Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
met_kurmon_12.doc
Скачиваний:
33
Добавлен:
16.02.2016
Размер:
351.74 Кб
Скачать
  1. Загальні положення

При необхідності після змісту можна ввести розділ „Загальноприйняті скорочення”, які і використовувати в тексті. Скорочення подавати в алфавітному порядку.

Наприклад:

Гранично допустима концентрація (ГДК) – це максимальна концентрація забруднюючих речовин у природних об’єктах, перевищення якої буде шкідливим для живих організмів.

Методичні рекомендації, розроблені з урахуванням новітніх досягнень організації моніторингових робіт, висвітлюють питання, що дають змогу студентам оцінити інтенсивність антропогенного навантаження на навколишнє середовище, а також обґрунтувати заходи, спрямовані на покращення екологічної ситуації.

При виконанні курсової роботи необхідно дотримуватись методичних рекомендацій.

В кінці курсової роботи подаються загальні висновки. Вони повинні містити:

  • короткі підсумки за результатами теоретичного та практичного аналізу проведених моніторингових робіт з наведенням позитивних і негативних наслідків, а також не реалізованих можливостей;

  • перелік технологічних прийомів, спрямованих на покращення екологічного стану об’єкта досліджень;

Висновки рекомендується починати словами: “проведені моніторингові роботи”, “розглянуто”, “встановлено”, “показано”, “доведено”, “в результаті”, “запропоновано” і т.д. Обсяг висновків – 1-2 сторінки.

Перелік літератури та інших інформаційних джерел складається, як правило, в послідовності за посиланням на джерела за текстом курсової роботи або в алфавітному порядку. В перелік включаються лише ті джерела, які були використані студентом у процесі виконання роботи.

Додатки містять допоміжні матеріали, необхідні для оформлення курсової роботи. До цих матеріалів відносять: статистичні дані, схеми, таблиці, малюнки та результати розрахунків, які підсилюють аргументацію зроблених студентом в основному тексті висновків та оцінок. За допомогою додатків студент повинен довести вірогідність вихідних даних та виконання розрахунків, а також підсилити аргументованість виконаного аналізу та запропонованих заходів, рекомендацій, пропозицій.

Курсова робота повинна відповідати певним вимогам за стилем викладання матеріалу. Формування розділів та підрозділів повинні бути чіткими, лаконічними і в той же час найбільш повно відповідати сутності та змісту питань, що розглядаються.

Матеріал викладається грамотно, простим науковим стилем, не повинен містити повторів, не бути перевантаженим. Використовувати загальноприйняті скорочення, в іншому випадку обов’язково подавати їх розшифрування. Не допускається просте переписування літературних джерел, їх цитування без посилання.

В тексті не повинно бути виразів: “я вважаю”, “мені здається”, “у нас прийнято”... Замість них рекомендується: “на думку автора”, “вважаємо за доцільне”, “як свідчить проведений аналіз”... .

Вимоги до оформлення курсової роботи. Написання (друкування) курсової роботи оформляється на аркушах білого паперу формату А4. Текст набирається з використанням комп’ютерної техніки у будь-якому редакторі.

Текст на сторінці обмежується полями: ліве – не менше 25 мм, верхнє та нижнє – 20, праве – 10 мм із розміром шрифту 12 – 14.

При оформленні курсової роботи дотримуються таких вимог:

1. Текст курсової роботи повинен складатися з розділів та підрозділів. Назви розділів повинні бути змістовними і виділятися великими літерами, а підрозділів – меншими. Перенесення та підкреслювання в заголовках не допускається, крапка в кінці заголовка не ставиться. Розділам присвоюють номер, позначений арабською цифрою з крапкою. Номер підрозділу складається із номера розділу та порядкового номеру підрозділу, що розділяється крапкою.

2. Назви вступу, заголовки кожного розділу, висновків, переліку літератури та інших інформаційних джерел, додатків починають з нової сторінки, а заголовки підрозділів – на тій сторінці, де закінчується попередній підрозділ.

3. Нумерація сторінок тексту повинна бути єдиною від титульного листа до останньої сторінки додатку курсової роботи, але цифри на сторінках нумеруються, починаючи лише з другої сторінки вступу.

4. Малюнки, фотографії, схеми, діаграми, графіки та таблиці розміщують як на одній сторінці з текстом, так і на окремих сторінках відразу після посилання на них текстом. Вони нумеруються арабськими цифрами: перше число – номер розділу, друге – номер підрозділу, третє – номер малюнка або таблиці в розділі. Дозволяється розміщувати ілюстративний матеріал в додатках до пояснювальної записки.

5. Матеріал подають у вигляді таблиці 1.1.

Якщо таблиця розміщується на двох і більше сторінках, то її номер та заголовок вказують лише на першій сторінці, а на наступних над таблицею вказується “продовження табл. 1.1”.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]