Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Оздоб7сем.ред Word.doc методичка.doc
Скачиваний:
13
Добавлен:
16.02.2016
Размер:
43.69 Mб
Скачать

Мал .28. Фалди, кльош

Мал. 29. Фалди, кльош

Мал. 30. Фалди, кльош

3. Драпировкою називається укладання матеріалу у вільно лежачі або падаючі складки різного характеру з наступним закріпленням. Драпировки створюють об’ємні форми з своєрідним рельєфом поверхні та підрозділяються на п’ять основні групи: трубчаті, каскадні, пазушні, радіальні, променеві.

ЗАВДАННЯ № 13. Створення колекції будь-якого типу одягу (ошатній, повсякденний, спортивний, потеплюючий, діловий), різностильового напрямку або колекції за певним асортиментом одягу (сукні, блузки, юбки, жакети, пальто, брюки) з використанням драпировок на загальну тему: «Мій улюблений літературний твір», беручі за основу враження від цього твору та трансформуючи ці враження у колекцію сучасного одягу: «Дубровський» О. С. Пушкін, «Червоне та чорне» Стендаль, «Шагреньова шкіра» Бальзак, «Спартак» Джованьоллі, «Війна та мир» Л. Товстий, «Король Лір» Вільям Шекспір, «Дворянське гніздо» С. Тургенів, «Вишневий сад» А. Чехов, «12 стільців» Ільф та Петров, «Собор Паризької богоматері» В.Гюго, «Три мушкитера» А.Дюма.

Матеріали та інструменти: м’який олівець, перо, чорна туш, папір формату А-2, А-3, А-4, пензлик, гуаш, акварель, сухий пензлик, пастель, можливе застосовання технік енкаустики , монотипії, коллаж.

Студентам необхідно створити колекцію одягу з використанням драпировок, на одну з обраних або довільних тем. Розташувати від 5 до 7 моделей одягу на папері формату А-2, А-3, А-4, використовуючи при цьому перелічені матеріали та інструменти. Можливе застосовання технік енкаустики, монотипії, коллаж. Пропонується створити колекцію у п’ятновій, лініарній, лініарно-п’ятновій ескізній графіці. Застосувати при цьому кольорове рішення колекції у гамі контрастних кольорів, тобто кольорів , які розташовуються у протилежних четвертях кольорового кола Шугаєва, на кінцях його діаметру. Діаметрально протилежні вони характеризуються більшою активністю та динамічністю. (Мал. 31, 32, 33).

Мал. 31. Драпировки

Мал. 32, 33. Драпировки

4. Кокеткою називається частина основної деталі розташованої на опорній поверхні тіла людини. Кокетки, як і рельєфи, одночасно являються конструктивними та декоративними лініями у одязі та виконують горизонтальне членування виробу. На верхній опорній поверхні розміщуються кокетка спинки або пілки (переда), на нижній − кокетка переднього чи заднього полотнища юбки чи брюк. Конфігурація кокеток може бути різноманітною: прямою, кривою випуклою, кривою вогнутою, ламаною. Окрім того, кокетки бувають симетричними та асиметричними. В залежності від моделі кокетки виготовляються суцільними з основною деталю, відрізними, відлітними.

ЗАВДАННЯ № 14. Створення колекції будь-якого типу одягу (ошатній, повсякденний, спортивний, потеплюючий, діловий), різностильового напрямку або колекції за певним асортиментом одягу (сукні, блузки, юбки, жакети, пальто, брюки) з використанням кокеток на теми: «Техас», «Леді − босс», «Авіатор», «Сафарі», «Шерлок Хомс», «Колорадо», «У джазі тільки дівчата», «Madara island», «Дипломатки», «Морські вовчиці».

Матеріали та інструменти: м’який олівець, перо, чорна туш, папір формату А-2, А-3, А-4, пензлик, гуаш, акварель, сухий пензлик, пастель.

Студентам необхідно створити колекцію одягу з використанням кокеток, на одну з обраних або довільних тем. Розташувати від 5 до 7 моделей одягу, на папері формату А-2, А-3, A-4, використовуючи при цьому перелічені матеріали та інструменти. Можливе застосовання технік енкаустики, монотипії, коллажу. Пропонується створити колекцію у п’ятновій, лініарній, лініарно-п’ятновій ескізній графіці застосовуючи при цьому різні графічні техніки (Мал. 34, 35).