Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
шпаргалка еконм.docx
Скачиваний:
15
Добавлен:
16.02.2016
Размер:
46.72 Кб
Скачать

37. Аналіз фін стійкості та стабільності п-ва

Показники, які х-ть фін стійкість і стабільність п-ва є основними показниками, яка відображають результати господарської діяльності господарства. При аналізі використовують такі показники: Коефіцієнт власного капіталу або ж коефіцієнт автономії, або коефіцієнт незалежності, який визначається відношенням власного капіталу(ряд.380) до підсумку активу балансу (ряд.280), коефіцієнт концентрації позикового капіталу абож фін залежності (пасив балансу, крім власного/ підсумок ативу балансу), коефіцієнт співвідношення плзиковго і власного капіталу (позиковий кап/ власний кап), коефіцієнт маневреності капіталу (власні оборотні кошти/ власний кап), коефіцієнт фін стабільності 9власний кап/ залучений кап), коефіцієнт фін ліверіджу (Ф1 ряд 480/380). Усі показники показують на скільки п-во спроможне здійснювати госп діяльність, який % є залучений до капіталу і показує перспективу діяльності- чи п-во може надалі продовжувати діяльність.

38 Див 12,31,34

39.Факторний аналіз фонду оплати праці

Фонд о/п займає одну із найбільших витрат в стуктурі витрат на п-ві. На даний фонд пливають 2 основних показника, а сам: середньорічна оплата працюйочого, середньорічна к-ть працівників.

Для визначення впливу за рах к-ті працівників необхідно, від умовного фонду оплати праці відняти фонд о/п мин року. За рах середньорічної о/п необхідно від фонду о/п зв року відняти фонд о/п умовного року.

Аналізований показник у зв році може скоротитися у порівнянні із мин, це зумовлене тим що можливо скоротися к-ть працівників абож зменшення о/п.

40Аналіз причин зміни поголів’я тв. І продуктивності однієї гол

При спеціалізації господарства на тв., часто відбуваються зміни в поголів’ї тв., це зумовлене, на сам перед, тим що залучаються селекційні породи, які є більш продуктивними, а також вибраковуються старі тв.. при м’ясному напрямі в-ва поголів’я змінюється через реалізацію їх. А також питому вагу в зміні поголів’я займає приплід твариню

Зміни в даному напрямку відбуваються при скорочені в-ва певного виду продукції, тобто господарство вважає недоцільно вирощувати ту чи іншу породу тварин, оскільки вона є збиткова, або ж не має збути.

Усі вище названі фактори впливають і на валову продуктивність тварин, а також вплив має і продуктивність 1 гол.

На продуктивність однієї гол впливає ряд чинників, які необхідно враховувати при вирощувані тв., а саме: метод утримання тв., раціон, пора року, порода, вік тв та ін..

41.Дослідити факторний аналіз показників рентабельності продукції

На рентабельність продукції впливають такі фактори: валовий дохід від реалізації продукції і к-ть реалізованої продукції.

Для дослідження факторного аналізу необхідно використати дані за 2 роки. Для визначення умовної рентабельності необхідно валовий дохід мин року поділ на к-ть реаліз зв року.

Для визначення впливу цих факторів застосовують метод ланцюгових підстановок. Для визначення впливу валового доходу необхідно від рентабельності зв року віднями рентабельність умовного року. Для визнач впливу к-ті реалізації, необхідно від умовної рентабельності відняти рентабельність мин року.

Рентабельність знаходиться в прямій залежності з валовим доходом – при збільшенні його і збільшується рентабельність, що є позитивною динамікою, але рентабельність знаходиться в оберненій пропорції з собівартістю при збільшені собівартості рентабельність скорочується. Тобто необхідно знижувати собівартість продукції із отримання максимального прибутку, тобто застосовувати прогресивні технології

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]