Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Навчальна практика.doc
Скачиваний:
71
Добавлен:
18.02.2016
Размер:
232.45 Кб
Скачать

Державна служба України з надзвичайних ситуацій

Навчально-методичний центр

цивільного захисту та безпеки життєдіяльності

сумської області

Програма

проходження виробничої практики слухачами первинної професійної

підготовки навчального пункту навчально-методичного центру

ЦЗ та БЖД Сумської області на посаді “пожежний-рятувальник”

в підпорядкованих підрозділах Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області

Суми 2013

«Затверджую»

Начальник навчально-методичного

центру ЦЗ та БЖД Сумської області

полковник служби цивільного захисту

С.Л. Давиборщ

"___”___________________ 2013 р.

Програма

проходження виробничої практики слухачами первинної професійної підготовки навчального пункту навчально-методичного центру

ЦЗ та БЖД Сумської області на посаді “пожежний-рятувальник”

в підрозділах Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області

Програма розроблена у відповідності до вимог законів України від 23 травня 1991 року № 1060-ХІІ “Про освіту”, від 10 лютого 1998 року № 103/90-ВР “Про професійно-технічну освіту”, наказу МНС України від 11.09.2003року № 338 “Про затвердження програми розвитку системи освіти та наукової діяльності навчальних закладів і навчально-методичних установ МНС України на 2003-2008 роки”, наказу МНС України від 27.11.2003 року № 455 “Про затвердження Тимчасової настанови з організації професійної підготовки працівників органів управління та підрозділів МНС України”, наказу МНС України від 31.08.2005 року № 174 “Про внесення змін і доповнень до наказу МНС України від 23.04.2002 року № 107”, наказу МНС України від 24.12.2004 року № 250 “Про організацію навчально-виховного процесу у професійно-технічних навчальних закладах МНС України”, наказу МНС України від 02.07.2007 року «Про затвердження Положення про організацію професійно – технічного навчання в мережі навчально – методичних центрів цивільного та безпеки життєдіяльності АР Крим, областей», наказу Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області № «____» від ___________ 2013 року і містить загальні положення щодо організації, проведення, підведення підсумків проходження виробничої практики на посаді “пожежний-рятувальник”, закріплення і вдосконалення одержаних слухачами теоретичних знань, формування професійних умінь та навичок для виконання у майбутньому функціональних обов’язків.

Метою проходження виробничої практики є поліпшення навичок виконання слухачами функціональних обов’язків в реальних умовах при несенні служби, гасінні пожеж та ліквідації надзвичайних ситуацій.

Виробнича практика організовується та проводиться відповідно до навчальної програми та розрахована на 6 чергувань по 6 академічних годин і проводиться у формі відпрацювання індивідуальних або групових вправ.

  1. Завдання на проходження виробничої практики в підрозділах Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області

    1. Закріплення теоретичних знань, одержаних слухачами в навчальному пункті для всебічного використання в практичній діяльності.

    2. Формування і вдосконалення у слухачів професійних навичок та вмінь, які визначені освітньо-кваліфікаційною характеристикою зі спеціальності 5161 “пожежний-рятувальник”.

    3. Оволодіння слухачами практичних навичок при проведенні аварійно-рятувальних робіт.