Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Навчальна практика.doc
Скачиваний:
71
Добавлен:
18.02.2016
Размер:
232.45 Кб
Скачать

2. Організація проведення виробничої практики.

2.1. Відповідальність за організацію і проведення виробничої практики, а також безпосередній контроль покладається на начальника навчального пункту, викладачів які закріплені кураторами навчальних груп, начальника, начальників підрозділів Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області.

2.2. У роботі з питань організації і проведення виробничої практики керівництво навчального пункту керується розділом 2 (п.2.20) наказу МНС України від 24.12.04 р. № 250 та Наказу Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області № «____»від ________2013 року.

2.3. Проходження виробничої практики проводиться в підрозділах за місцем проходження служби в чергових караулах, наказом по навчально-методичному центру за шестиденним графіком, заняттях згідно розкладу. Відпочинок після несення служби слухачам курсової підготовки не надається (п. 5.20 Наказу МНС України від 24.12.04 р. № 250 – Типове положення про професійно-технічний навчальний заклад МНС України).

2.4. Начальники підрозділів (ДПРЧ, ППП) Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області несуть відповідальність за якість організації проведення виробничої практики і зобов’язаний:

  • підготувати наказ про призначення начальників чергових караулів керівниками виробничої практики;

  • провести інструктаж з керівниками виробничої практики (начальниками караулів) і слухачами первинної (курсової) підготовки перед початком проведення виробничої практики;

  • провести інструктаж слухачів з вимог правил безпеки праці та виробничої санітарії;

  • здійснювати постійний контроль за організацією проведення виробничої практики в підрозділах Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області та разом з начальником навчального пункту НМЦ ЦЗ та БЖД Сумської області аналізувати та узагальнювати результати, розробляти рекомендації щодо вдосконалення організації і проведення виробничої практики, підводити підсумки з виставлянням в план-завдання загальної оцінки за виробничу практику.

2.5. Керівники проходження виробничої практики (начальники) несуть відповідальність за організацію роботи слухачів безпосередньо на посаді і зобов’язані:

  • забезпечити виконання плану-завдання в повному обсязі;

  • встановлювати режим роботи;

  • забезпечити слухачів вчасним харчуванням, робочим місцем, необхідним майном, літературою тощо;

  • аналізувати роботу слухачів та надавати їм допомогу в успішному виконанні план-завдання виробничої практики;

  • узагальнювати підсумки проходження виробничої практики, разом з закріпленими кураторами навчальних груп виставляти оцінки в план-завданні за кожне чергування.

2.6. Проходження виробничої практики здійснюється за індивідуальним планом-завданням, який розробляється згідно з програмою і затверджується начальником навчально-методичного центру ЦЗ та БЖД Сумської області та погоджується з начальниками підрозділів (ДПРЧ, ППП) Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області.

2.7. Основною формою проведення виробничої практики є безпосереднє виконання слухачем обов’язків "пожежного-рятувальника", згідно табелю бойового розрахунку на АЦ-40(130) 63 Б, осіб чергового внутрішнього наряду, відпрацювання нормативів із спеціальної фізичної підготовки та закріплення вивченого теоретичного і практичного матеріалу на практиці.

    1. В період проходження виробничої практики слухачі підпорядковуються начальнику пожежно-рятувальної частини та начальникам відділень спеціальної пожежної техніки.

    2. На слухачів поширюються вимоги нормативно-правових документів Державної служби України з надзвичайних ситуацій. Їх забороняється залучати до проведення професійно-службових заходів, виконання яких, через непідготовленість, може становити ризик для їх життя і здоров’я або привести до неправомірних дій з їхнього боку.