Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЗВІТ 4 курс / ЗВІТ 4 курс / звіт / ДОДАТКИ / АУДИТОРСЬКИЙ ЗВІТ..doc
Скачиваний:
23
Добавлен:
16.02.2016
Размер:
550.4 Кб
Скачать

II. Елементи операційних витрат

Найменування показника

Код рядка

За звітний період

Матеріальні затрати

230

(187,5)

Витрати на оплату праці

240

(490)

Відрахування на соціальні заходи

250

(542,43)

Амортизація

260

600

Інші операційні витрати

270

-

Разом

280

3484,35

Додаток до МСА 700

«Аудиторський висновок про фінансову звітність»

АУДИТОРСЬКИЙ ВИСНОВОК

(відповідний адресат)

Ми провели аудиторську перевірку балансу ДП СЛАП «Любешівагроліс» (який додається) станом на 31 жовтня 20__ р., а також перевірку відповідних звітів про прибутки і збитки та рух грошових коштів за рік, що минув на зазначену дату. Відповідальність за ці фінансові звіти несе управлінський персонал компанії. Ми несемо відповідальність за висловлення думки щодо цих фінансових звітів на підставі аудиторської перевірки.

Ми провели аудиторську перевірку відповідно до Міжнародних стандартів аудиту. Ці стандарти зобов’язують нас планувати і здійснювати аудиторську перевірку з метою одержання обґрунтованої впевненості в тому, що фінансові звіти не містять суттєвих викривлень. Аудит включає перевірку шляхом тестування доказів, що підтверджують суми та розкриття інформації у фінансових звітах. Аудиторська перевірка включає й оцінку застосовуваних принципів бухгалтерського обліку та суттєвих облікових оцінок, здійснених управлінським персоналом, а також оцінку подання фінансових звітів у цілому. Ми вважаємо, що проведена нами аудиторська перевірка забезпечує обґрунтовану підставу для висловлення нашої думки.

Компанія використовує методи нарахування амортизації, які базуються на строку корисної служби основних засобів, який є помітно коротким і ніяк не обгрунтованим. МСБО вимагає, щоб амортизація основних засобів здійснювалася протягом строку їх оціненої корисної служби. Через відхилення від МСБО, зазначені вище, на 31 жовтня 20___року запаси були завищені на ___ грн за рахунок включення до виробничих накладних витрат амортизації зверх суму, яка розраховується із строку корисної служби активів; накопичена амортизація становить _____ грн понад суму, яка розраховується із строку корисної служби активів, розподіленого податку на прибуток у розмірі ___ грн не було відображено, що призвело до збільшення нерозподіленого прибутку на ___ грн. Для поточного року, який закінчується 31жовтня 20__ року, собівартість проданих товарів було збільшено на___ грн через вплив обліку амортизації, про який згадувалося вище.

На нашу думку, внаслідок впливу на фінансові звіти питань, про які йдеться в попередньому параграфі, фінансові звіти не відображають справедливо й достовірно (або не подають достовірно, в усіх суттєвих аспектах) фінансовий стан компанії станом на 31 жовтня 20__ р., а також результат її діяльності та рух грошових коштів за минулий рік, згідно з Міжнародними стандартами бухгалтерського обліку

АУДИТОР ___________

Дата ____________

Адреса ____________

Соседние файлы в папке ДОДАТКИ