчизняному ринку, з обслуговування корпоративних та приватних клієнтів відповідно до міжнародних стандартів.

Публічне акціонерне товариство комерційний банк «ПриватБанк» створено відповідно до установчого договору від 06 липня 2000 р. та на підставі рішення установчих зборів акціонерів від 06 липня 2000 р., шляхом зміни організаційно-правової форми комерційного банку, «ПриватБанк», створеного в 1992 році у формі товариства з обмеженою відповідальністю, свідоцтво про реєстрацію від 19 березня 1992 року, реєстраційний №92 в Державному реєстрі банків, у Закрите акціонерне товариство комерційний банк «ПриватБанк». Статутний капітал Банку становить 2,082 млрд. грн. [4].

Бориславська філія ПАТ КБ «ПриватБанк» почала свою роботу 4 січня 2003 року. В даній філії працює 8 працівників.

Національна мережа банківського обслуговування ПАТ КБ «ПриватБанк», яка включає в себе 3 865 філій та відділень по всій Україні, дозволяє будь-якому клієнту отримати найвищий рівень обслуговування практично у будь-якому місці країни.

ПАТ КБ «ПриватБанк» займає лідируючі позиції в українській банківській системі, входить до 1000 провідних банків світу. ПАТ КБ «ПриватБанк» є банком, що розвивається найбільш динамічно в Україні, і займає лідируючі позиції банківського рейтингу країни. Асоціація українських банків щомісяця представляє інформацію про основні показники діяльності української банківської системи. За цими показниками ПАТ КБ «ПриватБанк» впевнено знаходиться серед лідерів рейтингу українських банків. ПАТ КБ «ПриватБанк» став єдиним банком в Україні, який одержав рейтинги від трьох найбільших міжнародних рейтингових агентств: Мооdу's, Fitch Ratings, Standard & Рооr's.

У 2007-ому році Global Finance також четвертий рік поспіль визнає ПАТ КБ «ПриватБанк» кращим банком в Україні за рейтингом World’s Best Foreign Exchange Banks 2007. Наприкінці 2005 року в рамках рейтингу Best Bank Award журналу Global Finance ПАТ КБ «ПриватБанк» третій рік поспіль визнано "Кращим банком в Україні". Авторитетний міжнародний фінансово-аналітичний журнал "The Banker" за результатами проведеного в 2000 і 2002 роках дослідження, привласнив ПАТ КБ «ПриватБанк» звання "The Bank of Year". Інший впливовий журнал - "Euromoney" протягом п'яти років - 1999, 2000, 2001, 2002 та 2005 роках визнає ПАТ КБ «ПриватБанк» кращим банком України. ПриватБанк визнаний кращим банком 2010 року в номінації «Bank of the Year in Ukraine» за версією авторитетного видання "The Banker". ПриватБанк визнаний кращим банком 2010 року в номінації «Bank of the Year in Ukraine» за версією авторитетного видання "The Banker". [12]

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]