Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ЗВІТ.doc
Скачиваний:
140
Добавлен:
16.02.2016
Размер:
96.26 Кб
Скачать

Особисто виконана робота

Під керівництвом судді:

допомагала у плануванні роботи суду;

приймала участь у прийомі громадян ( у додатку додаю графік прийому громадян суддями )

знайомилася з окремими справами та за дорученням судді складала проекти документів;

брала участь у судових засіданнях при розгляді справ;

знайомилася з організацією та проведенням кодифікаційної роботи діючого законодавства....

При перебуванні в канцелярії суду:

ознайомилася з правилами ведення документообігу, судової бухгалтерії, організацією архіву, зберіганням розглянутих справ;

брала участь в прийомі громадян;

допомагала в обладнанні приміщення нового архіву

неодноразово займалася відправленням вихідної документації;

виконувала обов’язки кур’єра по доставці судових документів в Державну виконавчу службу, РВ УМВС, ПСУ.;

приймала електронні листи з допомогою інтернету;

та інші завдання.

Під час проходження практики у секретаря судового засідання при розгляді справ виконувала такі дії:

Безпосередньо сама, перед розглядом кримінальної чи цивільної справи перевіряла явку учасників судового процесу та вживала заходи до з’ясування причин неявки, уточнювала відомості про вручення судових викликів, повідомлень, судових повісток та інших матеріалів, про що доповідала судді.

Після розгляду справи або відкладення її на інший час на повістках осіб, викликаних у суд, відмічала час їх явки та час залишення суду, завіряла цей запис підписом секретаря судового засідання та відбитком відповідного штампа суду.

Після закінчення судового засідання складала протокол судового засідання, який перевірявся секретарем судового засідання та підписувався суддею.

Також виконувала інші обов’язки, які покладені на секретаря судового засідання:

підшивала до справи в хронологічному порядку документи, додані до справи в ході судового розгляду (у порядку їх надходження), протокол судового засідання, вирок, рішення, постанову, ухвалу суду;

продовжувала нумерацію аркушів справи та опис документів, що містяться у справі;

робила запис про результати розгляду справи та дату виготовлення протоколу судового засідання (якщо він складався) у журналі розгляду судових справ і матеріалів суддею та в обліково-статистичній картці;

виписувала виконавчі листи у справах, рішення в яких підлягають негайному виконанню, тощо.

Не менш цікавим моментом в діяльності суду є процес розгляду цивільних, кримінальних справ і адміністративних справ. При розгляді багатьох судових справ була присутня і я, як спостерігачка.

Найпершою розглянутою, у моїй присутності, була цивільна справа про розподіл квартири, що є спільною частковою власністю. Велика кількість цивільних справ стосувалась питання про розірвання шлюбу, про поновлення на роботі, про відшкодування завданих збитків з різних причин, про виплату заробітньої плати та інші. З поміж усіх цивільних справ найбільш скандальними є справи про поділ майна подружжя, яке розриває шлюб.

Серед кримінальних справ, то більшість з підсудних були засуджені по різних частинах ст. 185 КК України (крадіжка). Також слухалися справи, приводом яких стало незаконне вирощування, реалізація наркотичних засобів ( ст. ст. 307 – 310 КК України ).

Цікавою була справа про викрадення автомобіля Opel Omega‚ який було оцінено в 26790 гривень ‚ а тому громадянина обвинувачували по ч. 3 ст. 289 КК Укрїни та іменем України, враховуючи пом’якшуючі обставини засудили до 4 років позбавлення волі а також справа по обвинуваченню двох грамадян України за ст.15, 289 ч.3, 185 ч. 5 КК України.

Виявляли інтерес і адміністративні справи, серед яких переважне місце мали справи по ст.130 КупАп ( перебування за кермом у нетверезому стані ).